More

  Alarmen går i Kristiansund

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kristiansunds svært svake start på sesongen har fått alarmen til å gå på Nordmøre.  

  Forrige OBOS-runde ga flere skreller. I Fredrikstad fikk Moss med seg et både uventet og ufortjent poeng i Østfold-derbyet som endte 1-1. Videre ble en av kvalikkandidatene, KFUM Oslo, smadret av en av nedrykksfavorittene, Raufoss, hele 0-4. I toppkampen på Sør Arena mellom Start og Kristiansund, var det kanskje ingen skrell at Start skulle stå igjen med seieren, men at sørlendingene skulle triumfere hele 4-0 over årets klart største opprykksfavoritt, var det ikke mange som så komme. 

  Dermed står KBK med to strake tap så langt i sesonginnledningen, og går ikke alarmen på Nordmøre allerede, bør den gjøre det. Christian Michelsens lag kan puste lettet ut over at Ranheim er eneste lag i OBOS-ligaen som står med full pott hittil, men bør snarest begynne å plukke trepoengere for å komme tilbake på opprykkssporet. Michelsens fremtid var også et tema på klubbens styremøte onsdag, og selv om Kristiansund-treneren fikk tillit til å ta dem tilbake til Eliteserien etter fjorårets nedrykk, er det ikke sikkert han overlever en ny smell når Kongsvinger ankommer Nordmøre lørdag. 

  Reiser KFUM seg? 
  Hedmarkingene reiste seg etter overtidstapet mot Bryne i sesongpremieren, og slo Mjøndalen 2-0 i helgens Vegard Hansen-derby. Det var en smørblid Hansen som tok innersvingen på sin gamle arbeidsgiver, og laget hans er absolutt kapable til å ta både ett og tre poeng på Kristiansund Stadion hvis ikke hjemmelaget er årvåkne fra start. 

  På Ekeberg blir det interessant å se om KFUM greier å reise seg etter den stygge 0-4-smellen mot Raufoss sist helg, når ligaleder Ranheim kommer på besøk. Trønderne står med full pott etter to matcher, som eneste lag i OBOS-ligaen, og fremstår som et klart forbedret lag under Kåre Ingebrigtsen, som tok over klubben i vinter. Lørdag ledet han laget sitt til 2-1-seier i hjemmepremieren mot Bryne, etter å først ha kommet under. Det viser viljestyrke og karakter, noe Ranheim manglet ved gjentatte anledninger forrige sesong. Tar de med seg tre poeng hjem fra hovedstaden, må man kanskje begynne å snakke om trønderne som en reell opprykkskandidat, for kampprogrammet ser veldig fordelaktig ut den neste måneden. 

  Vrien runde 
  Ekstremt vanskelig å spå en klar favoritt denne runden. OBOS-ligaen er en forrædersk liga for oss tippere, og denne runden synes spesielt vrien. Vi har imidlertid kommet frem til at det ligger best verdi hos Sandnes Ulf, som tar imot Raufoss hjemme. Gjestene fikk seg en solid opptur med 4-0-seier over KFUM sist, men i denne divisjonen forsvinner toppformen ofte like fort som den kommer. Sandnes Ulf var faktisk det svakeste hjemmelaget av topp 10-lagene i fjor, så logikken synes kanskje uklar, men Ulf slo også Skeid 4-1 hjemme på Øster Hus Arena i ligapremieren. 1,95 er godt nok til å forsøke H. 

  Vel så vanskelig å finne helgens luring, men vi tipper at situasjonen forverres på Nordmøre, og forsøker Kongsvinger-seier mot Kristiansund. KBK har ikke vist noen tegn til at de vil snu trenden på samme måte Brann gjorde i fjor etter nedrykket, og med to strake tap, kan nervøsiteten allerede ha begynt å bre seg i troppen. Kongsvinger derimot, kommer til Kristiansund med ingenting å tape.  

  FAVORITTEN: 
  Sandnes Ulf – Raufoss 
  TIPS  
  H til 1,95 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN:  
  Kristiansund – Kongsvinger 
  TIPS 
  B til 3,55 i odds hos Norsk Tipping  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen