More

  Arsenal må svare

  Erling Braut Haaland sløste med sjansene, men endte likevel opp som matchvinner fra straffemerket, da Manchester City lørdag slo Palace 1-0 i London. Dette betyr at også Arsenal helst må vinne i hovedstaden i dag, når de besøker Fulham på Craven Cottage.

  Bare én overraskelse i lørdagens kamper, da Bournemouth tok seg over streken ved å slå et Liverpool som misset straffespark. Everton tok tre svært viktige poeng ved på Goodison å bryte Brentfords lange ubeseirede rekke, mens Leeds karret seg til ett poeng hjemme mot høytflyvende Brighton.

  Chelsea fortsatt oppturen ved å slå Leicester på bortebane, og The Foxes står dermed med gjørme til knærne. Tottenham vant oppskriftsmessig 3-1 hjemme mot Nottingham Forest, og skaffet seg med dette luke til Liverpool i kampen om 4.plassen.

  Dagens kamper i Premier League:

  Manchester United – Southampton
  Old Trafford
  Søndag 15.00

  United fikk seg en kilevink av de sjeldne, da de søndag pådro seg 0-7-tap mot erkerival Liverpool på Anfield. Stødigheten selv før denne kampen, og det ble noe av en perfekt storm på Merseyside da det etter pause ble levert sesongverste av United, samtidig som Liverpool lyktes med det aller meste. Noen spesiell grunn til å frykte av topp 4 skal ryke er det uansett ikke, og at hjemmekamp mot nestjumboen er neste oppgave i ligaspillet passer naturligvis utmerket. Christian Eriksen, Anthony Martial og Donny van de Beek er ute.

  Southampton scorer fortsatt beskjedent med mål, men to scoringer fra siste tre kamper har uansett vært nok til å innkassere seks svært verdifulle poeng.  Carlos Alcaraz’ matchvinnende scoring mot Leicester forrige helg betyr at det bare skiller ett poeng frem til trygg plass. Fire av sesongens seks første seirer er hentet på bortebane. Røk 0-1 i omvendte møte med United. Alcarez skadet seg under feiring av seiersmålet sist, og er usikker i dag. Juan Larios og Tino Livramento er skadet. Bare 2 av siste 28 mot United er vunnet, og forrige seier kom i 2016.

  Fulham – Arsenal
  Craven Cottage
  Søndag 15.00

  Fulham tapte bare knepent på besøk hos høytflyvende Brentford mandag kveld, men sluttresultatet 3-2 speiler ikke kampen spesielt godt. Brentford var best i det aller meste, og Fulham var tydelig preget av at Joao Palhinha var ute. Portugiseren soner også i dag. I tillegg er Neeskens Kebano, Layvin Kurzawa og Tom Cairney er skadet, mens Cedric Soares ikke kan spille mot klubben han er utleid fra. 6-4-3 fra første 13 hjemme langs Themsen.

  Arsenal virket døde og begravet da de med halvtimen igjen å spille var under med 0-2 hjemme mot Bournemouth, men leverte en snuoperasjon som til syvende og sist kan gi dem tittelen. Ble antatt å ha mistet muligheten da de røk 1-3 hjemme mot Manchester City, men har siden det hentet hjem fire strake seirer. Mot både Villa og Bournemouth viste man enorm vilje og mot. Nå er også Gabriel Jesus tilbake i full trening, noe som gir Mikel Arteta enda flere alternativer. 10 av første 13 bortekamper er vunnet. Leandro Trossard, Martin Ødegaard, Eddie Nketiah og Kieran Tierney er usikre. Gabriel Jesus er tilbake i trening, men neppe med allerede i dag.

  West Ham – Aston Villa
  London Stadium
  Søndag 15.00

  David Moyes har fortsatt styrets, men så definitivt ikke fansens, støtte. Forrige helgs 0-4-tap mot Brighton var kan hende sesongens svakeste West Ham-kamp, og kom altså bare én uke etter at man hadde slått Nottingham Forest med samme siffer. Har fortsatt tilhold over streken, men det skiller kun ett poeng ned. Lucas Paqueta og Michail Antonio er usikre, men stiller trolig med fulltallig stall i dag. Én av sesongens bare seks seirer kom i omvendte møte med Villa.

  Ollie Watkins gikk for en sjelden gangs skyld målløs av banen, men Aston Villa fikk likevel med seg tre poeng fra forrige helgs møte med formløse Crystal Palace. Er á poeng med Chelsea, og kan se oppover tabellen, heller enn å måtte kikke seg over skulderen. Fire av siste fem bortekamper er vunnet, men er fortsatt uten en håndfull skadede førstelagsspillere.

  Newcastle – Wolverhampton
  St. James’ Park
  Søndag 17.30

  Det begynte så bra, men nå går det trått for Newcastle. Tapte ligacupfinalen mot Manchester United, og bare én av siste åtte Premier League-kamper er vunnet. Kom til kort mot City forrige helg, og atter en gang gikk man målløse av banen. Står dermed med bare tre scorede mål fra siste åtte ligakamper. Nå skal også Joelinton sone i to kamper, etter å ha pådratt seg totalt ti gule kort. 6-5-1 fra første 12 hjemme på St. James’ Park.

  Wolves er alt annet enn i sikkerhet på tabellen, men forrige helgs hjemmeseier mot Tottenham gjør at det pustes noe lettere på Molineux. Fortsatt er det litt for langt mellom scoringene. Tidligere måltyv Raul Jimenez har, som et eksempel, ikke feiret scoring på over et år. Måtte nøye seg med 1-1 i omvendte møte, da Newcastle utliknet i siste ordinære spilleminutt. Bare én av siste seks borte mot Newcastle er tapt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen