More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Resultater League One:
  Barnsley 1-1 Port Vale
  Burton 0-2 Portsmouth
  Charlton 1-1 Forest Green
  Cheltenham 2-1 Cambridge United
  Ipswich 2-0 Bristol Rovers
  Lincoln City 2-0 Derby
  Milton Keynes Dons 0-2 Bolton
  Morecambe 0-3 Sheff Wed
  Peterborough 0-1 Fleetwood
  Plymouth 1-0 Oxford United
  Shrewsbury 3-2 Exeter
  Wycombe 1-0 Accrington
  1. Fire topplag som er topplag: 
  Ipswich Town, Portsmouth, Plymouth og Sheffield Wednesday. Dette er fire topplag som nå beviser at det er topplag. Fire relativt tøffe og potensielle bananskall ble møtt med null baklengs og solide resultat. Ipswich med 2-0 over Bristol Rovers der Conor Chaplin scoret sitt sjette mål på sin sjette start. Portsmouth møtte managerløse Burton i borteoppgjør men løste oppgaven i andreomgang med selvmål og Colby Bishop sitt femte. Plymouth holdt momentet oppe ved å slå Oxford 1-0 hjemme. Morgan Whittaker, på lån fra Swansea, ble helten med sin scoring nede ved stolperoten etter 70 minutter. For Sheffield Wednesday så det lenge ut til å bli en av de dagene, men to headinger i det 70 og 78 minutt fra Josh Windass og George Byers gav de en komfortabel seier. Herlig var det for dem at sommerens store spisssignering Michael Smith kunne sette 3-0 noen minutter senere. Sitt første mål for klubben etter en skadeplaget sommer og høst.
  2. Men noen sliter, stort:
  Det var ventet at Derby, Peterborough og Milton Keynes skulle være med i toppen. Men den gang ei. For Derby ble det nok en kamp med brente sjanser og mål som ble avviket for offside. Da hjalp det ikke at Lincoln scoret på sine få sjanser og kunne juble over 2-0. Peterborough har mistet en del poeng borte men vært solide hjemme. Derfor var det særs overraskende at Fleetwood Town stjal med seg alle tre poengene fra ABAX Stadium. Josh Vela matchvinner. Milton Keynes virket til å ha skumle planer i år også, men gikk på et nytt stygt nederlag da Bolton fortjent tok med seg tre poeng hjem. Dion Charles og Gethin Jones med sine første for sesongen sikret en sterk borteseier. Milton Keynes ligger verst an med sin 22.plass. Det virker som en evighet siden de kjempet om direkte opprykk i mai.
  3. Connor Wickham lever/leverer:
  Man tenkte kanskje at det var en panikkjøp av Forest Green og Ian Burchnall, men det har gitt resultater. I midtuken scoret Wickham sitt andre mål for sesongen i sin andre start. En noe heldig scoring da Charlton-keeper Joe Wollacott bokset ballen i beina og dermed var det bare å spasere ballen i mål. Et fint poeng borte for Forest Green som har slått litt tilbake med fire poeng på siste to.
  4. Steve Cotterill`s comeback-kids:
  Det så ikke akkurat lyst ut for Shrewsbury da Exeter gikk opp i 2-0 på Greenhouse Meadow. Men hjemmelaget sin gode form fikk de raskt tilbake i flyten og reduseringen kom bare minuttet etterpå og 2-2 etter bare 35 minutter. Det så ut til å stoppe med poengdeling og et brukbart comeback, men tre minutt på overtid sikret Cheyenne Dunkley ville jubelscener da han banket inn 3-2. Opp på åttendeplass og livet smiler for Cotterill.
  5. Håp for alle, bortsett fra Burton og Morecambe?
  De to er de eneste uten seier denne sesongen og ligger på bunn med et og fire poeng. For resten av lagene i bunnsikte er det derimot håp. Fra Milton Keynes på 22.plass og opp til Cambridge på sjetteplass er det bare syv poeng. Det betyr at det fortsatt er 16 lag som kan ha rotet seg opp i playoff i løpet av få uker. Det blir et rotterace om de siste PO-plassene i år.
  Resultater League Two:
  AFC Wimbledon 0-2 Northampton
  Barrow 2-0 Doncaster
  Crawley 3-2 Stockport County
  Grimsby 1-1 Gillingham
  Harrogate Town 0-1 Salford City
  Hartlepool 1-1 Crewe
  Mansfield 0-0 Carlisle
  Rochdale 0-1 Leyton Orient
  Stevenage 1-0 Newport
  Swindon 3-2 Sutton United
  Tranmere 1-2 Bradford
  Walsall 1-1 Colchester
  1. Så nær så nær, men årets første lar vente på seg:
  Managerløse Rochdale kjempet for harde livet denne runden også, men det ville seg ikke denne gangen heller. I hjemmemøte med serielederne Leyton Orient stod det ikke på innsatsen, men George Moncur ble matchvinner etter 35 minutter og dermed tok de med seg alle tre poengene hjem fra Spotland. Hartlepool står også med null seiere etter åtte serierunder, men også de var nære. De tok ledelsen hjemme mot Crewe da Josh Umerah satte straffesparket de fikk rett i krysset. Den ledelsen holdt seg til det gjenstod tre minutter, men da dukket Dan Agyei opp på bakerste og sklei inn en noe heldig utlikning. Med fire uavgjorte og fire tap ligger de dermed nest sist på tabellen, men det nærmer seg.
  2. Ikke avskriv en Cook:
  31 år gamle Andy Cook ble sett på som en reserve av Mark Hughes da sesongen tok til. Det skulle han aldri ha tenkt. For etter en traurig start av laget tok de ikke mange kampene før Cook ble satt på topp igjen, og det har gitt resultater. Seks mål på fem starter for den høye spissen, og to nye i midtuken da Bradford stakk av med 2-1 seier i det tøffe borteoppgjøret mot Tranmere. Har dermed scoret fem av deres seks siste scoringer. Han er trygt inne på laget nå, eller hva Mark Hughes?
  3. Jacob Wakeling to the rescue:
  Swindon Town har fått en tøff start på sesongen og det så igjen ut som alle tre poengene skulle glippe I hjemmemøte med Sutton United. Laget med fem uavgjorte på sine seks siste kamper virket frustrerte da Will Randall utliknet for andre gang i kampen. Men da det gikk mot deres sjette uavgjort på deres åtte første kamper for sesongen dukket Jacob Wakeling opp. Hans herlige hodestøt sikret dem tre poeng og plutselig er Swindon bare tre poeng unna playoff.
  4. Vi måtte vente lenge, men den satt:
  I ukens utgave av Tipsbladet gav vi Salford tipset i borteoppgjøret mot Harrogate Town, mye grunnet skadeproblematikken til hjemmelaget. Vi visste at Simon Weaver sine menn alltid kjemper og det gjorde de også denne gangen. Til tross for enorme sjanser gikk det mot 0-0 men fire minutter på overtid steg ringreven Matty Lund opp og stanget inn seiersmålet. En sårt tiltrengt scoring for midtbanespilleren som har måttet innfinne seg i å være reserve litt oftere denne sesongen.
  5. Barrow og Stevenage bare fortsetter de:
  Nå må det vel snart ta slutt? Lagene som sitter på andre og tredjeplass på tabellen var ikke tippet så høyt før sesongen. I midtuken tok de to nye seiere da Barrow slo Doncaster 2-0 og Stevenage slo Newport 1-0. Vi lar oss imponere og må vente enda en uke på at oppturen tar slutt. Om den i det hele tatt gjør det.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen