More

  Årets siste mulighet

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Siste Premier League-runde i 2022 står for døra, og avspark to første kamper tas allerede i kveld.

  Først ut er London-bataljen mellom West Ham og Brentford, og der står atskillig på spill for Hammers-manager David Moyes. Fem tap fra siste seks betyr at skotten lever farlig i sjefsjobben på London Stadium.

  Liverpool går, for første gang siden Jürgen Klopp ble ansatt, inn i nytt år på feil side av topp 4. Da uavhengig av hvordan det går når tidligere LFC-boss Brendan Rodgers besøker Anfield i kveld.

  Fredagens Premier League-kamper:

  West Ham – Brentford
  London Stadium
  Fredag 20.45

  West Ham har tapt 18 Premier League-kamper i 2022, og bare poenget skiller ned til streken før helgens hovedstadsderby. Med fem tap fra siste fem, og nederlag i alle de siste fire, er David Moyes’ hode igjen ønsket på et fat av West Ham-fansen. Kun 13 scoringer fra første 15 kamper, og spesielt sommerkjøpet Gianluca Scamacca har vært en total skuffelse. Declan Rice, som var av Englands beste i VM, må dra uforholdsmessig mye av lasset alene. Kurt Zouma og Maxwel Cornet er fortsatt skadet, mens Scamacca og Nayef Aguerd er usikre på spill i kveld. Tapte både hjemme og borte mot Brentford forrige sesong.

  Brentford flyr fortsatt høyt. Slo Manchester City i siste kamp før VM-pausen, og etter 2-2 mot Tottenham mandag er man ubeseiret fra siste fire. Ivan Toney står i fare for å bli suspendert grunnet brudd på betting-regler, og uten ham vil det straks bli tyngre. Toney mangler én scoring på å bli bare fjerde engelskmann de siste ti årene med 20 scoringer eller mer i løpet av ett kalenderår.   Ubeseiret fra siste 17 Premier League-kamper hvor de har scoret først, så ingen grunn til å starte med håndbrekket på i kveld. Kristoffer Ajer, Aaron Hickey og Shandon Baptiste er uaktuelle til kveldens kamp.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,05

  U: 3,50

  B: 3,45

  * Dette kan vippe begge veier, men oddsen på Brentford er klart mest fristende.

  Liverpool – Leicester
  Anfield
  Fredag 21.00

  Liverpool har hatt en tung sesonginnledning, og nyheten om operasjon for Luis Diaz var ikke hva fansen ønsket seg. Også Jota er ute, og da mangler det offensiv slagkraft. Vant siste to før VM, og noterte en tredje strake da Aston Villa mandag ble slått 3-1. Leverte der oppløftende spill, men trenger uansett ny trepoenger i kveld om man skal holde tritt i kampen om topp 4.  Trenger forsterkninger i januar, og første nykommer kom ut av det blå da Cody Gakpo litt overraskende ble kjøpt fra PSV. Uansett resultat i kveld; for første gang siden sesongen Klopp ble ansatt feirer Liverpool nyttår utenfor topp 4. I tillegg til Diaz og Jota er også Roberto Firmino, Curtis Jones, James Milner og Arthur uaktuelle til kveldens kamp.

  Etter en forferdelig sesongåpning, som ga totalt ett poeng fra syv kamper, fikk Brendan Rodgers og Leicester fart på skøytene før VM. Fem av de siste åtte, og begge de siste to før VM ble vunnet, før man mot Newcastle mandag var tilbake til gamle synder. I løpet av en halvtime var kampen på King Power avgjort, da gjestene hadde scoret tre ganger. Tre siste på bortebane er imidlertid vunnet med total målscore 8-0. Fortsatt store skadeproblemer, da Jonny Evans, Ryan Bertrand, James Justin, Ricardo Pereira, James Maddison og Dennis Praet alle er ute av spill. To av siste tre mot Liverpool er vunnet, men på Anfield har man ikke vunnet noen av de siste tolv.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,25

  U: 5,90

  B: 10,00

  *Liverpool blir klar favoritt, men H-oddsen kan ikke brukes til stort.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen