More

  Alle gode ting er 3

  Fulham klamret seg fast til Premier League-spill i 13 strake sesonger etter opprykket i 2001. Klubbens siste to opprykk har imidlertid blitt fulgt av umiddelbar retur til The Championship. I 2018 etter å ha brukt over 100 millioner pund i overgangsvinduet, og i 2020 etter heller å ha stolt på leiesoldater. Denne gang har hovedstadsklubben lagt seg et sted mellom de to ytterpunktene, og etter tolv spilte kamper virker The Cottagers å ha truffet blink. Viktigste årsak til suksessen er uansett Aleksandar Mitrovic, som i sine to forrige Premier League-forsøk mislyktes totalt. Selv etter forrige sesongs utrolige 43 scoringer i The Championship var det skepsis til serberens muligheter i den øverste divisjonen også denne gang. Bare Haaland og Kane har bokført flere scoringer enn Mitrovic denne sesongen, og 28-åringens scoringsappetitt virker ikke å stoppe med det første. Fulhams siste tre kamper har gitt syv poeng fra ni mulige, og Mitrovic har tegnet seg på scoringslisten i dem alle.

  *Alt om Premier League-runden finner du her

  Mer i vente

  Fulham flyr høyt på tabellen etter sine første tolv kamper, og mer kan være i vente. Mitrovic, Fábio Carvalho og Harry Wilson var Fulhams viktigste offensive bidragsytere forrige sesong, da trioen scoret 63 av lagets totalt 106 mål i The Championship. Mitrovic har fortsatt der han slapp, men de to sistnevnte har ikke bidratt denne sesongen. Carvalho forsvant i sommer til Liverpool, mens Harry Wilson gjennom sommer og høst har pleiet kneskade. Den tidligere Liverpool-spilleren bokførte forrige sesong – i tillegg til 10 scoringer – hele 20 målgivende pasninger. Så langt denne sesongen har Wilson bare spilt totalt 107 minutter. Etter korte innhopp mot Bournemouth og Aston Villa ble midtbanespilleren gitt tillit i sin første kamp fra start forrige helg. Wilson varte en drøy time, og vil garantert bli en svært viktig bidragsyter når han har fått flere kamper innenfor beltet.

  Viktig retur

  Fulham var før sesong av dem som ble tippet å skulle slite tungt for ny kontrakt, og det samme var så definitivt Everton. Everton slet i nedrykksgjørma hele forrige sesong, og etter salget av Richarlison var det vanskelig å se hvor scoringene skulle komme fra. Frank Lampard har imidlertid gjort det eneste rette, nemlig å styrke det defensive mens han også har ventet på friskmelding av Dominic Calvert-Lewin. Sommerens oppgradering av midtforsvaret har vært en gullkantet investering, da duoen Tarkowski/Coady har gjort livet atskillig enklere for landslagskeeper Jordan Pickford. I bare tre av sesongens første tolv kamper har Everton sluppet inn mer enn ett mål, og aldri flere enn to. Og nå er altså Calvert-Lewin tilbake. The Toffees våget straks mer fremover, og ble belønnet da den friskmeldte stjernespissen scoret i forrige helgs imponerende 3-0-seier mot Palace. Alt tyder på at det er mer i vente også fra Everton.

  Fulham – Everton
  Craven Cottage
  Lørdag 18.30

  Skader Fulham: Manor Solomon og Layvin Kurzawa er skadet. Kenny Tete er usikker.

  Skader Everton: Ben Godfrey, Andros Townsend og Yerry Mina er skadet.

  Odds (Norsk Tipping):

  H: 2,25

  U: 3,40

  B: 3,05

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen