More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Resultater League One:
  • Barnsley 0-3 Wycombe
  • Bolton 0-2 Sheffield Wed
  • Burton 0-2 Port Vale
  • Charlton 1-1 Cambridge
  • Exeter 0-1 Cheltenham
  • Fleetwood 0-0 Derby
  • Forest Green 0-3 Plymouth
  • Milton Keynes 1-1 Accrington
  • Oxford United 1-1 Morecambe
  • Peterborough 4-0 Lincoln City
  • Portsmouth 3-1 Bristol Rovers
  • Shrewsbury 0-3 Ipswich
  1. Ipswich i fyr og flamme:
  Tre klassemål og 3-0 borte mot solide Shrewsbury. Det ser rett og slett ut som ingenting kan stoppe toget til Kieran McKenna. Lånespilleren fra Arsenal, Tyreece John-Jules, feiret sin første kamp fra start ved å sende gjestene i ledelsen på utsøkt vis. Dermed er de fortsatt på tabelltopp selv om de blir jaktet hardt av både Peterborough (som påførte Lincoln deres første tap for sesongen da Posh knuste til med 4-0) og Pompey. 
  2. Bolton fikk sitt første tap for sesongen og Byers slo tilbake:
  Bolton har sett bra ut i sesongstarten og var egentlig bra i oppgjøret mot Sheffield Wednesday også. Men Sheffield Wednesday påførte Bolton sitt første tap for sesongen ved å vinne borteoppgjøret 2-0. George Byers klikket i vinkel i midtuken da han ble byttet ut tidlig i etterkant av Sheffield Wednesday sitt røde kort. I dag kunne han smile igjen da han var mannen som gav uglene ledelsen i førsteomgang.
  3. Wycombe måtte vinne og gjorde det på råsterkt vis:
  En skrekkelig periode var i ferd med å sette Wycombe sjakkmatt i kampen om opprykk, og mange hadde forventet et nytt tap borte mot et Barnsley-lag som normalt er sterke på Oakwell. Men Ainsworth sine menn imponerte og i front stod dansefoten til Anis Mehmeti som fikset 1-0 før han på utrolig vis ikke klarte å øke til 2-0 like etter sidebytte. Youtube-klippet til tross, Wycombe gav seg ikke og de økte til 2-0 etter en fantastisk scoring fra 40 meter fra Dominic Gape. Den sterke seieren ble komplett da Wycombe sin lengstlevende spiller Nick Freeman scoret sitt første mål siden januar 2020. Første seier siden sesongpremieren og Wycombe er dermed kanskje på gang igjen. 
  4. Fratton Park er et fort igjen:
  Pompey har ikke tapt hjemme siden februar og har åpnet sterkt denne sesongen også. Laget er det mestscorende laget i League One med sine 12 scoringer og står med er sammen med Ipswich og Accrington de eneste lagene som ikke har tapt en kamp denne sesongen. I går ble det en ny sterk seier da Bristol Rovers ble slått 3-1. Nysigneringene Joe Pigott og Owen Dale fikset tre poeng med lagets to scoringer i sluttminuttene, deres første mål for klubben.
  5. Fra 0-7 til 1-0 på få uker:
  Exeter og Cheltenham møttes for under 14 dager siden til kamp i ligacupen. Da var Cheltenham hjemmelag og Exeter bortelag. Det ble en sjokkartet aften for hjemmelaget Cheltenham som tapte hele 0-7. Mange tenkte derfor at Exeter var storfavoritt i ligakampen i går som da gikk på Exeter sin hjemmebane. Men Cheltenham hadde hevn i blikket og kriget seg til en råsterk borteseier med sin 1-0 seier. Hvor fort ting kan snu i fotball.

  Resultater League Two:• Hartlepool 1-3 Bradford
  • Barrow 1-0 Harrogate Town
  • Colchester 1-3 Leyton Orient
  • Crawley 0-2 Wimbledon
  • Crewe 2-2 Northampton
  • Doncaster 2-1 Salford
  • Gillingham 0-0 Walsall
  • Grimsby 0-0 Sutton United
  • Mansfield 2-1 Stockport County
  • Newport 2-1 Tranmere
  • Stevenage 2-1 Carlisle
  • Swindon 3-0 Rochdale
  1. Sam Hoskins i storform: 
  Northampton har blitt reddet av Sam Hoskins flere ganger denne sesongen. I går skjedde det igjen da det hentet opp 0-2 borte mot Crewe. Sam Hoskins sklei inn reduseringen før han syv minutter på overtid stanget inn utlikningen. Han står dermed med syv scoringer på Northamptons fem første kamper og er garantert å vinne kåringen over League Two sin beste spiller for August. Northampton fortsatt ubeseiret og står med 3-2-0.
  2. Leyton Orient mener alvor:
  Leyton Orient avga poeng for første gang i midtuken da de spilte 1-1 borte mot Swindon. Men serielederne slo raskt tilbake med tre flotte mål da Colchester ble slått 3-1. En seier som aldri var truet for laget som har tatt 13 av 15 poeng denne sesongen. En mye bedre start i år under Richie Wellens enn fjorårets med Kenny Jackett.
  3. Årets første for Newport og Swindon:
  Newport har blitt kalt «fragile» i sesonginnledningen og stod med tre strake tap. Og akkurat slik startet de hjemmekampen mot Tranmere også. Først rot i forsvaret som nesten gav 0-1 før de like etter faktisk klarte å gi gjestene 0-1 etter selvmål av Aaron Lewis. Akkurat da var Newport på vei mot sitt syvende strake hjemmetap men 15 minutter senere var kampen snudd. Først ved Nathan Moriah-Welsh sitt første seniormål i karrieren og deretter ved straffescoringen til Omar Bogle. Resultatet holdt seg og dermed tok Newport sin første hjemmeseier siden mars. Swindon fikk også sin første seiere for sesongen selv om de har sett langt betre ut i sesonginnledningen. Rochdale som sparket manageren sin tidligere i uken ble uansett lett match hjemme på County Ground etter at Jacob Wakeling satte inn 1-0 fra død vinkel etter 56 sekunder. I andreomgang økte Swindon til både 2 og 3-0 ved ringreven Jonny Williams og fjorårets storscorer Harry McKirdy.
  4. Doncaster stoppet Salford sin beste sesongstart i EFL noensinne.
  Doncaster snudde igjen 0-1 til 2-1 og tok en ny sterk seier. Salford som har hatt sin beste sesongstart i EFL noensinne fikk også en god start i denne kampen da Brandon Thomas-Asante, med sitt fjerde for sesongen, satte inn 0-1 etter ti minutter. Men to mål av Kyle Hurst sikret Doncaster tredje 2-1 seier på hjemmebane denne sesongen der alle har blitt snudd. Salford var veldig nær 2-2 ved Asante men flere mål ble det ikke og Doncaster sneik seg dermed opp på femteplassen, plassen foran Salford.
  5. Barrow i vinden:
  Vinden var stikkordet da Barrow fortsatte å imponere. Først var målvakt Paul Farman nære 1-0 med et utspill som gikk over hele banen og nesten sneik seg under Harrogate-keeperen sin tverrliga. Vinden fortsette å spille på lag med hjemmelaget like før pause da Josh Gordon prøvde på noe som lignet et innlegg. Vinden gjorde derimot til at ballen vakkert la seg i lengste hjørnet og dermed kunne Barrow igjen juble for tre nye poeng. Det nedrykksdømte laget står dermed med fire seiere og et tap på sine første fem. Imponerende. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen