More

  Beskjedent comeback

  For sjette sesong på rad turnerer Fulham mellom Championship og Premier League, og det er derfor ikke rart at the Cottagers av mange tippes å få nok et kortvarig opphold i toppdivisjonen. Dette til tross for at de endte som vinnere av Championship forrige sesong, og scoret formidable 106 mål på ferden tilbake til Premier League. 
  Spissen Aleksandar Mitrovic stod for hele 43 av disse, og serberen knuste dermed den tidligere rekorden, satt av Brentfords Ivan Toney sesongen før, med 13 fulltreffere. Men, det er slett ikke første gang at spissen bøttet inn mål i Englands nest øverste liga. I 2019/20-sesongen scoret han 26 ligamål, men etter opprykket ble det bare tre ligamål i Premier League.
  Festfotball i Championship 
  At Mitrovic endelig lykkes på aller øverste nivå, er kanskje den viktigste faktoren for Fulham til å overleve i Premier League mer enn én sesong. Og med Marco Silva som manager, har Fulham en trener som vet hva som skal til for å lykkes i toppdivisjonen, til tross for at portugiseren har opplevd både opp- og nedturer i Premier League. Managerjobben i Fulham har imidlertid vist seg å være en personlig triumf for 45-åringen etter at han langt på vei ble latterliggjort etter Everton-jobben.
  I Vest-London har den tidligere Sporting- og Watford-sjefen tatt Fulham til nye offensive høyder, og forrige sesong var londonerne en fryd å følge i Championship. Tre 7-0-seirer, to 5-1-seirer på bortebane og strake 6-2-triumfer på Craven Cottage var bare noe av det Fulham-fansen ble begeistret med forrige sesong, men denne sesongen møter de naturligvis forsvarsspillere av helt annet kaliber – ikke minst når Liverpools Virgil van Dijk står på motsatt side allerede i første ligarunde.
  Noe annet som virker å være nytt med Fulham denne sesongen, er overgangspolitikken deres. Tidligere forsøk på å holde plassen har involvert å bruke store summer på transfermarkedet som fremste verktøy, men denne sommeren har de vært langt mer moderate – i alle fall om en sammenligner med opprykkskollega Nottingham Forest.
  Ønsker seg flere
  I skrivende stund har bare João Palinha og Andreas Pereira ankommet Craven Cottage for en samlet sum på om lag £28 millioner, mens klubben har solgt for cirka £20 millioner, blant annet Fabio Carvalho til Liverpool. Dermed fremstår ikke Fulham som veldig forsterket før comebacket i Premier League, men Marco Silva ser helst det ankommer flere signeringer før overgangsvinduet stenger.
  – Vi er nødt til å få inn flere spillere før Premier League starter, men markedet har vært vanskelig for oss. Det er ingen annen mulighet, vi har noen spillere å signere før alvoret starter, og det er ikke rent få heller. Vi vet at vinduet stenger 31. august, men sesongen begynner allerede den 6. Vi er nødt til å ha flere spillere som holder det nivået Premier League-krever, sier Fulham-bossen ifølge engelsk presse.
  Fulham har ikke klart seg i strake sesonger i den engelske toppdivisjonen siden 2014, og hvis Silva får det som det han vil, er det ikke sikkert beskjedne Fulham blir fullt så beskjedne likevel når alvoret starter.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen