More

  Alt om La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Analyser og skadeliste til helgens La Liga-runde.

  Rúben Baraja får sin hjemmedebut som Valencia-trener, og i kveld dukes det for 232. akt av rivalriet mellom Atlético og Real Madrid i Derbi Madrileño. Her finner du alt du trenger til den 23. La Liga-runden.

  ELCHE – REAL BETIS 
  Nok en ulykkelig helg for Elche, som lenge var det førende laget i søndagens hjemmemøte med Espanyol. Men, på overtid skjedde det som så ofte har skjedd denne sesongen for Los Franjiverdes; baklengs og knepent tap. Dermed blir tabelljumboen værende med sine ni poeng etter 22 runder, og siden José Ángel Carmona pådro seg to gule kort i løpet av ti minutter, må Elche også klare seg uten midtbanespilleren i det som sannsynlig blir et litt for tøfte med Real Betis. Sevilla-laget ankommer fredagsoppgjøret fra to strake seirer, og holder dermed Champions League-drømmen intakt. Knepne seirer mot bunnlag som Almería og Real Valladolid er imidlertid ikke altfor overbevisende, og atskillig tøffere tester venter i horisonten; Betis skal møte Atlético og Real Madrid, samt Villarreal i løpet av de fem neste rundene,  

  ESPANYOL – MALLORCA 
  Espanyol var noe heldige som fikk med seg den særdeles viktige 1-0-seieren borte mot Elche søndag formiddag. Sergi Darder ble matchvinner for katalanerne to minutter på overtid, og propellerte dermed opp til 13. plass på tabellen. Er faktisk i bedre form på bortebane enn hjemme for tiden, og har vunnet kun 2 av 11 hjemme på RCDE Stadium denne sesongen. Forrige triumf på eget gress kom i slutten av januar da de tok en fin 1-0-seier på bekostning av Real Betis. Mallorca fortsetter rekken med seier og tap i annenhver kamp, en rekke som har holdt seg i ni kamper nå. 0-2-tap mot Sevilla ble fulgt opp med strålende 4-2 hjemme mot Villarreal sist helg, der Daní Rodríguez ble den største helten for vertene med sine to scoringer. Alle av Mallorcas fire siste bortekamper har endt med tap, uten at Javier Aguirres mannskap har klart å finne veien bak motstanderens mål. 

  CÁDIZ – RAYO VALLECANO 
  Cádiz hadde som ventet ikke mye å stille opp med i søndagens bortekamp mot ligaleder Barcelona. Men, piratene ga det et godt forsøk, men begynte ikke å skape muligheter før de lå bakpå 0-2 og hjemmelaget hadde sluppet seg litt ned. Blir dermed værende under streken, men det er så jevnt i bunnen at én seier er alt som skal til før man spretter oppover tabellen. Syv av Cádiz’ åtte siste kamper har endt med under 2,5 mål. Rayo Vallecano har ikke helt gitt opp den store Champions League-drømmen ennå, men to strake uavgjorte mot Getafe og Sevilla har gitt dem syv poengs luke å tette opp til fjerdeplassen. Rayo er imidlertid et formidabelt bortelag, og har ikke tapt på de seks siste visittene på fremmed gress, der de står med 3-3-0. Det scores ikke mange mål på Rayo sine bortekamper, med under 2,5 i fem av de siste seks. Denne stinker det dermed under 2,5 av. 

  REAL MADRID – ATLÉTICO MADRID 
  Helgens store godbit. Derbi Madrileño er alltid underholdende, og det står atskillig på spill for begge lag. Real Madrid trenger alle poengene for å holde liv i det håpet de har om å ta igjen ligaleder Barcelona, og midtuken ble benyttet til første akt av åttedelsfinalen i Champions League mot Liverpool på Anfield. Slet lenge i helgens bortekamp mot Osasuna, men sene scoringer av Fede Valverde og Marco Asensio sikret til slutt en fin 2-0-seier, og luken opp til Barcelona er dermed fremdeles på åtte poeng. Atlético Madrid har fått vind i seilene med tre 1-0-seirer på de fire siste, med 1-1 mot Getafe i den fjerde. Er imidlertid litt for avhengige av at Jan Oblak skal stenge sjappa mellom stengene, men dette ligner mer på det Atlético vi har blitt vant til under Diego Simeone enn på en stund. Atlético har ikke slått storebror Real på Bernabéu i ligasammenheng siden 2016. 

  VALENCIA – REAL SOCIEDAD 
  Ny trener, same gamle for Valencia. Møtte felles bunnlag Getafe til livsviktig nedrykksoppgjør mandag kveld, og tapte 0-1. Rúben Baraja står foran sitt livs oppgave med å holde denne klubben i La Liga, og har heller ingen overbevisende meritter å vise til CV’en som trener. Samtlige fem siste har endt med tap, og i denne rekken har Los Che scoret kun ett eneste mål. Tre av disse tapene har endt 0-1, så det ene lille lyspunktet må være at de slipper ikke altfor mye til bakover. Real Sociedad hadde seieren mot Celta Vigo i lomma lørdag formiddag etter at Mikel Oyarzabal hadde sendt vertene tidlig i ledelsen etter bare fem minutter. Men, tre minutter på overtid satte Robin Le Normand ballen i eget nett, og La Real måtte dermed ta til takke med det ene poenget. Nå skiller det bare to poeng ned til Atlético Madrid på fjerdeplass, men har fremdeles atskillig med luft ned til Real Betis på femte. 

  ATHLETIC BILBAO – GIRONA 
  Etter to strake seirer mot Cádiz og Valencia, kom Athletic Bilbao til kort mot Atlético Madrid i helgen og tapte 0-1. Skapte imidlertid nok av sjanser til å få med seg noe fra Civitas Metropolitano, men en bunnsolid Jan Oblak stod i veien. Trives godt hjemme på San Mamés, og der har Los Leones vunnet seks av de siste ti. Underholdningsverdien varierer imidlertid, all den tid fem av disse ti har endt med over 2,5 mål. Girona tok frem alt de hadde av konfektesker og sprudlevann i fredagens oppgjør mot Almería, og serverte festfotball. Katalanerne ga seg ikke før det stod 6-2 på måltavla i en ellevill fotballkamp, der alle åtte målene ble scoret av åtte forskjellige spillere. Det var første gang siden 2018 at Girona scoret seks mål i én og samme ligakamp, og reiser dermed til Bilbao stinne av selvtillit, men de har vunnet bare én kamp på fremmed gress denne sesongen. 

  CELTA VIGO – REAL VALLADOLID 
  Celta Vigo så lenge ut til å gå på knepent tap mot Real Sociedad forrige helg, og lå under i 87 minutter, før et innlegg havnet i beina på vertenes Robin Le Normand og i eget mål. Dermed fikk de lyseblå med seg 1-1 og et strålende resultat på Anoeta, og Celta har plutselig fått atskillige plasser til nedrykkslagene, selv om det skiller bare to poeng ned til streken. Meget viktig hjemmeoppgjør her mot tabellnabo Real Valladolid. Cyle Larin ble matchvinner for gjestene i sine to første kamper for Valladolid etter overgangen fra belgisk fotball, men i de to siste har Pucelanos måttet nøye seg med kun ett poeng til sammen etter 0-0 mot Osasuna og 1-2 mot Real Betis. Larin scoret mot Betis, men klarte denne gangen ikke å redde poeng for sin nye klubb, men landslagsspissen har like fullt vært en av La Ligas store snakkiser etter at overgangsvinduet stengte.   

  ALMERÍA – BARCELONA 
  Almería vil være ute etter å reise seg etter sesongens hittil verste smell da de røk hele 2-6 borte mot Girona forrige fredag. Rojiblancos hadde ingenting å stille opp med og lå under 0-4 til pause. Det bekreftet bare hvor svake de har vært på bortebane denne sesongen, men hjemme på Power Horse Stadium er historien en ganske annen. Kun Real Sociedad og Real Betis har hentet tre poeng her siden september, og lite villet passet bedre enn å reise seg mot ligalederne. Og kan hende er dette en god tid å møte Barcelona på. Katalanerne var ikke overbevisende i søndagens 2-0-seier mot Cádiz, som kom midt imellom det knalltøffe dobbeltoppgjøret mot Man United. Denne kampen spilles bare tre dager etter returen på Old Trafford, og Pedris skadefravær begynner å merkes. Gavi stiller imidlertid uthvilt til denne, da han var suspendert mot United, og Sergio Busquets er også tilbake fra skade. 

  SEVILLA – OSASUNA 
  Oppturen fortsetter for Sevilla, som fulgte opp to strake seirer, med finfine 1-1 borte mot Rayo Vallecano sist helg. Det må sies å være godkjent, Sevillas elendige sesong tatt i betraktning. Fikk også i gang Suso med sin første scoring for sesongen, og midtbanespilleren har slitt enormt med skader de siste sesongene. Dette var bare hans tredje kamp fra start i 2022/23, og forrige sesong ble det kun seks ligastarter på grunn av skadetrøbbel. Jorge Sampaoli trenger all den hjelpen han kan få i sesonginnspurten. Osasuna leverte lenge en solid forestilling mot ligatoer Real Madrid, men sene scoringer fra de regjerende mesterne sørget til slutt for noe skuffende 0-2-tap. Får tilbake viktige Chimy Ávila fra karantene her, og det begynner å bli lenge siden forrige trepoenger nå. Har ikke vunnet på de siste fem i ligaen, og forrige triumf kom i midten av januar. Fem av de siste seks hjemme på El Sadar har endt med under 2,5 mål.  

  VILLARREAL – GETAFE 
  Sesongen til Villarreal blir stadig svakere, og nå er den gule ubåten på vei mot totalhavari. Står med fire strake tap på samvittigheten, og forrige helgs 2-4-tap mot Mallorca var et foreløpig bunnpunkt. Utlignet vertenes ledelse to ganger med José Luis Morales og Sam Chukwueze, men kollapset utover i andreomgangen. Er nå helt nede på niendeplass på tabellen, men har ikke mer enn tre poeng opp til Europa-plass. Da er imidlertid kun tre poeng godt nok her. Getafe ankommer denne med moralen intakt etter en livsviktig 1-0-seier mot Valencia mandag kveld. Seieren løftet bunnlaget opp til 16. plass på tabellen, men kun målpoeng skiller dem fra nedrykksstreken, så faren er på ingen måte over. Har fått seg en etterlengtet opptur de siste ukene, og er nå ubeseiret på de siste tre. Og med vertenes fire strake tap, øyner nok Getafe en minneverdig skalp på La Cerámica. 

  Skader og suspensjoner 

  Almería: Alejandro Pozo er skadet. 

  Athletic Bilbao: Ander Herrera er skadet. Daniel Vivian soner karantene, og Iñigo Martínez er usikker. 

  Atlético Madrid: Rodrigo De Paul er skadet. Thomas Lemar er usikker. 

  Barcelona: Ousmane Dembélé og Pedri er skadet.  

  Cádiz: José Mari og Joseba Zaldua er skadet. Jon Ander Garrido, Fali, David Gil, Álvaro Negredo og Cala er tvilsomme. 

  Celta Vigo: Agustín Marchesín er skadet. Renato Tapia er suspendert. 

  Elche: John Donald Chetauya, Jony Álamo, Álex Collado og Pere Milla er skadet. José Ángel Carmona soner karantene. 

  Getafe: Stiller trolig skadefritt. 

  Girona: Yangel Herrera, Ibrahima Kebe og Valery Fernández er skadet. Yan Couto er tvilsom. 

  Mallorca: Stiller trolig skadefritt. 

  Osasuna: Ruben Peña og Nacho Vidal er usikre. 

  Rayo Vallecano: Stiller trolig skadefritt. 

  Real Betis: Borja Iglésias, Rodrigo Sánchez, Paul Akoukou og Juan Crúz er skadet. Guido Rodríguez soner karantene. 

  Real Madrid: David Alaba, Ferland Mendy, Rodrygo og Aurélien Tchouamení er skadet. 

  Real Sociedad: Umar Sadiq og Aritz Elustondo er skadet. David Silva, Andoni Gorosabel, Mohamed Ali Cho, Jon Pacheco og Martín Merquelanz er alle usikre. 

  Real Valladolid: Kenedy og Anuar er skadet. 

  Sevilla: Loïc Badé, Marcão, Papu Gómez, Karim Rekik og Tecatito er skadet. 

  Valencia: Édinson Cavani og Jaume Doménech er skadet. Nico González er tvilsom. 

  Villarreal: Francis Coquelin er skadet og Manu Trigueros er supendert. Nicolas Jackson og Giovani Lo Celso er usikre. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen