More

  Brasil lekte seg til kvartfinale

  Maktdemonstrasjon mot Sør-Korea.

  Det ble aldri noe spennende eller noen tvil om hvem som skulle ta seg til kvartfinalen av Brasil og Sør-Korea. De gulkledde søramerikanerne fosset ut av startblokkene fra første sekund, danset og broderte seg gjennom svimle sørkoreanske forsvarere, og satte ballen fire ganger bak en særdeles forfjamset Kim Seung-Gyu i Sør-Koreas mål.

  Showet startet etter allerede syv minutter. Real Madrid-stjernen Vinícius Júnior stod plutselig helt alene inne i feltet. Han hadde all verdens tid til å legge ballen til rette og nærmest kysset den inn i lengste hjørne. 1-0. Bare seks minutter var det dags igjen. Richarlison ble lagt i bakken i feltet, og Neymar, tilbake fra skade, var selvsagt mannen til å iskaldt ekspedere ballen i nettet.

  Så kom et av de aller, aller vakreste fotballøyeblikkene i dette verdensmesterskapet. Richarlison, feilvendt cirka 30 meter fra mål, stusset ballen ikke mindre enn tre ganger før han tok den med seg og spilte til Marquinhos. PSG-stopperen spilte en perfekt pasning til Thiago Silva, som spilte en enda bedre gjennombruddspasning på første touch til Richarlison, som hadde stormet inn i feltet. Spurs-spissen tok den med seg og trillet den inn og scoret et av de vakreste lagmålene i VM-historien. Men, festen i førsteomgang var ikke over. Snaut ti minutter før pause, vippet Vinícius Júnior ballen arrogant inn i feltet. Lucas Paqueta stod klar til å dundre den inn på volley, og dermed var denne åttedelsfinalen død og begravet lenge før vi hadde kommet til pause.

  Etter hvilen, tok brasilianere foten betraktelig av gasspedalen, og Sør-Korea fikk til og med et trøstemål, etter et flott langskudd av Seung-Ho Paik. Det bekymret imidlertid Brasil lite, som tok seg råd til å bytte ut keeper Alisson med tredjevalget i troppen, Weverton, slik at han kunne få si VM-debut. Kampen ebbet ut til 4-1, men denne åttedelsfinalen vil for alltid bli husket av maktdemonstrasjonen som Brasil leverte i førsteomgangen. Selecão møter dermed Kroatia i kvartfinalen, som måtte gjennom straffesparkkonkurranse for å ta seg forbi Japan.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen