More

  Avgjørende dager for Everton

  Everton har vunnet én av sine siste tolv kamper, og strake bunnoppgjør mot Southampton og West Ham er tapt. Nå venter Arsenal og Liverpool i neste to, og alt tyder på at de blå fra Merseyside står foran intens nedrykksbatalje gjennom vinter og vår – akkurat som forrige sesong.

  At laget trenger forsterkninger er udiskutabelt, og dette er jo intet nytt. Den åpenbare mangelen på investeringer er da også grunnen til at Toffees-fansens sinne i langt større grad retter seg mot eierne enn mot manager Frank Lampard.

  For lite og for sent

  Forsterkninger er på vei, når Villarreal-vingen Arnaut Danjuma nå meldes noe nær klar for et halvårlig låneopphold på Goodison. Danjuma var en attraksjon i Bournemouth, og har lenge blitt linket tilbake til Premier League etter overgangen til den spanske ubåten – der han noterte seg for 16 scoringer på sine første 32 kamper.

  Danjuma bringer med seg noe Everton mangler, men laget trenger mer, og de trenger det nå. Mye tyder uansett på at det er for sent for Lampard. Når det nå tas en ørliten Premier League-pause ryddes det samtidig vei for managerskifter, og det var før helgen klart at en eventuell taper i kampen mellom West Ham og Everton ville stå med gjørme til knærne. David Moyes skaffet seg albuerom, mens Lampard kan komme til å bli ofret – når Farhad Moshiri leter etter en syvende manager på sine seks år som Everton-eier.

  Dyche banker på

  Lampard kan ryke, og alt tyder da på at det er en «brannmann» som hentes inn. I situasjonen Everton befinner seg finnes det ikke tid til å tenke langsiktig. Nå er det kun overlevelse som gjelder, og da trengs en sterk leder med erfaring. Da vil i så fall Sean Dyche være et naturlig valg. Dyche holdt gjennom mange sesonger Burnley flytende i Premier League, til tross for et budsjett som ikke kunne sammenliknes konkurrentenes. Dyche har siden oppsigelsen på Turf Moor i april i fjor stått uten jobb, men dukker alltid opp som et hett alternativ når klubber nærmer seg nedrykksstreken.

  Klubbheltene Wayne Rooney og Duncan Ferguson, samt tidligere Leeds-boss Marcelo Bielsa er av andre naturlige kandidater om Lampard blir bedt om å rydde kontoret.

  Uavhengig av hvem som får oppdraget med å lede Everton ut sesongen, så vil de måtte grave dypt for å forhindre klubbens første nedrykk på 72 år.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen