More

  Alt om den 19. La Liga-runden

  La Liga innleder det nye året med frisk ligarunde.

  Etter en lien juleferie, er La Liga tilbake allerede 2. nyttårsdag. Vi har selvsagt plukket ut rundens beste oddstips, og vi minner om at du kan lese ukens utgave av Tipsbladet GRATIS i sin helhet. Her skal vi gå gjennom alle ukens ti kamper i den spanske toppdivisjonen.

  Getafe – Rayo Vallecano

  La Liga
  Alt Om Den 19. La Liga-Runden 5

  Getafe ble det første laget på nesten et år til å ta poeng fra Atlético Madrid på deres hjemmebane, da de sensasjonelt fikk med seg 3-3 fra hovedstaden forrige runde. Lå under 1-3 med bare minutter igjen å spille, men Óscar Rodríguez og Borja Mayoral sørget for at Azulones stjal med seg ett poeng hjem, tre minutter på overtid. Rayo Vallecano hadde ikke hellet like mye med seg i sin forrige kamp. Røk 0-1 hjemme mot Valencia, og med ingen seirer på de åtte siste, spørs det ikke om trener Francisco nærmer seg arbeidsledighetskontoret. Har dessuten ikke scoret i noen av sine tre siste bortekamper, og forrige seier på fremmed gress kom i oktober. 

  Real Sociedad – Alavés

  Tar man med siste gruppespillkamp i Champions League mot Inter, har Real Sociedad spilt 0-0 i tre strake kamper, så ikke bli overrasket om dette oppgjøret ikke blir noen målfest. Forrige seier kom tilbake i begynnelsen av desember da de slo Villarreal 3-0, og er normalt sett solide hjemme på Anoeta. Kun Real Valladolid og Barcelona har vunnet her i ligaen i 2023. Alavés så ut til å få med seg et glimrende poeng i hjemmekampen mot Real Madrid, men to minutter på overtid røk det, og baskerne tapte dermed 0-1. Det var deres tredje strake tap i La Liga, og de har heller ikke scoret noen mål i disse. Var skremmende svake i 0-3-tapet mot Girona i deres forrige bortekamp. 

  Valencia – Villarreal

  Umulig å spå hva man får fra Valencia. Los Che kan spille pinlig svakt og tape 0-1 for Getafe, eller de kan få med seg 1-1 mot Barcelona, eller, som i forrige runde, vinne 1-0 borte mot Rayo Vallecano. Det var Valencias første seier i ligaen etter fem strake uten triumf, og Rubén Baraja fikk dermed etterlengtet arbeidsro i trenerstolen. Er ubeseiret i fire strake hjemme på Mestalla. Villarreal reiste seg etter 1-4-tapet for Real Madrid, men det var bare så vidt det var at de slo Celta Vigo. Ledet tilsynelatende komfortabelt 3-0, men gjestene var tilbake i oppgjøret i løpet av fem minutter. Den gule ubåten stoppet imidlertid å ta inn vann etter det, og vant til slutt 3-2.

  Granada – Cádiz

  La Liga
  Alt Om Den 19. La Liga-Runden 6

  Ulykken bare fortsetter for Granada. Det voldsomme 0-3-tapet hjemme for Sevilla i forrige runde var deres 15. strake i La Liga uten seier. Alexander Medina kom inn som trener i november, men det spørs hvor lenge han får holde på om dette fortsetter. Er trolig nødt til å vinne denne, og Granadas hittil eneste seier denne sesongen, kom her i august, mot Mallorca. Cádiz er blant atskillige uavgjort-spesialister i denne ligaen, og 0-0-kampen mot Real Sociedad i forrige runde var deres femte (!) strake poengdeling. De fire foregående endte for øvrig 1-1. Cádiz har imidlertid ikke vunnet noen av sine siste 14 siste bortekamper, men bør ha gode muligheter her. 

  Celta – Real Betis

  Rafa Benítez ga seg selv forlenget tid til å snu skuta for Celta med 1-0-seieren mot Granada i nest siste ligarunde før jul, men røk 2-3 for Villarreal forrige match, etter å ha ligget under 0-3. Opphentingen startet for sent, men Celta har ikke vært spillemessig så svake denne sesongen, som poengfangsten skulle tilsi. Men, med bare to seirer på 18 kamper blir det selvfølgelig svært vrient i andre halvdel av sesongen. Real Betis var nest best i store deler av oppgjøret mot Girona, men en sen utligning av German Pezzella sørget for at det endte 1-1 i Sevilla. Betis har hele ti poeng opp til fjerdeplassen før helgens runde, så har ikke råd til feilskjær her.

  Real Madrid – Mallorca

  La Liga
  Alt Om Den 19. La Liga-Runden 7

  Real Madrid så ut til å snuble i bortekampen mot Alavés. Måltavla viste 0-0 da klokka hadde passert 91 minutter, men i det andre tilleggsminuttet stanget Lucas Vázquez inn alle tre poengene for Los Blancos. Dermed tok Real Madrid juleferie på toppen av tabellen, og er klare oddsfavoritter til å stå igjen som ligamestere i mai. Mallorca har tatt seg kraftig sammen de siste ukene, og er faktisk ubeseiret på de siste fem. To av disse har endt med seier, og i forrige ligarunde slo de Osasuna 3-2 foran egne tilhengere. Dani Rodríguez var kampens store spiller med både mål og to målgivende. Har ikke scoret mål i noen av sine fire siste matcher på fremmed gress.

  Girona – Atlético Madrid

  Girona dominerte frekt og freidig begivenhetene i bortekampen mot Real Betis, men en sen utligning av hjemmelaget, førte til at katalanerne «bare» fikk med seg 1-1 hjem igjen. Dermed ble det juleferie på andreplass grunnet svakere målforskjell enn Real Madrid, og står overfor en ny, beintøff lakmustest her, for hvorvidt de er reelle tittelutfordrere eller ikke. Atlético Madrid hadde tilsynelatende full kontroll på Getafe og ledet 3-1 inn i sluttminuttene. Men, Atléti klarte på magisk vis og rote borte seieren, og gikk på sitt første poengtap på hjemmebane siden februar. Hvem var festbrems da også? Korrekt, Getafe. Slo imidlertid tilbake med 1-0-triumf mot Sevilla lille julaften. 

  Osasuna – Almería

  La Liga
  Alt Om Den 19. La Liga-Runden 8

  Osasuna hadde en ubeseiret rekke på tre kamper, men røk i siste ligarunde før jul med 2-3 mot Mallorca. Osasuna har hatt en meget svak sesong, til tross for at de er oppe på 12. plass, men nedre halvdel av La Liga-tabellen har holdt et særdeles svakt kollektivt nivå i hele 2023/24 så langt. Har scoret i alle sine fem siste hjemmekamper, men kun to av disse har endt med seier, og nå sist mot Rayo Vallecano. Fremdeles ingen seier i ligaen for Almería denne sesongen, som mer eller mindre kan avskrives som et La Liga-lag neste sesong. Ga imidlertid Barcelona hard kamp om poengene i forrige ligarunde, men fikk til slutt ingenting å vise til for innsatsen, og ble sendt hjem med 2-3-tap.

  Sevilla – Athletic Bilbao

  Sevilla endte rekken på ti strake kamper uten seier da de slo Granada 3-0 i siste ordinære runde før jul, men tapte 0-1 i hengekampen borte mot Atlético Madrid. Quique Sánchez Flores er klubbens tredje manager denne sesongen, og har i førsteomgang kun for øyet å stabilisere laget med klassisk, og nokså basis organisering. Den organiseringen vil bli satt på prøve her, for Athletic har vært et av ligaens mer imponerende lag denne sesongen. Har forbilledlige 5-3-0 på sine åtte siste, og henger i høyeste grad med i kampen om en Champions League-billett, og holder femteplassen, tre poeng bak Barcelona. Måtte jobbe for seieren i forrige runde, med 1-0 hjemme mot Las Palmas. Unai Gómez ble matchvinner fire minutter på overtid. 

  Las Palmas – Barcelona

  Med 0-1 for Athletic Bilbao i siste runde før jul, tok Las Palmas en liten ferie midtveis i sesongen på niendeplass. Det er mer enn godkjent for det nyopprykkede laget, og de bør absolutt være i stand til å få med seg noe her, selv mot regjerende mester Barcelona. For katalanerne har tidvis falt helt fra hverandre de siste månedene, og sist var det bare så vidt de greide å slå suveren tabelljumbo Almería. Vant riktignok 3-2 til slutt, men ikke før de hadde gravd helt i kjelleren, og Sergi Roberto ble matchvinner med sin andre scoring for kvelden, åtte minutter før full tid. Barcelona har vunnet kun to av siste fem i ligaen, og begynner allerede å få for langt opp til ligaleder Real Madrid. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen