More

  Arteta mener alvor

  Det er lov for for Arsenals tilhengere å tro på en plass i topp fire denne sesongen, selv om de selvfølgelig vet at det er mange som vil være med å kjempe om en plass i Champions League høsten 2023. Dårlig innspurt, mye grunnet mange skader, var årsaken til at klubben ikke er med i det gjeveste selskapet igjen denne høsten.
  Manager Arteta har vært aktiv på overgangsmarkedet og det er ikke tvil om at han rår over en langt sterkere tropp og en bedre startellever når klubben sparker i gang hele Premier League-sesongen borte mot Crystal Palace. Hentingen av nye spillere viser at Mikel Arteta og Arsenal mener alvor.
  Tror på Jesus
  Akkurat det er det mange som gjør, men for Arsenals trofaste tilhengere har akkurat det å tro på Jesus fått en ekstra betydning. Allerede fra første spark på ballen i sin nye røde drakt har brasilianeren markert seg med scoringer, målgivende og lekre kombinasjoner. Der Alexandre Lacazette ofte var feilvendt i forrige sesong er nyervervelsen fra Manchester City mye oftere rettvendt, og det gjør sitt til at de offensive egenskapene til The Gunners kommer mer til sin rett. Treningskampene har skapt masse selvtillit etter tidvis glitrende spill mot gode motstandere. 25-åringen bør gå inn i sin beste periode som fotballspiller og med et hav av erfaring fra mange sesonger i City er det lov å håpe at Arsenal har funnet sin målscorer i Gabriel Jesus.
  Florida Cup sesongens første trofe
  På tre kamper i USA slapp The Gunners kun inn ett mål og det er ikke tvil om at det defensive gledet Arteta like mye som det offensive. Særlig i kampen mot Chelsea, som endte med 4-0 seier, var suksess-duoen Thomas Partey og Granit Xhaka solide i sine anker-roller, 21 år gamle William Saliba imponerte stort som midtstopper etter et langt utlån i Frankrike, og den andre nyervervelsen fra Manchester City, Oleksandr Zinchenko, viste gode takter som venstreback. Med ukraineren på plass betyr det at Arsenal står bedre rustet om de to glimrende backene Tierney og Tomiyasu fortsetter å slite med skader.
  Arteta fortalte til arsenal.com at han var veldig godt fornøyd med oppholdet i USA, og ikke minst hvordan de nye spillerne hadde bidratt både på og utenfor banen.
  At laget fortsatte med den imponerende fotballen mot Sevilla hjemme på Emirates, forsterker følelsen at Arsenal virkelig har noe på gang. 6-0 mot et spansk topplag er ikke dagligdags og at Gabriel Jesus tegnet seg for sitt første hat trick i Arsenal-drakt demper ikke optimismen før turen til Selhurst Park.
  Fortsatt har ikke nyervervelsen Fabio Vieira fått vist seg fram etter skaden han pådro seg på oppdrag for Portugal U21, men den unge tekniske portugiseren med det velklingende Arsenal-etternavnet, vil være med å gjøre kampen om en plass i startoppstillingen enda tøffere for de offensive spillerne. Dette vil også gi Arteta flere strenger å spille på. 
  Det er selvfølgelig tull å si at det ikke betyr noe å vinne treningskamper, men gode resultater og turneringsseier skaper selvtillit og ikke minst forventninger hos supporterne. Derfor er det ingen drøy påstand å si at seieren i Florida Cup fort kan få selskap av en triumf i en av de tre cup-turneringene Arsenal skal spille i denne sesongen.
  Kaptein Martin Ødegård
  Drammenseren fortsatte der han slapp før sommerferien og han styrer mye av det offensive spillet til klubben fra Nord-London. Som ventet var det også at det var nordmannen som fikk kapteinsbindet. Martin har opparbeidet seg en utrolig status i klubben og han er elsket av alle som holder med The Gunners. Det skal bli spennende å se om klubben tar nye steg. Forrige sesong var det tross alt kun to poeng som skilte klubben fra en plass i Champions League. Martin bør styre skuta til en plass i det forjette land denne sesongen og det er det vel lov å tro på – med Jesus på topp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen