More

  Arsenal – Manchester City

  Mikel Arteta raste mot dommere og VAR, men spanjolens frustrasjon kunne ikke forhindre at det lørdag bare ble ett poeng hjemme mot Brentford. Dette var også Arsenals første poeng på tre kamper, og vipps så var luka til utfordrerne noe nær spist opp. Med tap mot Manchester City i kveld vil Arsenal være revet ned fra tronen.

  -Vi fikk scoringen vår, men klarte ikke kontrollere kampen helt inn. Eller, det gjorde vi for så vidt, men reglene som gjelder for andre gjelder ikke oss. Vi har gått tilbake og sett Brentfords scoring flere ganger i reprise. Det er opplagt offside, i alle fall om vi følger reglene vi har blitt forklart i så mange møter siden sesongstart. Vi må uansett slå tilbake, og vi må gjøre det denne uken, sa Arsenal-bossen etter poengdelingen mot et Brentford-lag som nå har gått ubeseiret gjennom ti strake kamper.

  *Skadeinfo og odds nederst i saken

  Savner Jesus

  Eddie Nketiah har scoret viktige mål for Arsenal siden Gabriel Jesus’ skade, men en fullgod erstatter er han uansett ikke. Kan hende hva gjelder scoringer, men Jesus er en spiller som i langt større grad skaper generell ubalanse i motstanderens forsvar. Den tidligere City-angriperens mange og kraftanstrengende løp er savnet, og vil være fraværende i fortsatt mange uker. Dette kan komme til å koste Arsenal dyrt, muligens også klubbens første Premier League-tittel siden 2004. Noen grunn til å kaste inn håndkleet finnes imidlertid ikke. Med full pott vil forspranget øke til seks poeng til City igjen, og åtte til United. Viktig å huske er det også å huske at Arsenal har kamp til gode på City, og to kamper til gode på United.

  Målløs toppscorer med lårhøne

  Arsenal savner sin viktigste angriper, men onsdag kan også Manchester City være uten sin toppscorer. Erling Braut Haaland startet søndagens kamp mot Aston Villa, men forlot banen med lårhøne ved pause. For fjerde gang på siste seks kamper forlot nordmannen også banen målløs. Målgivende pasning trekker opp inntrykket, men noe overraskende er det at Haaland også ble fratatt ansvaret da City ble gitt straffespark. Haaland trente som normalt mandag, men Pep Gaurdiola ville ikke på tirsdagens pressekonferanse bekrefte eller avkrefte at nordmannen blir klar til kamp mot Arsenal.

  Det endte uansett med oppskriftsmessig hjemmeseier mot Villa, men heller ikke denne gang maktet de himmelblå å imponere å særlig grad. Det virket avgjort da det ved pause sto 3-0, men Villa ble invitert tilbake i kampen. En tredje scoring på tre kamper fra Ollie Watkins var startskuddet for sluttspurt som nær hadde båret resultater for gjestene. City begynte plutselig å gjøre feil, og med litt bedre uttelling kunne det blitt i overkant spennende for hjemmefansen. Det endte uansett med full pott, men uten at City reiser til hovedstaden med store mengder ny selvtillit på innerlomma. Haaland har ikke vært på sitt beste i storkampene denne sesongen, men nye tyder på at han vil behøves i onsdagens batalje. Om ikke annet, så for å skape frykt og ubalanse i Gunners-forsvaret.

  Arsenal kjenner presset før avspark, og statistikken bidrar ikke til å dempe nervøsiteten blant Gunners-fansen. Siste seks kamper mot Manchester City er tapt, med total målscore 2-14.

  Arsenal – Manchester City
  Emirates
  Onsdag 20.30

  Mikel Arteta antas å stille med samme ellevere i syvende kamp på rad. Gabriel Jesus, Mohamed Elneny, Reiss Nelson og Emile Smith Rowe er fortsatt ikke klare.

  Pep Guardiola er uten John Stones, mens Haaland som nevnt er usikker.

  *Arsenal har tapt alle sine siste ti ligakamper mot City
  *City har avgitt 13 poeng fra sine første 10 bortekamper, mot totalt 11 hele forrige sesong
  *Arsenal er ubeseiret hjemme, med 8 seirer og 2 uavgjorte fra første 10

  Odds:

  H: 3,00
  U: 3,35
  B: 2,30

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen