More

  Alle gode ting er tre…?

  Det sies at alle gode ting er tre. Det håper Leicester-sjef Brendan Rodgers er mer enn et ordspråk. Hans Foxes skal nemlig ut på jakt etter en Champions League-plass, etter å ha bommet med minst mulig margin to ganger på rad.

  To femteplasser er ikke helt godt nok. Ikke etter å ha vært så nær, så nær. Tap i 38. og siste ligarunde avgjorde revenes sluttplassering både i juli 2020 og i mai 2021. Da sier det seg selv hva målet er for sesongen 2021/22. Klatring minst en plass høyere på sluttabellen!
  Nordirske Rodgers og klubbformann og eier Aiyawatt «Top» Srivaddhanaprabha, fortsetter å hente inn nye, unge, gode og talentfulle spillere… men det gjør til de grader deres konkurrenter også! Det blir med andre ord ikke enklere med årene, å blande seg inn i den ypperste Premier-eliten!
  Tre nykommere
  I skrivende stund jaktes det for fullt på minst et par spillere til, i tillegg til den sterke og spennende trioen som allerede har ankommet Filbert Way.
  Boubakary Soumaré (22) kan vise seg å bli sesongens røverkjøp. Den råsterke midtbanemannen var svært sentral da Lille stjal ligatittelen fra PSG sist sesong. Og for et utlegg på «moderate» 17 millioner pund kan det vise seg å bli litt av et kupp.
  Patson Daka (23) er kanskje en noe mer usikker investering. For en sum på 23 millioner pund bør Zambia-spissen levere, om ikke i like imponerende omfang som for sin tidligere arbeidsgiver Red Bull Salzburg. Daka tok som kjent over som spydspiss for østerrikerne etter Erling Braut Haaland. 61 mål på de to siste sesongene gir selvsagt Foxes-fansen forhåpninger om at Jamie Vardys etterfølger er funnet!
  Ryan Bertrand er tredjemann inn i East Midland-klubben, etter syv sesonger på sydkysten med Southampton. I en alder av 32 er den tidligere engelske landslagsbacken en solid forsterkning for Leicester. Denne uken ankom så Janikk Vestergaard fra Southampton. Dansken overbeviste stort på St. Mary’s forrige sesong, og bør kunne ble en bauta i midtforsvaret. 
  Neste mann inn? Vel, brasilianske Philippe Coutinho er nevnt ofte i ryktespaltene, og likeså Italias ving Domenico Berardi, WBA’s Matheus Pereira og PSV-unggutten Noni Madueke. Stopper Ozan Kabak ble også nevnt, men her falt altså valget på Vestergaard. 
  I tillegg var Leicester, som mange andre klubber, hardt rammet av skader på nøkkelspillere sist sesong. Det betyr at det nå er nesten et halvt lag «ekstra» i tilskudd til stallen.
  Men så var det temaet Leicester City som selgende klubb. De senere årene har man som kjent handlet inn billig (som Mahrez, Kanté, Maguire) og solgt rådyrt! I tillegg til at East Midland-klubben har vært dyktige til å utvikle egne talenter. Ben Chilwell – også han solgt dyrt er også godt eksempel.
  Hvem selges?
  Klubbens thai-eierne har bygget et splitter nytt treningssenter nord for byen til 100 millioner pund, og utvidelse av King Power Stadium er på tegnebrettet og vil koste omtrent det samme.
  Da spørs det om nye toppspillere må «ofres». Midtbane-duoen James Maddison og Youri Tielemans er de to åpenbare. Begge vil koste godt over 50 millioner pund, men klubben vil neppe selge dem begge. Borte er allerede Matty James, Wes Morgan, Christian Fuchs, achid Ghezzal  og en rekke unggutter. Antagelig kommer Dennis Praet, Hamza Choudhury og Ayoze Perez til å følge dem ut.
  Plasseringene de siste to sesongen har gitt europacupspill to år på rad for første gang i klubbens historie, men det er altså prikker over den berømte i’en som mangler: Champions League-spill.
  Og til slutt en liten kuriositet!
  Sesongavslutningen 2019/20 hadde på programmet møter med Tottenham og Manchester United
  Sesongavslutningen 2020/21 hadde på programmet møter med Manchester U, Chelsea og Tottenham
  Sesongavslutningen 2021/22 byr på Everton, Southampton og Watford som motstandere. Ikke akkurat noe minus for et lag som har snublet på målstreken to år på rad!
  Leicester sesongåpner i dag, lørdag, hjemme mot Wolves. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen