More

  BARCELONA – GIRONA

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Barcelona og Girona har møttes kun 12 ganger tidligere. Aldri har det vært større spenning knyttet til dette katalonske derbyet.  

  Det dukes for det som bare er det syvende møtet mellom Barcelona og Girona i La Ligas historie, men en kan trygt slå fast at det aldri har vært knyttet større spenning til det hel-katalanske oppgjøret enn det er foran helgens møte. 

  Barca på skuddhold

  Girona
  João Félix Hadde Mye Å Bevise Mot Atlético Madrid.

  Regjerende mester Barcelona, selveste Barcelona, er bak lille Girona på tabellen når vi så smått begynner å nærme oss halvspilt sesong av 2023/24-sesongen. De regjerende mesterne har høstet mye kritikk for hva de har klart å stille opp med av tittelforsvar denne høsten, men alt er langt ifra så helsvart i den katalanske hovedstaden som eksperter og forståsegpåere har framstilt denne høsten. Xavis mannskap har tross alt tapt bare én kamp, og de var uheldige som tapte oktobermøtet med Real Madrid, og er på skuddhold til tabelltoppen. 

  Les også: Tipsfondet søndag

  Forrige helg viste også Blaugrana at de kan grave dypt i reservene når det trengs. João Félix’ utsøkte chip på sin tidligere, men likevel nåværende klubb, Atlético Madrid, var kampens eneste scoring i toppoppgjøret på Estadi Olímpic Lluís forrige helg. Grunnet lagenes form og at Barcelona ikke spiller hjemmekampene sine på Camp Nou denne sesongen, var faktisk Atléti knepne favoritter før toppkampen, men Xavi utviste taktisk fleksibilitet i den seieren. 

  Vikar i buret

  Den samme fleksibiliteten får han bruk for, når han og Barcelona skal forsøke å holde høytflyvende Girona ute av målprotokollen. Førstekeeper Marc-Andre ter Stegen er nemlig ute med ryggskade, og dermed fortsetter vikaren Iñaki Peña i buret, en vikar Xavi var veldig godt fornøyd med etter Atlético-kampen. 
   
  – Han setter et så godt eksempel for seg selv og andre. Han har trent hardt hele veien, og derfor har han prestert så godt som han har gjort. Han får ti poeng av ti mulige for meg, for redningene han har gjort, sier en storfornøyd Barca-boss. 

  Comeback-kongene Girona

  Girona
  Girona Har Tatt 17 Poeng Fra Underlege Denne Sesongen.

  Girona er La Ligas comeback-konger, og ledes an av deres aller mest kongelige spiller, Cristhian Stuani. Spissen har rykket ned fire ganger i karrieren, og så sent som for et halvt år siden, så det ut til at spissen en dag måtte legge skoene på hylla uten i stand til å kjempe om titler. I 2018 reflekterte han over dette, og uttalte “Jeg har aldri vært så heldig å få spille for et lag som kjemper om ligaen”. Vel, fem år senere gjør han akkurat det, og laget hans kan takke Stuani selv for at de er á poeng med Real Madrid, 15 kamper ut i sesongen. 

  Girona, høstens vakreste eventyr av dem alle i den europeiske toppfotballen, lå nemlig under 0-1 hjemme mot Valencia med under 13 minutter igjen av ordinær tid. Trener Míchel var tom for ideer, så han kunne like gjerne sette innpå sin 37 år gamle spiss i jakten på scoringer. Spissen, som alene har scoret mer enn en tredjedel av klubbens mål i La Liga, noensinne. Míchel angrer nok ikke på det valget i ettertid. Stuani kom inn mot Valencia, og snudde alene oppgjøret i Gironas favør.  

  Ingen frykt

  Han utlignet først, og selv om han etter kampslutt innrømmet han aldri var nær ballen i den matchvinnende scoringen, har dommerrapporten og La Liga likevel kreditert ham for 2-1-målet som gjorde at Girona nå har tatt 17 poeng etter å ha ligget under denne sesongen. De 17 poengene propellerte katalanerne til midlertidig tabelltopp, før Real Madrid tok seg av Granada med 2-0 senere på lørdagskvelden. Med unntak av 0-3-tapet for nettopp Real, har Girona bestått hver bidige test de har blitt satt på denne høsten, og nå venter regjerende ligamester Barcelona på bortebane. Men, det er ingen frykt i dette laget. Kun euforisk glede for at man er med og kjemper om ligagull. 

  Profilene

  Pedri, Barcelona

  Girona
  Pedri Er Blant Barcelonas Viktigste Spillere.

  Den briljante midtbanespilleren ble spådd en lysende karriere helt siden han slo igjennom som purung tenåring i 2020/21-sesongen. Den sesongen spilte han 37 av 38 kamper, men de to påfølgende sesongene har blitt mye ødelagt av sesonger. Kun 12 La Liga-kamper i 21/22 ble etterfulgt av 26 i gullsesongen 2022/23, og det aller meste av denne høsten har blitt tilbrakt på behandlingsrommet. Nå er imidlertid 21-åringen tilbake for fullt, og har vist at han fremdeles har tiden på sin side til å bli verdens beste sentrale midtbanespiller. La Liga-sesongen nærmer seg kan hende halvspilt, men Pedri er bare så vidt i gang. Resten av ligaen er advart.

  Cristhian Stuani, Girona

  Girona
  Cristhian Stuani Spiller Endelig For Et Topplag.

  Tar man med låneopphold, har Cristhian Stuani spilt for ni klubber i karrieren. Han kom til Girona så sent som i 2017, men har likevel scoret mer enn en tredjedel av klubbens mål i La Liga noensinne. I en alder av 37 år, lever uruguayaneren omsider ut drømmen om å spille for et lag som kjemper om de gjeveste pokalene. Han har vært med på å ryke i to strake playoff-finaler om opprykk til La Liga, og i Middlesbrough rakk han å rykke både opp og ned fra Premier League. Stuanis karriere har stort sett dreid seg om å prøve å rykke opp eller kjempe for livet om å unngå nedrykk. Nå er han omsider der mange han fortjener; Helt i toppen.  

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,47
  • U 4,70
  • B 5,70

  Tipset

  Barcelona er bare knepne favoritter før kveldens storoppgjør, og da er selvsagt 1,47 helt uinteressant. 5,70 på ny Girona-triumf er imidlertid langt mer spennende, og da forsøkes noen kroner på en ny bragd.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen