More

  ATHLETIC BILBAO – REAL SOCIEDAD

  ATHLETIC BILBAO – REAL SOCIEDAD: Derbi Vasco er helgens store høydepunkt i La Liga.

  Athletic Bilbao - Real Sociedad
  Athletic Bilbao - Real Sociedad 2

  Det myldrer av Michelin-stjerner i de pittoreske byene Bilbao og San Sebastián, men i kveld er det fotballen som står i sentrum, når det dukes for den 191. utgagen av Derbi Vasco, eller Euskal Derbia, som det heter på baskisk.

  HUSK AT DU KAN PRØVE TIPSBLADET I FIRE UKER FOR EN FEMMER!

  Athletic Bilbao er i ferd med å gjøre en glimrende sesong, og det er en god stund siden de var større favoritter mot sine basiske erkerivaler enn de er i kveld. Los Leones holder fjerdeplassen i La Liga, og holder kurs mot å sikre seg sin første Champions League-billett siden 2014. Ernesto Valverdes mannskap har tatt 38 poeng etter halvspilt sesong, men ble ydmyket i det omvendte møtet i høst; Real Sociedad vant hele 3-0, så Athletic har ett og annet å revansjere i kveld.

  – Vi er i stand til hva som helst

  De siste ukene har imidlertid sett mye bedre ut enn hva det gjorde den septemberkvelden. Samtlige siste tre i ligaen har endt med seier uten baklengs, og forrige helg hadde Los Leones ingen problemer med å ta seg videre i Copa del Rey med sterk 3-0-seier borte mot Eibar. Valverde innrømmer at den strålende formen har gitt laget skyhøy selvtillit.

  – Når du vinner kamp etter kamp, så frykter du til slutt ingen. Vi høster inspirasjon for hver triumf som går, og vi føler vi er i stand til absolutt alt. Men, vi vet utmerket godt hvem vi møter. Laget vil gi absolutt alt de har utpå banen, akkurat slik de gjør i hver eneste kamp og hver eneste treningsøkt, sier Athletic-sjefen på pressekonferanse før kveldens oppgjør.

  – Skjønner ikke fotball

  Real Sociedad ankommer mektige San Mamés på ryggen av tre strake uavgjorte i La Liga. Faktisk har fire av de siste fem endt med poengdeling, så det vil dermed overraske ingen om det ender uavgjort i kveld. La Real har imiderltid hele fire spillere ute med karantene til kveldens oppgjør, deriblant førstekeeper Alex Remiro. 22 år gamle Unai Marrero vil trolig ta Remiros plass mellom stengene, men La Real-sjef vil ikke høre noe om at laget hans er inne i en dårlig periode, til tross for at de ikke har vunnet noen av sine siste tre.

  – Vi er ubeseiret på 12 kamper, hvis du tar med cupen og Champions League. Hvis noen tviler på oss, så skjønner de ikke fotball. Vi har vist at vi stiller godt forberedt til hver kamp. Vi vet at Athletic er i strålende form, men vi har gjort det veldig bra på bortebane mot topplagene denne sesongen. Akkurat nå er dette en kamp med Champions League-billett på spill, men etter lørdag vil uansett hele andre halvdel av sesongen gjenstå, sier La Real-bossen.

  Odds Athletic Bilbao – Real Sociedad

  • H 1,97
  • U 3,20
  • B 4,00

  Tipset

  Alguacil har kan hende rett i at laget hans ikke kan avskrives, men Athletic Bilbao har prikket inn sesongens beste form. De er i bedre form og har færre fravær på nøkkelspillere. Vi tror dette ender med hjemmeseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen