More

  Boxing Day i League One og Two raskt oppsummert

  Topplagene i League One fikk en god start på juleprogrammet. I League Two var det særlig et resultat i bunn som kanskje fører til første julesparken.

  LEAGUE ONE

  Ipswich fikk en flott kveld på Portman Road og når Conor Chaplin fikk stå helt alene på 16-meteren og sette 3-0 med ti minutt igjen på klokken var kvelden sikret for Kieran McKenna. Plymouth måtte derfor vinne i sin bortekamp mot Cheltenham og det klarte de med et nødskrik. Ti minutter før slutt fant Morgan Whittaker ut at han skulle ordne biffen selv. Avanserte fra midtstreken før han sendte av sted en markkryper. Sheffield Wednesday kom skeivt ut da Shaun Rooney sendte Fleetwood i ledelsen tidlig i kampen. Men to flotte mål av George Byers og Marvin Johnson, med sitt første siden seriepremieren, sikret tre poeng og heng på topp to. For Fleetwoods Shaun Rooney endte den gode starten med tap og rødt kort.

  Barnsley var oddsfavoritten før deres bortekamp mot Accrington men en straffe i andreomgang gjorde at rekken på fem kamper stopper og kampen endte 1-1. For Wycombe fortsetter oppturen. De kom tidlig bakpå da Josh Coburn fikk en lett jobb med å gi Bristol Rovers ledelsen etter fire minutter. Sam Vokes var derimot i storslag denne dagen og var sterkt delaktig da David Wheeler med sitt fjerde for sesongen utlignet før hvilen. Lewis Wing ble matchvinner og dermed er Wycombe oppe på play off før Bolton og Derby møtes til tv-sendt oppgjør i morgen. Gareth Ainsworth kan dermed gi to tomler opp på Boxing Day.

  I bunnen tapte Morecambe 0-1 borte mot Port Vale som på sin side fortsetter å imponere. Burton på nest siste imponerte stort og knuste Lincoln 3-0 på hjemmebane, noe som var deres første seier på syv kamper. Victor Adeboyejo som kom med på høstens lag satte det siste målet allerede før halvtimen var spilt. Milton Keynes slo Forest Green 1-0 i managerdebuten til Mark Jackson. Men Daniel Harvie sitt seiersmål holdt ikke til å ta de over nedrykksstreken. For Cambridge, som ikke hadde scoret et mål på hjemmebane siden 3 september, scoret to ganger da de snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Shrewsbury. Syv hjemmekamper uten scoringer for hjemmefansen tok dermed slutt i dag. Heldigvis for dem.

  LEAGUE TWO

  Leyton Orient og Stevenage avslutter festen med toppkamp i morgen. For Northampton på tredjeplass gikk det mot et tap da Will Swan gav Mansfield 1-0 med få minutter igjen. Men ligaens toppscorer Sam Hoskins svarte få minutter senere med et drømmemål og tangerte dermed sin scoringsrekord da han sikret et poeng med sitt mål nummer fjorten i ligaen denne sesongen. Carlisle tok seg opp på fjerdeplass da de slo Bradford 1-0 etter scoringen til Paul Huntington etter halvtimen. De gikk forbi Swindon som gav fra seg 1-0 og tapte 1-2 i duellen mot Walsall.

  Salford gikk mot seier da Matt Smith sendte de i ledelsen tidlig i oppgjøret mot Barrow. Men urokråka Callum Hendry ødela festen da han ble utvist etter bare halvtimen. Salford stod imot frem til det gjenstod ti minutter. Da stod Jordan Stevens på 18 meter og banket inn utligningen på utagbart vis. Stockport slo Crewe 2-0 med nok en scoring fra Paddy Madden og dermed har de heng på play off-plassene. Det skiller nå fem poeng fra Carlisle på fjerdeplass og Doncaster på 13.plass.

  I bunnen var det nok takk og farvel for Neil Harris. Jumbolaget hans Gillingham tapte nemlig 0-1 hjemme mot Colchester som før kampstart lå på plassen fremfor. Nok en kamp uten scoringer for laget som bare har seks scoringer til nå denne sesongen. Rochdale er nå også på nedrykksplass etter at de tapte 1-2 hjemme mot tabellnabo Hartlepool. Ian Henderson trodde han hadde sikret et poeng for hjemmelaget men Callum Cooke sikret tre viktige poeng for Hartlepool som dermed klatret opp på 21.plass.

  Dagens lag er uansett Harrogate. De tok sin tredje strake seier da de snudde 1-2 til 3-2 hjemme mot Grimsby med seiersmålet på overtid. En råsterk rekke med kamper har tatt de et langt steg vekk fra nedrykksstriden. Mye av takken bør Luke Armstrong få. Han scoret to i dagens oppgjør og har dermed seks scoringer på de tre siste kampene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen