More

  Bekreftelser, kontroverser og noe veldig gledelig

  Bekreftelsen:

  Manchester City steg til topps på Premier League-tabellen etter sin oppskriftsmessige 4-0-seier hjemme mot Southampton, og de himmelblå hadde håpet å bli liggende der gjennom helgen. Arsenals grusomme statistikk hjemme mot Liverpool gjorde håpet reelt, men nei. The Gunners leverte heller en ny bekreftelse på at de er, og trolig lenge vil være, en utfordrer til tittelen denne sesongen.

  Vel var Artetas menn heldige med noen avgjørende dommeravgjørelser i hovedstaden søndag, men samtidig var hjemmelaget klart best gjennom det meste av kampen. Arteta råder over en av Premier Leagues yngste, og definitivt mest spennende, spillerstaller. Gabriel Jesus har gjort stor offensiv forskjell siden ankomst fra City, fotrappe, uredde og eksplosive Gabriel Martinelli går garantert på batteri, og veldig gøy er det jo at Martin Ødegaard fortsetter å briljere i servitørrollen.

  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig Martin Scaled
  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig 5

  Førsteelleveren holder skyhøyt nivå, og i bakhånd har man flere ess. Emile Smith Rowe, Oleksandr Zinchenko og Mohamed Elneny var alle skadet og uaktuelle for kamp søndag, mens en spiller som Fábio Vieira fortsatt ikke slipper til fra start. All kvaliteten han innehar til tross.

  Kontroverser:

  Som nevnt; Arsenal var heldige med noen helt avgjørende dommeravgjørelser. At ikke Liverpool ble gitt straffe da Gunners-forsvarer Gabriel spilte volleyball i eget straffefelt er VELDIG vanskelig å forstå.

  Spesielt når man senere samme kveld ser Marcus Rashford få scoring annullert grunnet berøring av ballen med albue. En berøring jeg fortsatt ikke kan bekrefte å ha sett, tross tosifret antall repriser.

  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig Rashford Scaled
  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig 6

  Også Gianluca Scamacca måtte vente et snaut kvarter på å slippe jubelen løs, da han scoret 3-1-målet for West Ham mot Fulham. VAR måtte sjekke både for offside og hands, men italieneren slapp heldigvis unna.

  Man sitter ofte igjen med følelsen av at VAR ikke bidrar med annet enn å drøye tid, og å hindre for spontanitet og glede i øyeblikket. Avgjørelsene blir (ofte) fortsatt feil, det tar bare lenger tid.

  Personlig er det uansett offside-strekene som skaper aller mest frustrasjon. Mener å huske at vi var tilbake til «tvilen skal komme angripende lag til gode»? Da kan det i så fall gjøres veldig enkelt. I tvilstilfeller; send hoveddommer ut til skjermen på linja. Ser han ikke på første reprise den eventuelle offsiden med det blotte øyet – så PLAY ON.

  Samtidig hender det man SAVNER VAR. Senest i fredagens Championship-oppgjør mellom QPR og Reading, der QPR ble snytt for et SOLEKLART straffespark før pause, mens Andy Carroll selvfølgelig skulle vært utvist for grisetaklingen på Tyler Roberts.

  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig Carroll Scaled
  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig 7

  Fortsatt er jeg, med andre ord, usikker på om jeg er for eller imot VAR. Alt var imidlertid bedre før, så kan hende faller jeg ned på å fjerne tidtrøyta.

  Heldigvis var det riktig lag som vant både på Emirates og Loftus Road. Arsenal og QPR var klart best og fortjente poengene de fikk i respektive kamper.

  Og til slutt noe veldig gledelig:

  Forrige ukes hyggeligste Premier League-nyhet kom fra City Ground. Nottingham Forest er tilbake i Premier League for første gang siden 1999, men etter seks tap og 6-21 i målscore fra første 8 kamper gikk det hardnakkede rykter om at opprykkshelt Steve Cooper var i ferd med å bli fjernet fra managerjobben.

  Cooper førte Forest fra nedrykksplass i The Championship til opprykksfest, men etter 0-4-tap i bunnoppgjøret mot Leicester virket det kjørt. Det virket å være et tidsspørsmål før Forest-ledelsen hadde gått i Benitez-fella.

  Stor var derfor gleden blant trofaste Forest-fans da meldingen kom om at styret på City Ground heller enn å sparke Cooper hadde utstyrt ham med ny kontrakt.

  Bekreftelser, Kontroverser Og Noe Veldig Gledelig Cooper 1 Scaled
  Premier League Nottingham Forest V Bournemouth Steve Cooper Manager Of Nottingham Forest Arrives Before The Premier League Match Nottingham Forest Vs Bournemouth At City Ground, Nottingham, United Kingdom, 3Rd September 2022 Photo By Ritchie Sumpter/News Images Nottingham City Ground Nottinghamshire United Kingdom Copyright: Xritchiexsumpter/Newsximagesx

  Senere i kveld vet man om kontrakten ble feiret med seier mot Villa, men det var uansett befriende å høre skogvokternes ord da Coopers nye kontrakt ble bekreftet.

  -Vi er glade over å kunne fortelle at Steve Cooper er gitt ny kontrakt. Vi står sammen i tykt og tynt, og ønsker å fokusere på fotball fremfor managerens jobb, het det fra klubbstyret.

  Slik skal det gjøres!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen