More

  Best uten uttelling

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fire U-er og tre ettmålsseirer i de åtte første sluttspillkampene i Europa League gjør at de fleste lagene går til torsdagens returoppgjør med berettiget håp om å kunne avansere. Som forrige uke er det Manchester United – Barcelona som får de fleste overskriftene og returoppgjøret kunne ikke fått et bedre utgangspunkt.

  United best i Barcelona

  Det endte 2-2 i Barcelona torsdag og det er faktisk et resultat katalanerne hadde størst grunn til å være fornøyd med. Manchester United-sjef Erik ten Hag var fornøyd med prestasjonen, men ikke med resultatet:

  – Vi dominerte mot Spanias beste lag, men når du skaper fem, seks 100 prosent sjanser så er du nødt til å sette flere av dem i mål.

  Barcelona har faktisk radet opp ni strake borteseirer i alle turneringer og har tapt kun ett av de elleve siste møtene med Manchester United.

  Liv etter Mudryk

  Juventus-trener Massimiliano Allegri omtaler returkampen mot Nantes som å spille en finale etter at det endte 1-1 i det første møtet. Italienerne har dermed vunnet kun én av sine ni siste europacupkamper. Midtjylland sjokkerte med å ta ledelsen borte mot Sporting CP, men seieren røk fire minutter på overtid. 1-1 i Portugal var uansett et utgangspunkt neppe hadde drømt om å få med seg hjem. Shakhtar Donetsk har som kjent solgt Mudryk til Chelsea, men erstatter Dmytro Kryskiv ønsket ikke å være noe dårligere da han scoret i 2-1-seieren hjemme mot Rennes. Ukrainerne viste imidlertid klare svakhetstegn i 2. omgang, naturlig nok etter tre måneder uten tellende kamp. Monaco mot Bayer Leverkusen ble en skikkelig thriller og det endte til slutt med 3-2-seier til Ligue 1-klubben som nå har hjemmekamp.  Ajax mot Union Berlin endte målløst mens Europa League-eksport Sevilla skaffet seg et strålende utgangspunkt med 3-0-seier hjemme mot PSV Eindhoven. Kan det ha vært starten på veien mot den syvende tittelen i denne turneringen? Til slutt har vi Europa Conference League-mester Roma som har en jobb å gjøre etter baklengsmål to minutter før slutt i bortemøtet med RB Salzburg. José Mourinho har som vanlig planen klar foran returoppgjøret:

  – Vi må vinne med ett mål for ekstraomganger og med to mål for å gå videre

  Akkurat det er det vanskelig å være uenig med portugiseren i!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen