More

  BREAKING NEWS!

  Google-søket «Jude Bellingham Liverpool» gir veldig mange millioner resultater. Jeg har ikke tatt meg tid til å lese alle, men jeg vil tro fordelingen er om lag 50/50. Halvparten inneholder rykter om at midtbanespilleren denne sommeren selges fra Dortmund til LFC, og den andre halvparten avkrefter ryktene.

  Det siste døgnet har så langt vært det mest innholdsrike og forvirrende, for den som setter sin lit til ryktebørsen. Det er i skrivende stund om lag 20 timer siden nettet var proppet med historier merket «BREAKING», hvor det ble gjort klart at Liverpool endelig hadde lagt bud på den engelske midtbanespilleren – pålydende snaut hundre pundmillioner.

  Breaking News! Breaking 1
  Breaking News! 4


  Liverpool-supportere verden over gned håndflatene mot hverandre og tenkte «YES». Da grunnet ubekreftede rykter på en av veldig mange nettsider som daglig bruker «BREAKING» og «SHOCKING» som titler på de mest ubetydelige saker.

  12 timer (!) etter «SJOKKBUDET» som gikk sin seiersgang i sosiale medier, på nettaviser og i tabloider kom «BREAKING NEWS» igjen. Denne gang med nyheten om at Liverpool hadde endret planene for sommerens overgangsvindu. Jude Bellingham var nå ikke i merseysidernes fremtidsplaner. Nyheten nå var at klubben ikke vil legge alle egg i samme kurv, men heller spre budsjettet på flere spillere.

  Breaking News! No
  Breaking News! 5


  Det var nå planer om heller å stille siktet mot spillere som Mason Mount, Alexis Mac Allister, Moises Caicedo, Youri Tielemans, Joao Palhinha, Nicolo Barella, Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners og Luka Sucic. Brorparten har allerede blitt koblet til Liverpool i flere måneder, før de nå altså er tilbake som de mest aktuelle igjen. Argumentet er at disse spillere vil koste så uendelig mye mindre enn Jude Bellingham.

  Nja.

  Alexis Mac Allister har kontrakt med Brighton frem til sommeren 2025 (mens The Seagulls også har opsjon på enda en sesong). Brighton har bevist at de gjerne porsjonerer salg av stjernene de på smart vis har handlet inn for småpenger, men Brightons pokerspillende eier har også vist å ta seg betalt.

  Ben White ble solgt til Arsenal for 50 millioner pund, mens Marc Cucurella ble solgt til Chelsea for £62 millioner. Og da snakker vi altså to forsvarsspillere. Da kan man selv sjonglere seg frem til en passende pris for en rykende fersk verdensmester i midtbaneposisjon.

  Moises Caicedo ble forsøkt hentet til Arsenal i januar, etter bud på £70 millioner, men Brighton takket altså nei til bud som ville vært klubbrekord. Caicedo valgte så i mars å heller skrive ny langtidskontrakt på Amex Stadium. Landslagsspilleren fra Ecuador har nå kontrakt frem til 2027, og da har vel neppe prisen gått ned for eventuelle interesserte kjøpere denne sommeren.

  Mason Mount har bare et drøyt år igjen av kontrakten med Chelsea, men hovedstadsklubben vil garantert ta seg godt betalt om en konkurrerende klubb vil handle. 24-åringen bærer garantert prislapp på over 50 millioner pund, og med flere interessenter vil man etter en budrunde ikke slippe VELDIG mye billigere unna enn ved et kjøp av Bellingham.

  Og det finnes ikke garantistempel heller for de rimeligere alternativene.

  Ryan Gravenberch var et kjempetalent i Ajax, men etter overgangen til Bayern München har det straks gått tyngre. Den tårnhøye 20-åringen har startet én Bundesliga-kamp denne sesongen, og fra sine første 17 kamper har han fortsatt ikke notert seg for målpoeng. Er det noe Liverpool ikke trenger, så er det midtbanespillere som ikke bidrar med scoringer. De finnes det allerede flust av.

  Youri Tielemans vil ganske sikkert forlate Leicester denne sommeren, uavhengig av hvilken divisjon The Foxes ender opp å skulle spille i neste sesong. Flere storklubber ønsker seg belgieren, grunnet hans pasningskvalitet og finesser. Noen typisk Liverpool-spiller er han imidlertid ikke. Til det mangler han i for stor grad aggressivitet og løpsvillighet. Tielemans ligner mer en typisk Arsenal-spiller.

  Joao Palhinha er en spennende spiller, men heller et alternativ til Fabinho enn Bellingham. Fulham-spilleren har så definitivt aggressiviteten Tielemans mangler, men kan hende i overkant. Den taklingsglade portugiseren har flest gule kort av alle Premier League-spillere, og den slags blir det mye tid i fryseboksen av.

  Ryktebørs er gøy, men det kan sikkert være lurt å ta de samme ryktene for det de er; nemlig rykter. Liverpool-fansen vil garantert få ønskene om flere sommerkjøp innfridd, men hvem som ankommer vet bare Jürgen Klopp og hans nærmeste medsammensvorne på Anfield – og knapt nok de. Under ledelse av Klopp har dessuten klubben fått for vane å trekke noen skikkelige kaniner opp av hatten. Det er slett ikke sikkert alle sommerens kjøp er å finne på ryktebørsen gjennom vår og sommer, til tross for antallet som nevnes.

  Breaking News! Lfc T
  Breaking News! 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen