More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Resultater League One:
  • Accrington 1-0 Cheltenham
  • Bolton 1-0 Peterborough
  • Bristol Rovers 3-6 Lincoln City
  • Cambridge United 0-3 Barnsley
  • Derby 2-1 Wycombe
  • Exeter 0-2 Burton
  • Fleetwood 1-1 Charlton
  • Forest Green 1-2 Morecambe
  • Oxford United 1-2 Milton Keynes 
  • Port Vale 2-1 Shrewsbury
  • Portsmouth 2-2 Plymouth
  • Sheffield Wednesday 2-2 Ipswich
  1. Drama i toppkampene:
  De to store toppkampene ble så fantastiske og dramatiske som vi kunne håpe på. Portsmouth-Plymouth startet forrykende med redning på strek og Plymouth-scoring som ikke ble godkjent. Josh Koroma gav Pompey ledelsen med et fantastisk skudd like før pause. Plymouth, som nå begynner å bli kjent for sine andreomganger, jobbet seg inn i kampen igjen. Kvarteret før slutt kom Bali Mumba seg løs på høyrekanten og innlegget stupte Pompey-stopper Sean Raggett i eget nett. Få minutt senere var kampen snudd på hodet da Niall Ennis ble spilt gjennom og kunne sette 2-1 under hardt press. Samme mann var nær 3-1 da han rundet keeper, men mål ble det ikke. Istedenfor kom 2-2 fire minutt på overtid da innbytter Recco Hackett-Fairchild stanget inn utligningen mot Plymouth som da var nede i 10 mann. Et poeng til hvert av lagene i en dramatisk fotballkamp. I dagens andre toppkamp stormet Ipswich ut av starblokkene og ledet 1-0 før fem minutter var spilt. Da Dominic Iorfa var uheldig med beina og ballen havnet i eget nett 20 minutter før slutt så det ut til å bli ny Ipswich-seier. George Byers ville det annerledes og reduserte med kvarteret før slutt før Michael Smith igjen havnet på scoringslisten på overtid da han kom seg fri i feltet.  Han headet inn 2-2 i det som ble et herlig comeback av hjemmelaget som dermed har heng på Ipswich i toppen.
  2. Endelig seier:
  Både Burton og Morecambe lå alene på bunn uten seiere å vise til denne sesongen. I gårsdagens borteoppgjør mot Exeter og Forest Green var det derfor ikke mye optimisme å vise til. For Burton ble det lenge en forsvarskamp men to kjappe scoringer fra 63-69 minutt sikret deres første seier for sesongen og det uten ny manager på plass. Morecambe var enda heldigere da de snudde 0-1 til 2-1 mot Forest Green. Hjemmelaget tok ledelsen ved Connor Wickham før Kieran Phillips utlignet like før pause. I andreomgang presset Forest Green på og bare en fantastisk Connor Ripley i Morecambe-målet hindret flere scoringer imot. På overtid dukket Farrend Rawson opp og sendte Morecambe til himmels med sitt første mål for klubben. Så da har alle lagene i League One opplevd vinnerglede.
  3. Hva skjedde i Bristol?
  Joey Barton kan umulig ha fått en god natt søvn. Hans Bristol Rovers var offer for festfotballen Lincoln fremviste denne dagen. Bortelaget ledet 2-0 før kvarteret var gått og gav seg ikke før det stod 3-1 til pause. Andreomgang ble enda verre for Rovers som lå under 1-5 da Jack Diamond banket inn hattricket sitt etter 56 minutter. To reduseringer til tross. Det endte med det forrykende resultatet 3-6. En ellevill fotballkamp.
  4. Kaptein til unnsetning:
  Derby var på vei mot nok et tap da klokken passerte 70 minutter på Pride Park. Wycombe tok tidlig ledelsen ved et fantastisk mål av fantastiske Anis Mehmeti. I det Derby igjen så hjelpeløse ut foran mål dukket kaptein Conor Hourihane. Først med et fantastisk skudd i krysset før han fem minutter før slutt banket inn 2-1 fra kloss hold. Wycombe var nær utligning men det endte med tre kjærkomne poeng for hjemmelaget som klatret opp på syvendeplass.
  5. Scoringsrekord på tirsdag. Rask nedtur lørdag:
  Cheltenham feiret Alfie May i midtuken da han ble den mestscorende spilleren i klubbens historie med sin 2-1 scoring mot Cambridge. Mål nummer 41 for klubben kom aldri i går til tross for enorme sjanser mot slutten. Istedenfor var det hjemmelaget Accrington som tok alle poengene med sin 1-0 seier. Vi får håpe hjemmefansen var på plass når startskuddet gikk. Kampens eneste scoring kom nemlig etter bare 30 sekunder.

  Resultater League Two:• Bradford 3-0 Stevenage
  • Carlisle 2-1 AFC Wimbledon
  • Colchester 0-1 Grimsby
  • Crewe 1-0 Crawley
  • Doncaster 0-1 Swindon
  • Gillingham 0-2 Mansfield
  • Leyton Orient 1-0 Walsall
  • Newport 0-2 Barrow
  • Northampton 3-0 Rochdale
  • Salford City 0-1 Tranmere
  • Stockport County 0-0 Harrogate Town
  • Sutton United 2-0 Hartlepool
  1. Nå er du vel ferdig, Neil Harris?
  I midtuken scoret Gillingham sitt første mål på syv kamper da de reddet et poeng mot Grimsby. Det skulle bygges videre på her, men igjen ble det mageplask for laget som så sent som i vår spilte i League One. Mansfield herjet i førsteomgang og gikk til pause med 2-0 etter mål av Lucas Akins og George Lapslie. Flere mål ble det ikke og Gillingham ligger nå på 22.plass med bare to poeng ned til nedrykksplass. Dette er ikke godt nok og vi ser muligens et managerbytte snart. Eller hva, Harris?
  2. Managere med suksess:
  I motsetning til i Gillingham er det bedre stemning i småklubbene Sutton og Barrow. De kjemper med storklubber og gjør det særdeles bra. Barrow-manager Pete Wild gjør det så bra at det allerede snakkes om ny kontrakt for mannen som tok over i mai fra Halifax Town. I går ble det en ny råsterk seier da Josh Gordon scoret sitt sjette og syvende mål for sesongen i deres 2-0 seier borte mot Newport. Han har nå like mange mål som i hele fjor i det som er deres beste start noensinne. Sutton-manager Matt Gray holdt QUIZ for hjemmefansen på torsdag og leverte en ny seier fremfor hjemmefansen i går. Harry Beautyman og Will Randall sørget for 2-0 over Hartlepool og et byks opp til 10.plass. For Barrow er det bare Leyton Orient som har startet bedre i årets sesong av League Two. For Hartlepool sin del var dette siste rest av tålmodighet. 
  3. Beste bortelaget:
  Grimsby Town har fått en god start på livet tilbake i League Two. I går ble Colchester slått 1-0 på Colchester Community Stadium. Harry Clifton ble spilt vakkert gjennom og lobbet like vakkert inn 1-0 for gjestene som dermed tok sin fjerde borteseier på rad. Ligaens beste bortelag trenger nå bare å finne rytmen hjemme på Blundell Park. Der har de til gode å plukke tre poeng hittil.
  4. Handyman og keeperhelt:
  Carlisle-keeper Tomáš Holý stjal fokuset da han reddet poeng og målnettet i deres 0-0 borte mot Mansfield i midtuken. Da det ble oppdaget hull i nettet dyttet han bort Mansfield sine egne arbeidskarer og fikset likeså godt nettet selv. Den høyreiste tsjekkeren stod i går nok en god kamp da Carlisle påførte Wimbledon nok et tap. En strålende redning på 1-1 før Kristian Dennis avgjorde kampen med sitt sjette seriemål for sesongen. Imponerende for spissen som bare fikk to nettkjenninger i fjor.
  5. Traurig hjemmetap for Doncaster og Salford:
  Doncaster gikk på sitt tredje strake tap da Jacob Wakeling ble Swindon-helt for andre gang denne uka da han styrte inn 1-0 etter timen spilt. Trøbbel for Doncaster som var sett på som opprykkskandidat. Salford har også fått det litt tyngre i det siste, men var favoritt hjemme mot et Tranmere som har variert stort i sesongstarten. Etter to strake tap slo gjestene tilbake ved å vinne 1-0 over Salford. Dette var Tranmere sitt første bortemål denne sesongen som ikke er selvmål. For Salford ble det null poeng etter null skudd på mål. Innbytter Matt Smith var nær utligning med sitt forsøk som gikk i stolpen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen