More

  20 målscorer Alexandre Lacazette tilbake med et smell

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Seks runder gjenstår i Frankrike og åtte nye kamper spilles denne helgen grunnet cupfinalen mellom Toulouse og Nantes lørdag kveld. De lagene må dermed vente til neste midtuke med å være i aksjon i ligaen, men kampene deres er dekket i denne utgaven av Tipsbladet Weekend grunnet 1. mai på mandag. Ligagullet synes bortbestilt til PSG mens Troyes, AC Ajaccio og Angers ser ut som klare nedrykkere. Ellers er det imidlertid fortsatt mye som står på spill og allerede fredag får vi et spennende oppgjør mellom Strasbourg og Alexandre Lacazettes Lyon.

  Kjemper for livet

  Fredagskampen denne uken er oppgjøret mellom Strasbourg og Lyon. Vertene er på rett side av nedrykksstreken, men det er kun målforskjellen som skiller ned til streken. Optimismen er imidlertid på plass etter tre seirer på de fem siste kampene. Trener Frédéric Antonetti tar imidlertid ingenting på forskudd i et intervju med ligaens offisielle hjemmeside:

  – Vi er i en situasjon hvor vi ikke kan ta foten av gassen. Helt siden jeg ankom i februar har vi kjempet og vi må fortsette å levere for å kunne redde plassen.

  Strasbourg-trener Frédéric Antonetti

  Kaptein Dimitri Liénard, Gerzino Nyamsi, Eduard Sobol er fortsatt ute. Hos motstander Lyon handler det meste om Alexandre Lacazette som nå er oppe i 20 ligascoringer denne sesongen etter overgangen fra Arsenal. Nå siktes det mot europacupspill neste sesong og det meldes om helt skadefri tropp foran fredagens oppgjør.

  Burde vunnet 5-0

  En annen skikkelig måljeger skal i aksjon i tidligkampen lørdag. Lille kjemper også om europacupspill neste sesong og superspiss Jonathan David er nå oppe i 21 ligamål denne sesongen, men det kunne vært enda bedre med hele åtte treff i treverket. 1-1 mot Auxerre forrige helg var en solid skuffelse og trener Paulo Fonseca raste etter kampen:

  – Vi skapte syv, åtte gedigne sjanser og burde vunnet denne kampen 4- eller 5-0. Sånn har det vært hele sesongen. Vi skaper masse, men benytter ikke mulighetene.

  Lille-trener Paulo Fonseca

  Tiago Djalo og Adam Ounas står over med skader mens Benjamin André er tilbake fra karantene. Motstander Ajaccio med sjeldent poeng sist, men virker helt fortapt. Tre spillere er nå suspendert, men trener Olivier Pantaloni har uansett tenkt til å bruke sesongens siste kamper til å eksperimentere:

  – Vi ønsker å avslutte sesongen best mulig, men må samtidig starte planleggingen for spill i Ligue 2 neste sesong. Det betyr at vi særlig ønsker å bruke spillerne som vi vet vil være med oss også der.

  Ajaccio-trener Olivier Pantaloni

  Formlag i tøffe bortekamper

  Søndag blir Monaco store favoritter hjemme mot Montpellier, men det er verdt å merke seg at gjestene har tatt femte mest poeng i Ligue 1 hvis vi ser på de siste 13 kampene. Rennes kommer også til å få mange tilhengere hjemme mot fortapte Angers mens Nice blir naturlige favoritter borte mot Troyes. Clermont – Reims synes helt åpent. Helgens største franske favoritt finner vi naturligvis når Paris Saint-Germain spiller hjemme mot Lorient. Kylian Mbappé satt inn to nye mål mot Angers forrige helg og sikret seieren i en ny kamp der storlaget ikke imponerte. Lionel Messi leverte samtidig sesongens 15. målgivende pasning. Søndagens program avslutter med formlaget Auxerres bortekamp mot Marseille.

  Kylian Mbappe Kjemper Med Blant Annet Alexandre Lacazette Om Toppscorerittelen
  20 Målscorer Alexandre Lacazette Tilbake Med Et Smell 2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen