More

  Åpent mål men stang ut

  Storbritannia var i landesorg etter dronningens bortgang torsdag kveld, men den pålagte sorgprosessen fra fotballen i Storbritannia ble, til tross for gode intensjoner, stang ut.
  Som følger av dødsfallet ble alle kampene i Premier League, EFL, WSL og grasroten utsatt. Fotballen blir av og til så opptatt av å gjøre det «riktige» men ender opp med feil løsning, så også denne gangen.
  Det er lett for en fotballgal mann (34) i Norge å skrike ut frustrasjon over manglende fotballkamper på skjermen i helgen, men det er ikke det dette handler om. Jeg klarer meg med en helg uten fotball, selv om jeg skal innrømme at helgen ble noe tommere.
  Istedenfor å utsette alle kampene i helgen skulle de gitt fans og klubb mulighet til å gi dronningen den hyllesten hun fortjener. Jeg tror påstandene om redsel for hva fansen kunne finne på ikke var så tellende. De stolte nok på at 99 prosent hadde gjort dette til minnerike hyllester og gitt flotte scener, selv om man kanskje hadde opplevd en fan eller to gjøre noe dumt. Denne redselen for det ene negative oppslaget var kanskje bidragsytende til at fotballen ikke fikk gå sin gang i helgen, men først og fremst handlet de i troen om at dette ville vise respekt for kongehuset og dronning Elisabeth.
  Det var ille nok at Premier League, EFL, WSL og resten av grasrotklubbene ikke fikk denne muligheten. Muligheten til å samles, vise sympati, synge nasjonalsangen og gi dronningen det minuttet med stillhet eller applaus de mener hun fortjener. Det verste var at turneringer og kamper for barn og unge ble stoppet av FA. Barn og unge ble også tvunget til å bli hjemme en lørdag og søndag fremfor tv-apparatet istedenfor å møte venner og motstandere på fotballbanen. Pålagt sorgprosess rett og slett.
  Alt dette til tross for smakebiten på hvor flott dette kan gjøres ble vist torsdag kveld i Manchester og London.
  Samtidig som alt av fotball ble stoppet gikk livene i Storbritannia sin gang. Folk gikk på jobb, møttes på pub, shoppet og kunne se andre idretter. For fotballen stod alene i sin «For å vise vår omsorg utsetter vi».
  Scenene fra Rugbybanene, Cricketbanene, golf og veddeløpsbanene med flere viste oss hvor vakkert dette kunne blitt på Craven Cottage, Bramall Lane, Greenhous Meadow og Victoria Park. Det hadde vært minner for livet og gitt hele verden et bilde av hvor samlende fotballen faktisk kan være.
  I morgen går kampene sin gang, med hyllest og stillhet. Men jeg tror ikke det vil bli like mektig som det kunne blitt i helgen. Til det har ting fått gått sin gang i litt for mange dager.
  Fotballen hadde mulighet til å sette ballen i åpent mål, men igjen ble det stang ut.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen