More

  Blackburn – Coventry

  Sheffield United tok tirsdag nytt steg mot retur til Premier League, da de mot Bristol City tok sin femte seier fra siste seks kamper. West Bromwich tok seg samtidig inn på play off, da de gjennom 2-0-seier på Bloomfield Road samtidig sendte Blackpool enda nærmere League One. En kjapp oppsummering av tirsdagens kamper finner du her.

  Nye seks kamper fra The Championship i kveld, og som i går er det alt å spille om for de aller fleste lagene i aksjon.

  Onsdagens Championship-kamper:

  Swansea – Preston
  Liberty Stadium
  Onsdag 20.45

  Swansea har funnet formen, men ikke tidsnok til å melde seg på i opprykkskampen. Dominerte som alltid banespillet hjemme mot Huddersfield lørdag, og Ryan Mannings scoring 20 minutter var nok til å ta en fjerde seier på fem kamper, mot et Terriers-lag som bare ble tillatt én avslutning på Swansea-målet. Ni seirer og åtte tap fra første 21 kamper hjemme på Liberty stadium.

  Bare tre lag har plukket flere poeng på bortebane enn Preston North End, men på besøk hos Millwall lørdag endte det med 0-2-tap. Igjen var imidlertid Preston det dominerende laget, og hadde Troy Parrott truffet fem centimeter lavere med sin suser i første spilleminutt kunne mye sett annerledes ut. Tre strake seirer før lørdagens 0-2-tap i hovedstaden, og play off er fortsatt godt innen rekkevidde for Ryan Lowe og hans menn.

  Blackburn – Coventry
  Ewood Park
  Onsdag 20.45

  Blackburn Rovers sløste med sjansene, og fikk bare med seg ett av seks mulige poeng fra påskehøytidens to kamper mot Norwich og Huddersfield. Hjemme mot Hull lørdag kveld var det Tyrhys Dolan som var den største synderen, og det endte med skuffende målløs kamp mot tigrene.  Jon Dahl Tomasson har ikke vunnet noen av sine siste fire, og play off-plassen henger i tynn tråd. 13-2-5 fra første 20 hjemmekamper.

  Viktor Gyökeres scoret sitt 19. og 20. Championship-mål for sesongen, da Coventry enkelt slo håpløse Queens Park Rangers 3-0 på Loftus Road i helgen. Dette var første Sky Blues-seier på fire kamper, men opprykkshåpet lever i beste velgående. Og mye kan bli avgjort nettopp mot tabellnabo Blackburn. Slo Rovers 1-0 på CBS Arena i november, og er ubeseiret fra siste seks på Ewood Park.

  QPR – Norwich
  Loftus Road
  Onsdag 20.45

  Queens Park Rangers kjempet seg tilbake fra 0-2 og hentet et overraskende poeng borte mot West Bromwich, men lørdag var hovedstadsklubben tilbake til tidligere synder. Det endte med fortjent 0-3-tap hjemme mot opprykksjagende Coventry, og The Hoops står dermed med ti tap fra sine siste tolv kamper. Ansettelsen av kulthelten Gareth Ainswoth har heller ikke gjort noen forskjell, da han har tapt syv av sine første ni som sjef på Loftus Road. Tre siste hjemmekamper er tapt med totalt 0-6 i målscore.

  Norwich har som alltid håp om opprykk, men formutviklingen tilsier at det denne gang blir svært vrient. Fredag ble man lekt med av Middlesbrough, som vant 5-1 på Riverside. Dette betyr at kanariene bare har vunnet én av sine siste syv, og da hjelper det lite at det fortsatt ikke skiller mange poeng frem.

  Watford – Cardiff
  Vicarage Road
  Onsdag 20.45

  For første gang på fem kamper lyktes Watford lørdag å ta full pott. Seieren kom hjemme mot Bristol City, der man allerede i sjette spilleminutt ble hjulpet frem av et selvmål av gjestene. Og da João Pedro etter en snau time dundret inn 2-0-scoringen ble trepoengeren rodd i land. Watford-keeper Daniel Bachmann var imidlertid sitt lags bestemann, så noen helt overbevisende forestilling var det ikke heller denne gang. Plass i play of virker å bli en tøff oppgave for midlertidig manager Chris Wilder.

  Sory Kaba sendte med en tidlig straffescoring nedrykkstruede Cardiff i føringen på besøk hos Sheffield United lørdag formiddag, men gleden skulle vise seg kortvarig. Det endte med fortjent 1-4-tap, og eneste trøst da var at syv av også de andre åtte i nedrykkssumpa røk på tap i helgen.

  Middlesbrough – Hull
  Riverside
  Onsdag 21.00

  Aston Villa-lånet Cameron Archer var kampens store spiller da Middlesbrough fredag kveld filleristet og slo Norwich med 5-1. Archer scoret to mål, og var også nest sist på to av de øvrige scoringene da Boro nor nær sementerte sin plass i play off. Fortsatt finnes det et ørlite håp om å innhente Sheffield United på direkte opprykksplass, men da skal mye rart skje i innspurten. Ni av siste elleve hjemmekamper er vunnet.

  Hull slapp med skrekken da Blackburn sløste bort noen store muligheter i starten av kampen, men spilte seg inn i kampen og fikk med seg et fortjent poeng fra lørdagens oppgjør på Ewood Park. Dette var femte strake uten tap, og fortsatt Championship-status er sikret. Fem seirer, syv tap og hele ni poengdelinger fra første 21 bortekamper. Røk 1-3 hjemme mot Boro i november.

  Reading – Luton
  Madejski Stadium
  Onsdag 21.00

  Reading er uten seier fra siste ni kamper, sparket forrige uke manager Paul Ince, og er i tillegg fratatt seks poeng for brudd på det økonomiske regelverket. Krise både på og utenfor banen, men håpet om å overleve i The Championship lever fortsatt godt. Lørdagens poengdeling mot Premier League-klare Burnley styrker moralen i laget, og kom på en dag hvor få andre lag i bunnstriden fikk med seg poeng.

  Carlton Morris scoret sitt 18. ligamål for sesongen, da Luton lørdag slo Rotherham 2-0 på bortebane. Dominerte fra start til slutt, og tangerte med sin tiende strake uten tap en klubbrekord som har stått i 40 år. En strek i regningen var det imidlertid at nevnte Morris hinket skadet av banen etter pause. Målløst i omvendte møte med Reading på Kenilworth Road i november.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen