More

  Aldri har jeg hatt mer tro på spåkulen min enn i år

  Det er ikke lett å tippe en tabell i juli når overgangsvinduet er åpent frem til 31.august og spillertroppene gjerne er totalforvandlet i løpet av den måneden. For dere som har tilgang til Tipsbladet, digitalt eller i papirutgave, har dere uansett sett våre tips for Championship, League One og League Two. Og om få dager kommer vår store Premier League-spesial.
  Her er uansett mine spådommer for sesongen 2022/23:
  Premier League: Manchester City og Liverpool stikker av i år igjen. De får bare holde på denne sesongen også. I år blir det derimot et rotterace mellom Chelsea, Arsenal, Tottenham og Manchester United om tredje og fjerdeplassen. Bournemouth rykker ned, takket være Scott Parker som jeg mistet troen på under fjorårets sesong i Championship. Fulham prøver igjen, men det ser fortsatt ut som målene skal renne inn bak dem denne gangen også. Jeg tror Everton er laget som slår følge med de ned til Championship og Frank jr får ikke sitte i sjefsstolen når julen ringes inn. Nottingham Forest blir et hyggelig gjensyn og de vil flyte på Steve Cooper-bølgen en god stund fremover.
  Championship: Chris Wilder får en hel sesong med Middlesbrough og dermed rykker de opp igjen. Poengsnittet etter at Chris Wilder tok over et småkjedelig Boro-lag i fjor viser at han har det som trengs for å ta et nytt lag opp igjen. Norwich slår selvfølgelig følge igjen i og med at Fulham rykker ned. De to skal aldri igjen møtes i samme divisjon. Sånn er det bare blitt. Utrolig mange lag kan rykke opp via playoff, deriblant Coventry, Luton, Sheffield United og Burnley. Sistnevnte har et nytt lag men signeringene er herlige. Jeg gleder meg til å se Scott Twine herje i denne divisjonen også. Watford har jeg derimot ingen tro på denne sesongen og suksessmanageren Rob Edwards vil lide samme skjebne som hans mange forgjengere. Han skulle blitt i Forest Green den mannen. Jeg vil aldri forstå hvorfor noen forlater en jobb på det tidspunktet han gjorde. Uforståelig og det vil han få svi for. Sunderland, Wigan og Rotherham rykket opp men heislaget Rotherham vil være laget som ikke får bli med på Championship-festen neste høst. De er svekket siden opprykket. Derimot forventer jeg at Sunderland og Wigan får fortjent sesong nummer to i denne divisjonen. To lag med mye motgang de siste årene og det er derfor lett å unne de denne oppturen. Birmingham og Reading er to solide klubber på dette nivået, men klubbdriftene i begge klubber er på et tragisk nivå. Det vil i år innhente dem og nedrykk til League One vil skje.
  League One: I League One tippet jeg Sheffield Wednesday og Derby på topp to. Der kan like gjerne Ipswich også blande seg inn. Kampen står uansett mellom de tre når vi snakker om direkte opprykk. Derby har et helt nytt lag men forsterkningene som er blitt gjort hadde holdt de oppe i Championship også. Så er spørsmålet om de får samlet troppene raskt nok. Sheffield Wednesday har gjort de endringene som trengtes etter at opprykket røk i playoff i vår. Sterke signeringer og de viktigste spillerne fra i fjor er motiverte og klar. Ipswich har gjort 20 færre signeringer denne sommeren enn forrige. De få signeringene som er blitt gjort er uansett av skyhøg kvalitet og laget ser utrolig sterkt ut nå. Ti andre lag kjemper om playoff men Barnsley, Peterborough og gode gamle Bolton tar de siste plassene der. I bunnen rykker Morecambe, Cheltenham, Fleetwood og Cambridge ned. Tre av disse kom opp i fjor men må gi tapt i sesong to. Fleetwood har hatt nedadgående kurve lenge og med gamle signeringer og en uerfaren manager i Scott Brown blir det nedrykk for den hyggelige klubben. Klubbens gamle manager Joey Barton vil derimot holde nyopprykkede Bristol Rovers oppe. Trolig vil alle de fire nyankomne berge seg denne sesongen, men Exeter og Forest Green vil leve farligst.
  League Two: Endelig skal det lykkes for Bradford City. Mark Hughes er tilbake i bransjen og virker uthvilt og klar. Gode signeringer har han også gjort. Av nedrykkslagene er det Doncaster vi tror mest på i opprykkskampen. Både Wimledon, Crewe og Gillingham vil trenge mer tid på seg før det kan kjempes om opprykk tilbake til League One. Stockport er endelig tilbake i ligasystemet, og bli ikke overrasket om de tar steget opp til League One på første forsøk. Det samme kan faktisk Grimsby også gjøre. Det er en klubb som har gjort mye rett siden nedrykket til nivå fem forrige sommer. Fjorårets opprykkskandidater Northampton, Mansfield, Salford og Swindon vil kjempe i toppen i år og, og trolig vil et av de lagene å opp. Ellers tror jeg vi må si nei til Barrow og Harrogate Town. Det er to klubben som har prestert over evne i lang tid. Det må dessverre ta slutt snart.
  Managersparking er også et tema, og sist sesong ble 43 managere sparket i ligasystemet. Jeg tror vi lander på 47 dette året.
  Spåkula legges dermed vekk. Fotballen skal nytes. Lykke til med sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen