More

  ASTON VILLA – MANCHESTER UNITED

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det ligger an til å bli et bikkjeslagsmål i toppen av Premier League-tabellen, både om ligatittel og topp 4. Liverpool, Manchester City og Arsenal antas å gjøre opp om pokalen, mens Aston Villa og Tottenham er favorittene til å sikre seg 4.plassen. De to sistnevnte skal imidlertid ikke ta mange feilskjær før også Manchester United er med i kampen, og feilskjær har Villa hatt flere av de siste ukene.

  Les også: Liverpool tilbake i tet, mens Tottenham avgjorde på overtid mot Brighton

  Villa på vikende front

  Det er ikke mer enn fire uker siden forståsegpåerne diskuterte om Aston Villa var en tittelkandidat. Manchester City og Arsenal var begge sendt hjem fra Villa Park med smultring i både scoring- og poeng-kolonnen, og da det også ble tre poeng borte mot Brentford i påfølgende kamp sto Unai Emerys utvalgte klare til å ta tabelltopp. Hjemmekamp mot tabelljumbo Sheffield United var eneste hinder, men nei. Nervene tok tydelig plass, og Villa måtte grave dypt for i det hele tatt få poeng. Og nye feil fulgte.

  Siden 2-1-seieren mot Brentford midt i desember har Villa kunne lyktes å vinne to av syv kamper – mot tabelljumboene Burnley og Sheffield United. Også den tidligere så flotte hjemmestatistikken har blitt ødelagt.

  Strake hjemmetap

  Villa sto før 1-1-kampen mot Sheffield United med 18 strake hjemmeseirer, og med tre poeng mot The Blades ville man for første gang siden 25 år toppet Premier League-tabellen så sent i sesongen. Før helgens toppoppgjør mot United har man sågar blitt påført strake hjemmetap, begge med to måls margin.

  Før kampen mot Newcastle hadde man innkassert 13 seirer og 43 poeng, deres beste poengsum i toppdivisjonen fra første 21 kamper på 125 år. Gjestene vant imidlertid fortjent 3-1. Samme resultat ble det onsdag, da Chelsea besøkte Villa Park i omkamp i FA-cupen. Chelsea leverte sesongbeste og vant fortjent, men Emery alt annet enn graver seg ned etter strake hjemmetap.

  Premier League, Ollie Watkins
  Aston Villa – Manchester United: Ollie Watkins, Villa

  -Vi skapte sjanser i starten av kampen, men fikk ikke uttelling. Chelsea var på sin side opp mot sitt beste, og de utnyttet mulighetene de fikk. Chelsea har et godt lag, og når de får det til å stemme er de vanskelige å møte. Vi aksepterer nederlaget, og ser nå fremover. Vi håper å være med hele veien inn i Premier League, sa Emery til lokal presse etter å ha sett eget lag bli ekspedert fra FA-cupen.

  Skader ingen unnskyldning

  Aston Villa har siden Emerys ankomst blitt forvandlet fra dumpekandidat, til å kjempe om heder og ære både i hjemlig liga og i Europa. Og dette til tross for store skadeproblemer på veien. Stopperkjempe Tyrone Mings forsvant ut med langtidsskade allerede i sesongdebuten, og blir ikke å se på banen igjen før til høsten. Diego Carlos, Jhon Duran, Lucas Digne, Alex Moreno, Youri Tielemans, Emi Buendia, Jacob Ramsey, Tim Iroegbunam og Pau Torres er også av viktige spillere som har hatt lengre fravær i løpet av sesongen, før det nå er landslagsforsvarer Ezri Konsa som har havnet på behandlingsrommet.

  Premier League
  Premier League-Runden: Villa Må Klare Seg Uten Ezri Konsa I Søndagens Topp 4-Duell Mot United

  -Skadene er en del av gamet, men det er ekstra tungt når de er langvarige – som med Buendia og Mings. Nå må vi også klare oss uten Konsa en måned fremover, og akkurat han er vanskelig å erstatte – når han jo har viktig rolle i flere posisjoner. Dette er uansett noe vi må akseptere, og det er derfor vi har en spillerstall som kan fylle hullene, sier Villa-bossen.

  Ny friskmelding

  Manchester United er forsøkt friskmeldt flere ganger denne sesongen, men nye tilbakeslag har alltid kommet. Nå forsøkes Ten Hags utvalgte friskmeldt igjen. Dette etter tre seirer og en uavgjort fra siste fem i ligaspillet, samt avansement til femte runde i FA-cupen.

  Aston Villa - Manchester United S68 Diogo Dalot Manchester United Aston Villa,Manchester United
  Aston Villa – Manchester United: Diogo Dalot, Manchester United

  Allerede før jul var United ute av Champions League og ligacupen, noe som betød at det stort sett resten av sesongen bare skulle spilles én kamp i uka. Tid for Ten Hag til å bruke tid med spillerne på treningsfeltet, muligheter til å få tilbake spillere etter skader, samt bedre muligheter til å unngå nye forfall. For de mange skadene, på spillere som Lisandro Martinez, Luke Shaw, Casemiro og Mason Mount, er hva nederlenderen har brukt som forklaring for de svake resultatene.

  De siste ukene har det blitt veldig mye bedre plass på behandlingsrommet, før man mot West Ham altså mistet Martinez med nok en skade. Denne gang vil midtstopperen være ute til april, og da gjenstår å se om United kan klare seg uten i den særs viktige perioden som nå følger.

  West Ham ble slått 3-0 etter nok en scoring av Rasmus Højlund, samt to av Garnacho. Samtidig er man pisket til å følge opp suksessen søndag. Tap på Villa Park vil sette Uniteds topp 4-ambisjoner langt tilbake.

  Dansk dynamitt

  Uniteds hovedproblem denne sesongen har vært å score mål. Sesongens første 18 kamper ga i snitt én scoring, og da var det bare tabelljumbo Sheffield United som hadde scoret færre Premier League-mål. Siden da har det imidlertid løsnet, både for Manchester Uniteds offensiv generelt, og for sommerkjøpet Rasmus Højlund spesielt.

  Aston Villa - Manchester United
  Aston Villa – Manchester United: Rasmus Højlund

  Den unge dansken scoret flust med mål i Champions League, men slet med uttellingen i ligaspillet. Etter å ha scoret 1-0-målet mot West Ham har Højlund nå scoret mål i fire strake Premier League-kamper. Fortsetter dansken å levere, vil United også fortsatt være en het kandidat til å klatre ytterligere på tabellen. Det kan ikke klatres denne helgen, men med seier på Villa Park vil avstanden frem til Birmingham-klubben bare være på fem poeng. Med tap vil det samtidig være noe nær kjørt. Mye står på spill på Villa Park søndag.

  Søndagens Premier League-kamper

  Arsenal - Fulham
  Arsenal- Fulham_ Declan Rice Og Martin Ødegaard

  West Ham – Arsenal

  London Stadium, søndag k. 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 6,60 – 4,40 – 1,45

  West Ham skapte godt med sjanser, og vant skuddstatistikken 22-12, men var aldri opp mot sitt beste og tapte til slutt fortjent 0-3 på besøk hos Manchester United. Lucas Paqueta er sårt savnet, mens lånet av Kalvin Phillips virker å være en feilvurdering. Dette var uansett lagets første tap på syv kamper, og fortsatt henger man godt med i kampen om plass i Europa. Ubeseiret hjemme (i alle turneringer) siden tidlig oktober. Lucas Paquetá og Michail Antonio er skadet. Alphonse Areola er usikker.

  Arsenal storspilte og vant fortjent toppkampen mot Liverpool. Drømmen om ligatittel lever i beste velgående. Med tap ville man vært åtte poeng bak Liverpool, men i stedet leverte man sesongbeste og ga aldri de høytflyvende gjestene noen mulighet. Ingen av de siste tre mot West Ham er vunnet. Jurrien Timber, Fabio Vieira, Oleksandr Zinchenko og Thomas Partey er skadet. Gabriel Jesus er usikker.

  Aston Villa – Manchester United

  Villa Park, søndag kl. 17.30
  Odds fra Norsk Tipping: 2,15 – 3,75 – 3,00

  Etter skuffende prestasjoner mot Everton og Newcastle, slo Villa tilbake med 5-0-seier på besøk hos tabelljumbo Sheffield United. Ledet 4-0 etter en halvtime, men valgte da besynderlig nok å si seg fornøyd med økten. En strek i regningen var det også at stopperbauta Ezri Konsa forsvant ut med kneskade, og trolig blir borte i fire uker. 9-1-1 og 19 plussmål fra første 11 hjemme på Villa Park. Tyrone Mings, Emiliano Buendia, Jhon Duran og Ezri Konsa er skadet. Lucas Digne er usikker, men Pau Torres er tilbake.

  Den unge og lovende trioen Garnacho, Højlund og Mainoo, samt nøkkelspillere tilbake etter skade, gjør den store forskjellen når United nå viser etterlengtede bevis på stabilitet. Kn for første gang denne sesongen notere fire strake seirer i alle turneringer. En strek i regningen var det uansett at Lisandro Martinez forsvant ut med ny skade. Mason Mount, Tyrell Malacia, Anthony Martial og Aaron Wan-Bissaka er også ute. Tre siste mot Villa er vunnet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen