More

  Både topp- og bunnoppgjør

  Bare to kamper på programmet i dag, men kamper som kan bli avgjørende for både topp- og bunnstrid. Lørdagens syv kamper ga bare én borteseier, og den regjerende mesteren håper de i dag kan gjøre noe med statistikken. Evertons seier mot Arsenal lørdag gir håp om å tette luka ytterligere, men Tottenhams statistikk mot de himmelblå er imponerende.

  Nottingham Forest – Leeds
  City Ground
  Søndag 15.00

  Drømmen om ligacupfinale røk tidlig for Forest, og det endte til slutt med totalt 0-5 over to kamper mot Manchester United i semifinalen. Har snart hentet 30 nye spillere siden opprykket, og det kan hende viktigste av dem kom på deadline day – da Jonjo Shelvey ble hentet fra Newcastle. Midtbanespilleren vet å ta for seg, og kan bli helt avgjørende for fornyet kontrakt. Lånet av Keylor Navas var også smart, og man har nå en pålitelig sisteskanse i Dean Hendersons skadefravær. Forest har tatt poeng fra åtte av sine siste ti kamper. Dean Henderson, Omar Richards, Taiwo Awoniyi, Cheikhou Kouyate, Giulian Biancone, Morgan Gibbs-White og Moussa Niakhate er skadet. Chris Wood har vært syk og er usikker.

  Leeds har ikke vunnet noen av sine siste seks ligakamper, bare to av de siste 16, og det skiller bare ett poeng ned til lagene under streken. Oppløftende januarvindu, da Max Wöber, Weston McKennie og rekordkjøpet Georginio Rutter alle har kvaliteter til å løfte laget. Ingen har plukket færre poeng enn Leeds på bortebane denne sesongen, med 1-0-seieren på Anfield som eneste triumf på reise. Rodrigo, Adam Forshaw og Stuart Dallas er skadet, mens tre nykommere står klare til å debutere.

  Tottenham – Manchester City
  Tottenham Hotspur Stadium
  Søndag 17.30

  Helgens storkamp spilles i hovedstaden, og er revansjeoppgjør mellom lagene som møttes på Etihad for bare to uker siden. Dejan Kulusevski og Emerson Royal sendte der Tottenham til pause med 2-0-ledelse, men Antonio Contes menn ble formelig blåst av banen etter pause. I løpet av et kvarter var kampen snudd, og det endte til slutt med behagelig 4-2-seier til den regjerende mesteren. Harry Kane scoret kampens eneste mål da Tottenham revansjerte seg gjennom å slå Fulham på Craven Cottage. Erling Braut Haaland ble samtidig trick-helt da City slo Wolves 3-0, og møtet mellom Premier Leagues to mestscorende spillere blir en kamp i kampen denne helgen. Tottenham har vunnet sine tre siste hjemmekamper mot Manchester City med total målscore 5-0, men Spurs har tapt sine to første hjemmekamper i 2023. Det vanket fortjent 0-2-tap mot både Villa og Arsenal.

  Tottenham-manager Antonio Conte er nyoperert, og blir neppe å se i dag. Den nyankomne backen Pedro Porro står klar til å debutere. City er uten John Stones, men forøvrig kan Pep plukke fra øverste hylle.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen