More

  Copa del Rey: Athletic Bilbao – Atlético Madrid

  ATHLETIC BILBAO – ATLÉTICO MADRID: Sesongens andre spanske cupfinalist skal kåres.

  Athletic Bilbao - Atlético Madrid
  Copa Del Rey: Athletic Bilbao - Atlético Madrid 4
  • Athletic Bilbao – Atlético Madrid (Copa del Rey)
  • Torsdag, kl. 21:30 (VG+)
  • San Mamés, Bilbao

  Tirsdag tok Mallorca seg nokså overraskende til sin fjerde cupfinale i klubbens historie, da de slo ut Real Sociedad på straffesparkkonkurranse i den første semifinalen i Copa del Rey. I kveld skal det avgjøres hvem de møter, når Athletic Bilbao og Atlético Madrid barker sammen på San Mamés.

  PRØV TIPSBLADET I FIRE UKER FOR EN FEMMER!

  To strake finaler i 2020 og 2021

  Athletic Bilbao - Atlético Madrid
  Copa Del Rey: Athletic Bilbao - Atlético Madrid 5

  Los Leones har 1-0 å gå på fra det første møtet i den spanske hovedstaden i begynnelsen av februar. Álex Berenguer ble matchvinner i en tett og jevn affære, og det virker fremdeles helt åpent om hvilket lag som avanserer til finalen – til tross for Athletics knepne ledelse.

  Athletic Bilbao har hatt en flott sesong, og er på skuddhold til å kvalifisere seg til Champions League. De tok seg til strake finaler i 2020 og 2021, men har ikke løftet Copa del Rey-trofeet siden 1984. Likevel har de vunnet tittelen hele 23 ganger. San Mamés er en av Europas aller mest fryktede hjemmearenaer for gjestende bortelag, og manager Ernesto Valverde håper hjemmebanefordelen blir avgjørende i kveld.

  Svake gjester på fremmed gress

  – Jeg håper virkelig vi får hele San Mamés i ryggen, vi spiller for å nå finalen. Dette er den typen kamper vi ønsker å spille. La oss se om vi kan roe nervene, spille vårt spill og ta oss til finalen. Det henger i løse luften. Det var for lite å skille mellom lagene i det første oppgjøret til at noe er avgjort, sier Valverde til spansk presse.

  Atlético Madrids 0-1-tap i det første oppgjøret var deres første nederlag på hjemmebane siden 8. januar i fjor, og Diego Simeones mannskap har dermed ett og annet å revansjere i Bilbao i kveld. Los Colchoneros er imidlertid atskillig sterkere hjemme enn borte, og Atléti har ikke vunnet noen av sine fire siste bortekamper. Det er de nødt til å gjøre i kveld, for å få muligheten til å spille om sin første Copa del Rey-tittel siden 2013, og i helgen klarte de bare 2-2 borte mot tabelljumbo Almería.

  Skader og suspensjoner

  Athletic Bilbao - Atlético Madrid
  Copa Del Rey: Athletic Bilbao - Atlético Madrid 6

  Athletic Bilbao må trolig klare seg uten Ander Herrera, Yeray Álvarez og Yuri Berchiche. Atlético Madrid er uten Thomas Lemar, Cesar Azpilicueta og José Maria Giménez. Dessuten kjemper stjernespiller Antoine Griezmann en kamp mot klokka om å riste av seg en ankelskade i tide.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,45 U 3,20 B 2,85
  • Begge lag scorer: 1,80
  • Over 2,5 mål: 2,10

  Tipset

  Athletic Bilbao er fryktelig sterke hjemme, samtidig som Atlético sliter borte. Kan hende må de også unnvære Griezmann, som uansett ikke vil være i sin beste fysiske form. Vi tror dette ender med hjemmeseier til nokså bra odds.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen