More

  Brennende ønske før Burnley

  20. januar 2021: Det er frustrerende å se på et trekløver, Salah, Mané og Firmino, som har scoret mål i blinde, bokstavelig talt, plutselig ikke treffer. Det er noe som ikke stemmer med touchen.
  Inne i boksen blir mottak, pasninger og skuddforsøk upresise og tamme. Våre ”Fab 3” har vært skygger av seg selv i de siste kampene. Og Trent og Robbo, som vanligvis ligger med et tosifret antall målgivende i løpet av sesongen, har ikke akkurat levert varene fra kantene og distanse heller.
  Det virker som måltørken har gått på selvtilliten løs for de regjerende serie- og verdensmestrene.
  Dessuten er savnet av Diego Jota akutt. Han blir ikke klar denne uka, men jeg håper han blir å se i kamp før antatt i februar og slik legger press på våre tre på topp – ved å score bare for moroskyld.

  Det er ikke mye som minner om fjorårets sesong her nede i formduppen. Vinnersesongen der de Røde kriget seg til poeng hver gang de lå under (med unntak av noen kamper på tampen etter at seieren var i boks). Vi var mentalitetsmonstrene. Og nå som vi er dyttet ned fra tabelltoppen, synes jeg det er på tide at Jürgen Klopp og resten av laget klarer å vekke det monsteret fra korona-dvalen.
  Uforutsigbar sesong
  For hvem vet, sesongen kan bli stanset og en vinner kan kåres før den egentlig er ferdigspilt, på grunn av de vanskelige forholdene det er å spille midt inne i en pandemi. Liverpool har ikke råd til å spille flere kamper uten å score mål og uten å score flest mål, for denne sesongen har så mange x-faktorer som ingen har kontroll på. Og det hjelper ikke at vi skal spille mot alle lagene i den øverste delen av tabellen i løpet av den neste måneden midt i tørketida…
  Svært tett i toppen
  Å se Liverpool nede på fjerde plass i skrivende stund gir en bekymringsfull knute i magen. Manchester City har krøpet forbi med en kamp mindre spilt. Everton har også en kamp til gode og er likevel bare to små poeng bak oss og Tottenham glefser oss i ryggen bare et knepent poeng bak. Selv Southampton helt nede på niende plass er bare fem poeng bak oss. Måltørken har kostet oss dyrt. Eneste trøst denne runden er at Leicester har vippet Manchester United ned fra førsteplass.
  Burnley, som ligger akkurat over nedrykksstreken, ville normalt sett antakeligvis ha gruet seg litt til å besøke Anfield. Men med kampen på tampen av fjorårssesongen friskt i minnet, da Liverpool hadde tatt foten av gasspedalen, og Burnley klarte noe ingen andre klarte den sesongen: komme hjem med et poeng i serien fra Anfield (1-1). Det var første gang Liverpool ikke vant i serien på hjemmebane på hele 528 dager!
  Og med den svake prestasjonen til Liverpool i de siste kampene, gleder de seg kanskje mer enn de gruer seg?
  For sannheten er, at med unntak av noen få kamper, har Liverpool ikke fått foten tilbake på gasspedalen etter at Premier League-seieren var et faktum. Særlig ikke i kampene uten Jota. Derfor kommer Burnley til Fort Anfield med et realistisk håp om å kunne hente poeng.
  Jeg håper det håpet blir gruset tidlig i første omgang når det løsner på scoringsfronten. Og du skal ikke se bort fra at det er Thiago eller Shaqiri som viser laget hvordan det skal gjøres. Jeg gleder meg til å se Thiago i kampene som kommer. Han skaper så mye framover og får det til å se så enkelt ut. For en spiller han er. Han er særlig viktig når Klopp velger å sette Hendo som nødløsning i forsvar framfor å dirigere fra midtbanen (der han får utrettet mest). Vi får håpe Matip er klar på torsdag slik at Henderson kan kose seg sammen med Thiago på midtbanen.
  Ian Rush sitt råd mot måltørke
  Ian Rush har fortalt meg at det er ulidelig for en spiss å gå gjennom måltørke. Det kan være altoppslukende og kvele selvtilliten. Hans råd til spisser som havner i tørken er at man går tilbake til helt basis skuddtrening og skyter og skyter og skyter helt til det nærmest går automatikk i det, det bygger selvtillit. Kenny Dalglish og han pleide å jobbe sammen på treningsfeltet helt til Rush følte at skuddfoten var på plass igjen.

  Dessuten sier Liverpools mestscorende at man ikke må bli redd for å prøve igjen selv om man bommer på fem forsøk i en kamp. Dem er alle glemt om man scorer på det sjette, sier Rush –som jo må vite hva han snakker om. Han nettet jo hele 346 mål for Liverpool.
  Apropos måltørke, så har Burnley slitt med dette hele sesongen. De har scoret færrest mål av alle i Premier League og står med bare 9 mål på 17 kamper, mens Liverpool tross alt fortsatt har flest mål i ligaen med sine 37. Så her er det bare å finne tilbake til vårt gamle jeg – vi trenger ikke finne opp kruttet!
  Alisson i form

  Det hjelper heldigvis også i en formdupp at Alisson Becker er i form. Han storspilte i forrige kamp mot Manchester United, og om han klarer å holde buret rent også i torsdagens kamp mot Burnley, vil det være hans 50. Liverpool-kamp der han holder nullen. Og om vi samtidig klarer å finne målmaskene, blir dette Jürgen Klopps 100. seier som Liverpool-manager.
  Så jeg går for hjemmeseier til de røde. Jeg tipper vi vinner 3-0. Hva tror du?
  Vi må tross alt helt tilbake til året 1911 for å finne en kamp på 21. januar der Liverpool ikke har scoret på denne datoen!
  Alle gullkandidater er storfavoritter i midtuken:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen