More

  Åpner med gigafavoritt

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Den franske fotballhelgen sparkes som vanlig i gang med én fredagskamp. Det er langt mellom de klare favorittene på programmet denne uken, men den desidert største finner vi allerede i den første kampen. Lille spiller da hjemme mot Brest og vertene vil med seier overta 5. plassen fra Rennes som gir europacupspill neste sesong. Formen har vært god på slutten og forrige helg var man kun tre minutter unna å vinne borte mot selveste Paris Saint-Germain. Sene baklengsmål gjorde at det i stedet endte med 3-4-tap uten at det er noe å skamme seg over. Grunnet skadeproblemer på Ismaily må Timothy Weah igjen vikariere på venstrebacken, men angrepsspilleren har ingen problemer med det:

  – Jeg begynner å bli vant til det og liker det faktisk. Jeg har fortsatt mye å lære og ser på videoklipp av venstrebacker som Marcelo.

  I tillegg til Ismaily er også Adam Ounas ute. Brest ligger på sin side på første plass over nedrykksstreken. Etter fem kamper på rad uten tap har fredagens gjester nå røket mot Montpellier og AS Monaco i de to siste. Trener Éric Roy er klar på at det var fortjent:

  – Vi måtte betale for feilene våre. Forestillingen vår var det jeg hadde forventet av spillerne, men mot sterkere lag må man være helt på topp i begge ender av banen.

  Fredag ventes Steve Mounié og Mathias Pereira Lage klare, men Franck Honorat og Brendan Chardonnet trøbler fortsatt.

  Tunge forfall

  To kamper spilles lørdag og i begge finner vi relativt klare bortefavoritter. Lyon har imidlertid ikke vært til å stole på denne sesongen og må nå også klare seg uten Corentin Tolisso på midtbanen. Han ble skadet i sjokktapet for Auxerre forrige helg. Problemer er det også hos Lens som har Wesley Saïd, Jimmy Cabot, Alexis Claude-Maurice, Adam Buksa, Steven Fortès og Wuilker Farinez på skadelisten. Etter en tung periode ble det 3-1-seier mot Nantes forrige helg, noe trener Franck Haise var godt fornøyd med:

  – Dette var et flott svar fra spillerne. Det er lett å være positiv når man vinner og negativ når man taper. Min jobb er imidlertid å se kampene fra litt avstand og har sett positive ting selv i tapskampene.

  Motstander Montpellier har fått en opptur med strake seirer mot Brest og Troyes etter at Michel De Zakarian kom tilbake som trener, men må lørdag klare seg uten kaptein Téji Savanier som ble utvist i 1-0-seieren forrige helg.

  Avsluttes med stil

  Søndag er det som vanlig fullt trøkk i den franske ligaen og det åpner med Lorient mot Auxerre 13.00. To timer senere er det avspark i fire kamper som på forhånd alle synes som relativt vanskelige å spå utfallet av. Det er imidlertid liten tvil om at det er kveldskampene som kommer til å få størst oppmerksomhet. 17.05 er det avspark i AS Monaco mot Nice mens Marseille og Paris Saint-Germain avslutter runden med 20.45-kampen. Vi har plukket ut begge disse kampene som en del av våre utvalgte hovedkamper i Tipsbladet Weekend denne uken og de får dermed full dekning på de neste sidene.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen