More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Elleville overtidsminutter, karrierens første hattrick, første derby på 21 år og Orient-ekspressen suser videre. Her er fem ting vi sitter igjen med fra helgens runde i League One og Two. Runden blir avsluttet med derbyet Plymouth-Exeter mandag kveld.

  Resultater League One

  • Barnsley 2-0 Forest Green
  • Bolton 1-3 Oxford United
  • Charlton 4-4 Ipswich
  • Cheltenham 0-0 Milton Keynes Dons
  • Derby 4-2 Bristol Rovers
  • Fleetwood 3-0 Accrington
  • Peterborough 1-0 Cambridge United
  • Port Vale 1-0 Lincoln City
  • Portsmouth 1-1 Shrewsbury
  • Sheffield Wednesday 4-2 Burton
  • Wycombe 1-1 Morecambe

  Elleville overtidsminutter

  De ble vitne til noe historisk, de som ble igjen til sluttsignalet gikk på The Valley i helgen. For de
  som gikk tidlig ble det en blandet følelse.
  Charlton hentet opp Ipswich sin 2-0 ledelse og i det klokken bikket 90 minutter gikk det mot 2-2 og
  poengdeling. Men i løpet av fire overtidsminutter hadde Ipswich tatt tilbake tomålsledelsen etter scoringer av Freddie Ladapo og Sam Morsy. Med 2-4 i det 95 minutt kan man forstå at enkelte tok turen ut portene, men da Terell Thomas reduserte til 3-4 i det 96 minutt ante man at det kunne skje mer. Og i det 99 minutt eksploderte hjemmefansen da George Dobson på nok et innlegg stanget inn 4-4 i noen helt elleville overtidsminutter. Bli til sluttsignalet går. 4 mål kan du ende opp med å få servert om du holder ut overtiden.

  Karrierens første hattrick for 34 år gammel storscorer

  Det er fascinerende hvor forskjellige fotballkamper et lag kan levere på samme bane i løpet av få dager. Tirsdag spilte Derby 0-0 i en forferdelig fotballkamp hjemme mot Exeter. Det var derfor en viss pessimisme i forkant av hjemmemøte mot formlaget Bristol Rovers. Men med David McGoldrick tilbake i startoppstillingen og James Collins tilbake fra karantene ble det helt andre boller på Pride Park. McGoldrick startet balle med 1-0 alene med keeper før Collins like senere feiret returen med en tap in. 25 minutter ut i kampen scoret McGoldrick igjen med en nydelig vending og skudd før Bristol Rovers reduserte etter halvtimen. Men McGoldrick var ikke ferdigspilt og fem minutter før pause vann han ballen ved cornerflagget og fra nesten død vinkel curlet han inn 4-1. Bristol Rovers reduserte på straffer like før pause og lagene gikk til pause med det som også ble kampresultatet. Dette var David McGoldrick sitt første hattrick i karrieren og en solid opptur for både han og Derby County.

  Første Cambridgeshire-derby på 21 år

  Gårsdagens møte mellom Peterborough og Cambridge var klubbenes første ligamøte på 21 år. Den gang stakk The Posh av med alle tre poengene i en 4-1 seier over Cambridge. I går gikk de igjen seirende av banen om enn med litt mindre solide sifre. Laget stod med tolv ulike målscorere før kampen og fikk her sin 13 målscorer, den berømte selvmål. For kampens eneste scoring kom da Lloyd Jones på uheldigvis stanget inn seiersmålet etter 18 minutter. Ny hjemmeseier for Peterborough som holder på fjerdeplassen.

  Målløst og kjedelig men en jubilant var storfornøyd

  Det er som oftest forsvarsspillere som jubler ved 0-0. I Cheltenham-Milton Keynes var det akkurat det som skjedde. Men en av forsvarsspillerne hadde større grunn til jubel etter kampslutt. Gjestenes Dean Lewington spilte sin 900 seniorkamp, der over 700 av disse er for nåværende klubb, og 38-åringen har vært en stabil skikkelse i klubben siden den forferdelige oppstarten i 2004. Han startet faktisk sin karriere i Wimbledon i 2002 og er nok den Wimbledon-spilleren gjennom tidene som er mest hatet, forståelig nok. Uansett. En sterk prestasjon å bli værende i Milton Keynes gjennom snart 20 år.

  Verst ble til verre for Accrington Stanley

  Etter en flott start på sesongen og nesten uslåelige har det stoppet fullstendig opp for John Coleman sitt mannskap. Etter fire strake tap ventet borteoppgjør i Lancashire-derbyet mot Fleetwood. Etter en målløs førsteomgang raknet det for gjestene som så Fleetwood banke inn 1-0, leke seg på 2-0 og dødballmål på 3-0. Fem tap på rad nå og bare to poeng over nedrykksstreken.

  Resultater League Two

  • Northampton 1-1 Newport
  • AFC Wimbledon 3-2 Harrogate Town
  • Barrow 3-0 Crewe
  • Bradford 1-1 Crawley
  • Colchester 1-1 Stevenage
  • Doncaster 1-0 Gillingham
  • Hartlepool 2-1 Grimsby
  • Leyton Orient 1-0 Salford City
  • Mansfield 2-5 Swindon
  • Stockport County 3-0 Sutton United
  • Tranmere 0-2 Carlisle
  • Walsall 1-0 Rochdale

  En perfekt helg for Orient-ekspressen

  Paul Smyth lærte oss i helgen at man skal spille til dommeren blåser. Han så ut til å bli felt men da dommeren vinket spillet spratt han opp, fintet seg forbi to spillere og satte kontrollert inn seiersmålet hjemme mot Salford. Leyton Orient kunne vunne mer men hadde uansett full kontroll og har nå skaffet seg en luke på ni poeng ned til fjerdeplass. For både Stevenage og Northampton måtte ta til takke med 1-1 mot Colchester og Newport. Sam Hoskins var tilbake for Northampton og toppscoreren sikret poenget på overtid. Stevenage undrer seg nok fortsatt på hvordan i huleste det ikke ble mer enn et poeng mot heroiske
  Colchester. I tillegg tapte Mansfield som lå på fjerde. Mer om det under. For Salford stoppet rekken med fire strake borteseiere. Deres beste borterekke siden de tok turen til EFL.

  Thriller i Mansfield med tidligere Sogndal-spiller i en av hovedrollene

  Mansfield lå på fjerdeplass før kamp og var i rute til tre poeng da de tok ledelsen 2-1 over Swindon etter 30 minutter. Men Jonny Williams utlignet for andre gang i kampen med sin andre retur og når Hiram Boateng pådro seg sitt andre gule kort ved å stille seg i veien for et raskt frispark ble det plankekjøring for gjestene den siste halvtimen. Det endte til slutt 5-2 for Swindon med blant annet et fantastisk mål av tidligere Sogndal-utlånte Ronan Darcy. Swindon er i form og med fjerdeplassen i boks tar de nå sikte på å ta opp kampen med de tre lagene på direkte opprykk. Med storspillet til Luke Jephcott, Jacob Wakeling og nevnte Williams på topp kan dette bli en herlig sesong for Swindon.

  Første lørdagsseier på et 371 dager, ish

  Tenk om du er Hartlepool-fan som ikke har anledning til å se laget ditt annet enn på dagtid lørdag. Da har du ventet lenge på forrige hjemmeseier. Faktisk over et år. For siden Harrogate ble slått 3-2 den 23.oktober 2021 og frem til 29.oktober 2022 hadde faktisk ikke Hartlepool vunnet en hjemmekamp på en lørdag. Men etter snuoperasjonen mot Grimsby i helgen kunne de juble for både det og at de ikke lenger er på bunnen av tabellen. Og om dette ikke er rart nok i seg selv. Forrige borteseier på en lørdag kom 5 mars 2022. Mot Harrogate det også, selvfølgelig.

  Danny Schofield og Doncaster er i gang

  Lørdagens oppgjør hjemme mot Gillingham endte med tre poeng for første gang på fem kamper for Donny. Harrison Biggins ble matchvinner da han stanget inn sitt andre mål for sesongen. Selv om avgjørelsen kom på dødball så man tendens til hva Schofield prøver på. Det var et spillende Doncaster som tidvis spilte sin beste fotball denne sesongen. En positiv start for den nye manageren som nok er ute etter revansj for den tidlige exiten i Huddersfield.

  Dennis the Menace stoppet Tranmere-toget

  Tranmere kom til kamp med syv strake uten tap. Carlisle kom på besøk med to strake tap i bagasjen. Det var derfor ikke overraskende om mange tippet på hjemmeseier her. Men de fikk en sjokkstart da Kristian Dennis sklei gjestene i føringen etter bare minuttet. Samme man økte ledelsen til 2-0 på straffespark etter 55 minuttet og stoppet dermed rekken på syv kamper uten tap for Tranmere. Dennis selv stoppet sin egen rekke. Han stod med syv mål på de første elleve kampene men hadde nå gått fem kamper uten scoring. Men menace var tilbake i form og er da oppe i ni scoringer for et Carlisle som nå er på playoff.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen