More

  Bodø/Glimt – Molde: Torsdagens tips!

  Bodø/Glimt – Molde
  Torsdag 24. juni kl. 18:00
  Sendes på Discovery+ og Eurosport Player
  Kampodds
  Coolbet 2,08 – 3,80 – 3,50
  Norsk Tipping 2,10 – 3,75 – 3,10
  Unibet 1,98 – 3,95 – 3,55
  Det er gode grunner til å spenne fast sikkerhetsbeltene når Norges to beste lag barker sammen på Aspmyra torsdag kveld. Bodø/Glimt var ikke på sitt sedvanlige sprudlende jeg i søndagens kamp mot Vålerenga, som endte 1-1 i hovedstaden. De regjerende seriemesterne var spesielt svake i førsteomgang, og hadde kun et sløvt dommerteam å takke for at Vålerenga fikk et fortjent ledermål feilaktig annullert for offside.
  Bodø/Glimt hevet seg imidlertid i starten av andreomgang og tok også ledelsen ved Ola Solbakken etter en stuss fra Ulrik Saltnes. Et snaut kvarter senere fikk Vålerenga sin fortjente utligning ved Jonatan Tollås Nation, og det var faktisk midtstopperens tredje fulltreffer for sesongen.
  Dermed hadde Bodø/Glimt lite å utsette på at de fikk med seg ett poeng i en kamp de var langt nærmere å tape enn å vinne. De har imidlertid gode minner fra forrige hjemmekamp, da slo de nemlig Strømsgodset hele 7-2, og det oppgjøret var første gang denne sesongen de virkelig lignet på fjorårets enormt underholdende utgave. Derfor var den svake prestasjonen mot Vålerenga et skudd for baugen for Kjetil Knutsens mannskap, men det står likevel ikke verre til enn at man topper tabellen før besøket av Molde torsdag kveld. 
  Bodø/Glimt har også en fryktinngytende statistikk hjemme på Aspmyra. Gultrøyene har ikke tapt på eget gress på over to år, og 1-2-nederlaget mot Brann i mai 2019 er nordlendingenes eneste tap på Aspmyra de siste 32 månedene. Oktober 2018 var det imidlertid nettopp Molde som var i stand til å kneble Bodø/Glimt i Bodø, men den sesongen ble Glimt også bare nummer 11 i Eliteserien.
  De to påfølgende sesongene har Bodø/Glimts utvikling skutt i rakettfart, og andreplassen i 2019 ble fulgt opp med Eliteserie-historiens mest suverene seriegull forrige sesong. Nå står de regjerende seriemesterne med noen avgjørende uker foran seg. Denne sommeren fortsetter tittelforsvaret i et utilgivelig tempo, og om bare noen uker begynner også kvalifiseringen til Champions League, der de trakk en tøff motstander i første runde i form av polske Legia Warzawa. 
  Molde fikk heller ingen superenkel trekning til den nye turneringen Europa Conference League. Moldenserne trakk Servette, som kom på tredjeplass i den sveitsiske Superligaen. Molde har også et knallhardt kampprogram foran seg, men er i finfin form før møtet med Bodø/Glimt, og har tre strake seirer på samvittigheten. Søndag ble det 2-1-seier hjemme mot Stabæk, der Ohi Omoijuanfo ble den store helten med sine to scoringer før det var spilt 20 minutter. 
  – Jeg er fornøyd med førsteomgangen, men vi lar Stabæk komme inn i kampen igjen i andreomgang, og det er unødvendig. Vi skaper sjanser i andreomgang som vi bør sette, understrekte tomålsscoreren overfor Eurosport like etter kampslutt.
  Så gjenstår det også å se om Moldes tropp ser lik ut når Europas transfervindu er over. Etter kampen mot Stabæk bekreftet Fredrik Aursnes at klubben har mottatt et bud fra Werder Bremen på midtbaneprofilen, og flere etablerte førstelagsspillere har blitt linket vekk fra klubben den siste tiden. En praktkamp mot de regjerende seriemesterne vil nok ikke legge noen demper på alle overgangsryktene.
  Tipset
  Vi har stor tro på en fartsfylt og målrik affære på Aspmyra, og forsøker oss på over 3,5 mål til 1,97 hos Coolbet. Vi har også mest tro på at Bodø/Glimt stikker av med seieren til slutt, og Norsk Tipping er markedsledende på hjemmeseier med finfine 2,10
  Andre spillbare objekter denne runden
  Strømsgodset – Sandefjord B @ 3,90 (Coolbet)
  Stabæk – Vålerenga H @ 3,75 (Unibet)
  Lillestrøm – Rosenborg B @ 2,32 (Coolbet)
  Resten av runden – markeringstips i parentes
  Haugesund – Brann (H)
  Kristiansund – Mjøndalen (H)
  Odd – Tromsø (H)
  Sarpsborg 08 – Viking (U)
  Skader Eliteserien
  ​BODØ/GLIMT: Marius Lode (lår), Vegard Leikvoll Moberg (kne).
  BRANN: David Wolfe (sykdom), Lars Gerson (strekk), Robert Taylor (EM).
  FK HAUGESUND: Alioune Ndour (suspendert).
  KRISTIANSUND: Stiller trolig skadefritt.
  LILLESTRØM: Simen Kind Mikalsen (kne).
  MJØNDALEN: Syver Skaar Eriksen (smell), Erik Stavås Skistad (legg).
  MOLDE: Andreas Linde (strekk), Kristoffer Haraldseid (korsbånd), Fredrik Sjølstad (ankel), Magnus Wolff Eikrem (strekk), Martin Ellingsen (kne), Björn Sigurdarsson (rygg), Erling Knudtzon (usikker med smell).
  ODD: Steffen Hagen (tå), Kevin Egell-Johnsen (fot), Espen Ruud (akilles).
  ROSENBORG: Markus Henriksen (kne), Stefano Vecchia (rygg).
  SANDEFJORD: Jesper Granlund (kne), Lars Markmanrud (kne), Martin Andersen (beinbrudd), André Sødlund (usikker med smell).
  SARPSBORG 08: Jørgen Horn (korsbånd), Mohamed Ofkir (strekk), Gaute Høberg Vetti (kne), Mos Abdellaoue (kne), Ibrahima Koné (usikker med smell).
  STABÆK: Yaw Amankwah (usikker med smell), Fitim Azemi (usikker med smell).
  STRØMSGODSET: Nico Mickelson (kne), Kristoffer Tokstad (legg), Aleksander Stenseth (fot), Simen Hammershaug (ankel).
  TROMSØ: Jostein Gundersen (strekk), Runar Espejord (strekk), Mikael Ingebrigtsen (tvilsom med leggskade), Lasse Nilsen (tvilsom med lårskade).
  VIKING: Sondre Bjørshol (lyske), Kristoffer Løkberg (kne), Johnny Furdal (mage), Sebastian Henriksen (usikker med hodeskade).
  VÅLERENGA: Vidar Örn Kjartansson (fot), Aron Dønnum (kne), Odin Thiago Holm (kne).

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen