More

  5 ting vi lærte fra League One og League Two-runden

  Straffedrama på 60 sekunder, forsvar fra helvete, sjokkresultat, clash of the managerløse og et par andre ting fra helgens runde i League One og League Two. Og ja, ballen du ser på bildet over her blir fomlet i mål.

  Resultater League One:

  • Accrington 0-3 Derby
  • Bolton 0-0 Barnsley
  • Burton 1-1 Morecambe
  • Cambridge 0-2 Sheff Wed
  • Cheltenham 1-4 Bristol Rovers
  • Exeter 2-4 Oxford United
  • Fleetwood 0-1 Shrewsbury
  • Ipswich 0-1 Lincoln City
  • Milton Keynes Dons 1-4 Plymouth
  • Port Vale 2-2 Forest Green
  • Wycombe 3-1 Peterborough
  • Charlton – Portsmouth spilles mandag kveld.

  Straffedrama på 60 sekunder

  Sean McConville hadde en dag han sent vil glemme, men helst vil glemme. I lørdagens oppgjør mot Derby kom McConville og hans Accrington tidlig bakpå etter debutmålet på seniornivå for dansken William Osula. Deretter var det noen minutter der alt skulle handle om Accrington sin toppscorer. Først banket McConville ballen i metallet men det var ikke der dramaet skjedde. I det 36 minutt får hjemmelaget straffe. Straffen ble reddet av Derby-keeper Joe Wildsmith. Få sekunder senere får de ny straffe og McConville sier seg villig til å ta denne også. Den setter han utenfor. For å gjøre det hele verre går Derby rett i angrep og får 2-0, igjen ved unggutten Osula. Accrington kom seg aldri etter dette og tapte til slutt 0-3 i en kamp som kunne sett helt annerledes ut. Vi sender vår omtanke til Accrington-spissen i dag.

  Forsvarsspill fra helvete

  Milton Keynes gjør det ikke lett for deres pressede manager Liam Manning. I hjemmekampen mot Plymouth ble det nok et tap da gjestene stakk av med 4-1 seier. Tre av målene var av den grove sorten. På 1-0 fomlet keeper Jamie Cumming inn det elendige skuddet til Morgan Whittaker (Se bildet over så skjønner du). På 3-0 og 4-1 skulle MK spille seg ut bakfra. Ved begge anledninger mistet de ballen til Finn Azaz som fikk to meget enkle mål denne lørdagen. Plymouth med ti kamper uten tap og MK med ni tap på sine første 13 kamper. Det er ikke mange månedene siden MK slo Plymouth 5-0 på bortebane og sikret seg tredjeplassen i fjorårssesongen. Hva nå, Manning?

  Og der startet Oxford United sesongen sin?

  Vi regner alltid med Oxford United i toppen av League One. Hver sesong starter det enten fantastisk og avslutter forferdelig eller starter forferdelig og avslutter fantastisk. I år er det sistnevnte som har skjedd. Men på lørdag svingte det av guttene til Karl Robinson. Cameron Brannagan som ble syndebukken med sin straffemiss i hjemmetapet forrige uke gjorde opp for seg ved å sende laget i ledelsen borte mot Exeter. Kyle Joseph herjet i andreomgang og gav Oxford 3-0 og 4-0 på sololøp og retur. Vi fikk likevel et glimt av forferdelige Oxford da managerløse Exeter reduserte to ganger mot slutten. Men 4-2 er en god start for Oxford United som nå er to poeng over streken.

  Joey Barton og Bristol Rovers har noe på gang

  Vi hadde forventet en sterk sesong av Bristol Rovers og ble egentlig litt overrasket over den dårlige sesongstarten. Med seks kamper uten seier og to hjemmetap med sifrene 3-6 og 0-1 blinket det et lite varsellys hos byens nest største klubb. Men etter overtidsutlikningen mot Exeter har ting snudd og laget står nå med tre strake seiere. I midtuken tok de sesongens første borteseier da Milton Keynes ble slått 1-0. I helgen imponerte de igjen med 4-1 borte mot Cheltenham og klatret med det opp til en ellevte plass og er nå bare tre poeng unna playoff. Aaron Collins stod for to av de fire målene de fikk før pause og står nå med åtte scoringer denne sesongen.

  En smell for Ipswich før storkampen på fredag

  Med ballinnehav på 76% og 33 skudd på mål hadde man forventet en ny hjemmeseier for Ipswich Town. Men Ben House stanget inn det som ble seiersmålet for Lincoln med sitt fjerde mål på de fire siste kampene. Han hadde også et skudd i metallet i et av få angrep Lincoln hadde i denne kampen. For Kieran McKenna ble det en frustrerende ettermiddag og Ipswich har nå fire poeng opp til Plymouth og bare et poeng ned til Sheffield Wednesday på tredje. Og på fredag venter storkamp mot Derby County på Portman Road. Et nytt tap der og tankene om et evig liv i League One kan komme vandrende tilbake.

  Resultater League Two:

  • Tranmere 3-0 Crewe
  • Harrogate 2-1 Hartlepool
  • Mansfield 2-1 Walsall
  • Wimbledon 0-1 Sutton
  • Leyton Orient 0-0 Northampton
  • Gillingham 1-1 Stevenage
  • Crawley 2-1 Newport
  • Rochdale 2-1 Barrow
  • Stockport 1-3 Grimsby
  • Salford 0-1 Bradford
  • Swindon 1-0 Colchester
  • Carlisle 3-0 Doncaster

  Lang og tung dag for Johnnie Jackson

  Det var klart for et lite London-derby og deres aller første møte da Wimbledon tok imot Sutton United til kamp på Plough Lane. Det var også et gjensyn mellom to tidligere Tottenham-juniorer for de to managerne Jackson og Matt Gray. Det var sistnevnte som kunne juble mest for gjestene stakk av med 1-0 seier etter et meget kontroversielt mål. For Jackson ble det nok en nedtur og hans unge Wimbledon-lag ligger nå bare tre poeng over nedrykksstreken. Da passet det dårlig med gjesteopptreden hos ITV og deres EFL-show på kvelden. En alvorstynget Jackson måtte bruke to timer av kvelden sin på alt som hadde skjedd denne dagen, inkludert eget lags prestasjon. Blytungt.

  Uavgjort for de tre topplagene

  Det var klart for storkamp mellom Leyton Orient og Northampton. Men de to mestscorende lagene i divisjonen hadde ikke hatt et skudd på mål da 35 minutter av kampen var ferdigspilt. Dramaet vi fikk var det røde kortet til bortelagets Ben Fox få minutt ut i andreomgang. Og mer skjedde egentlig ikke i oppgjøret som endte 0-0. Stevenage kunne dradd ifra men serielederne gav fra seg 1-0 i Steve Evans sin retur til Gillingham. Manageren som fikk sparken der så sent som i januar så Elkan Baggott sikre et viktig poeng for Gillingham.

  Bunnoppgjør og managerderby

  Simon Weaver var på vei mot sin verste rekke som Harrogate-manager før kampen mot Hartlepool. På hans 13 sesonger i klubben hadde han aldri gått ti kamper uten seier. Og den stoppet på ni denne gangen også for Harrogate stakk av med alle tre poengene i det tette oppgjøret som endte 2-1. For Hartlepool betyr det jumboplass igjen da managerløse Crawley slo managerløse Newport 2-1. De klatret dermed over streken.

  Tranmere holder nullen

  En tung sesongstart blir bare bedre og bedre for Micky Mellon sine gutter. Med 2-1-5 på sine åtte første kamper ble det gjort noen endringer som har gitt resultatet. Fem strake seiere uten baklengsmål er fasit og på fredag blåste de nabo Crewe av banen med 3-0. Innbytter Elliott Nevitt ble den store helten med sine to scoringer og Tranmere er nå bare to poeng unna playoff.

  Månedens spiller leverte igjen

  Månedens spiller for september ble Andy Cook. Han leverte igjen da Bradford gjestet Salford. Etter knappe to minutter hadde han en eventyrlig mulighet som han blåste over, men få minutter senere var han iskald alene med keeper Tom King. Ti mål på ti siste kamper og 13 totalt denne sesongen. Det sender Bradford opp på femteplass med bare tre poeng opp til direkte opprykk. Mansfield med sin 2-1 seier over Walsall og Carlisle med sin 3-0 seier over Doncaster har også los på topplagene nå. Det gjelder egentlig flere da det bare skiller tre poeng fra Bradford på femte til Doncaster på tolvte. Doncaster som i dag sparket manageren sin.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen