More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Emosjonelle scener på Oakwell, sjokkresultat i League One og ny serieleder og tabelljumbo i League Two. Dette sitter vi igjen med etter helgens runde i de to divisjonene.

  Resultater League One:

  • Barnsley 0-2 Exeter
  • Bristol Rovers 2-1 Cambridge
  • Derby 1-2 Port Vale
  • Forest Green 1-0 Bolton
  • Lincoln City 0-0 Charlton
  • Morecambe 1-2 Ipswich
  • Oxford United 0-1 Wycombe
  • Peterborough 1-1 Burton
  • Plymouth 3-0 Accrington
  • Portsmouth 1-1 Fleetwood
  • Sheff Wed 3-0 Cheltenham
  • Shrewsbury 2-1 MK Dons

  Emosjonelle scener på Oakwell

  Det ble vakkert og tårevått da Jay Stansfield scoret sine to første mål for Exeter City i deres sjokkseier borte mot Barnsley. Jay kom på lån denne høsten fra Fulham og tok dermed turen til klubben hans far, Adam Stansfield spilte i da han døde av kreft bare 31 år gammel. Exeter har siden latt trøye nummer ni stå i fred, men selvfølgelig skulle sønn Jay få bruke denne under låneoppholdet. Emosjonelt ble det uansett og nå venter vi bare få hans første scoring på hjemmebane, fremfor tribunen som er oppkalt etter hans far. Da blir det nye gledetårer.

  Ventet lenge på straffespark, så kom det to ganger på få minutter.

  I snart et år har vi ventet på at Ipswich skal få sitt første straffespark og straffemål under Kieran McKenna. Ipswich-fan Sindre Eliassen var sikker på at den skulle komme i borteoppgjøret mot Morecambe og dermed måtte vi prøve ut tipset til 6.00 i odds. På stillingen 1-1 fikk Ipswich straffen sin men Conor Chaplin bommet. Tenk å ha så stang ut når man endelig kunne vunnet penger på det tenkte vi. Men seks minutter senere fikk Ipswich straffe nummer to for dagen. Og når Lee Evans satte den sikkert i nettet sikret han både tre poeng til Ipswich og penger i kasse for oss alle. Takk til Evans. Dermed holder de følge med Plymouth som også tok tre poeng i deres 3-0 seier hjemme mot Accrington Stanley.

  Hjemmedebuten ble et mareritt.

  Etter tre poeng i sin første kamp som Derby-manager skulle Paul Warne endelig få oppleve et stappfullt Pride Park i sin første hjemmekamp. Helten fra første kamp James Collins gav hjemmelaget 1-0 etter bare fem minutter da han banket inn et strålende innlegg fra Tom Barkhuizen. Når Port Vale-spiller Tom Conlon sette straffesparket sitt utenfor etter halvtimen trodde de fleste at dette ville bli Derby sin dag. Men i andreomgang startet marerittet. Først gav Richard Stearman bort et nytt straffespark som denne gangen ble satt i mål. Få minutter senere fikk målscorer Collins direkte rødt kort for noe som så ut som ingenting. Dommeren mente Collins albuet Port Vale-spilleren i de de begge falt i bakken, men det kan ikke vi se. Med ti mann skjedde det som ofte skjer. James Wilson banket inn 2-1 og sitt første ligamål for sesongen som dermed tok med seg alle tre poengene hjem.

  Trøbbel for to managere.

  Shrewsbury Town tok alle tre poengene i hjemmemøte med Milton Keynes som også fikk Dawson Devoy utvist. Med bare ti poeng på deres første elleve kamper og 22.plass på tabellen lever fjorårets trenerkomet Liam Manning farlig. Det samme kan man si om Oxford United sin mangeårige manager, Karl Robinson. Hans Oxford tapte 0-1 i hjemmemøte mot Wycombe i det som før kampen ble betegnet som en sekspoengers kamp. Chris Forino-Joseph ble matchvinner etter halvtimen i en kamp der hjemmelaget Cameron Brannagan misset på straffespark i åpningen av kampen. Kampen ble stoppet rett etter straffesparket da en fan trengte helsehjelp. Kampen ble stoppet i nesten 40 minutter før den kom i gang igjen. Vi vet ikke hvordan det gikk med personen som trengte hjelp, men stemningen var tynget resten av oppgjøret.

  Ian Burchnall får en uke til.

  Vi hadde egentlig avskrevet Ian Burchnall og trodde Bolton ville lage hakkemat av det formsvake laget hans. Men det ble en marerittuke for Bolton med to tap da ringreven Conor Wickham styrte inn kampens eneste scoring etter halvtimen. En sårt tiltrengt seier for hjemmelaget som fortsatt er under streken. Bolton er fortsatt på playoff men denne uken var tung.

  Resultater League Two:

  • Barrow 0-1 Mansfield
  • Bradford 0-1 Stockport County
  • Colchester 2-1 Harrogate Town
  • Crewe 1-1 Gillingham
  • Doncaster 1-1 Leyton Orient
  • Grimsby 3-0 Crawley
  • Hartlepool 1-3 Carlisle
  • Newport 0-1 Rochdale
  • Northampton 0-1 Salford City
  • Stevenage 2-0 Swindon
  • Sutton United 0-2 Tranmere
  • Walsall 3-1 AFC Wimbledon

  Tabelljumbo og sparken

  Med Hartlepool sin seier i midtuken kunne alle 92 lagene innkassere trepoengere. Rochdale vartet opp med sin andre strake borteseier og dermed ville Crawley ligge på sisteplass om de ikke tok tre poeng borte mot Grimsby. Hjemmelaget som ikke hadde vunnet hjemme på Blundell Park denne sesongen fikk endelig sin seier og stoppet ikke før det stod 3-0. Dermed ble det et fjerde strake tap for Crawley som i dag også sparket manager Kevin Betsy. Kanskje fansen kan ta ut laget til neste kamp?

  Steve Evans og ustoppelige Stevenage

  Det er ikke jubel i stua over Steve Evans-suksess men med ti seiere på deres 13 første kamper er det ikke ufortjent at de nå topper League Two. Denne uka innkasserte de seks poeng på deres to hjemmeseiere ved å slå Sutton 3-0 før Swindon ble slått 2-0 i går. Jordan Roberts ble helten med sine to mål for klubben som senest i vår kjempet for å unngå nedrykk til nivå fem.

  Full stopp for Northampton.

  De skulle bare rolig ta over tabelltoppen denne uka med sine to kamper mot Walsall og Salford. Fasit ble null scoringer, to baklengsmål og null poeng. Dermed er det virkelig alvor før storoppgjøret borte mot Leyton Orient til helgen. Der møtes det som for to uker siden var ligaens mest suverene lag men som nå bare har sanket et poeng på sine fire spilte kamper.

  Når statistikken sier det ikke kan skje så skjer det.

  Stockport kom til borteoppgjøret uten et eneste bortepoeng denne sesongen. Da passet det jo ypperlig med kamp mot Bradford som enda ikke hadde tapt hjemme på Valley Parade. Etter halvtimen fikk Stockport straffe på det som aldri i verden skulle vært et straffespark. Men EFL-nomaden Paddy Madden lot seg ikke be to ganger og satte straffen sikkert i mål. Etter flere nesten poeng og nesten seiere var det forventet at bortelaget igjen skulle slippe inn mål i sluttminuttene, men denne gangen skjedde ikke det. Tre poeng til Stockport og et blytungt tap for Mark Huges før en tøff bortekamp mot Salford til helgen.

  Ligaens herligste manager fikk sin første trepoenger.

  Matt Bloomfield tok turen til Colchester og sin managerdebut for knappe to uker siden. I lørdagens bunnoppgjør mot Harrogate var det viktig med seier da begge lag hadde gått syv kamper uten seier. Colchester tok kommando fra start og ledet 2-0 før pause. Til tross for redusering kunne Colchester sin nye og veldig godt likte manager juble for sine tre første poeng som manager.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen