More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Real Madrid slapp med skrekken i ligapremieren da de snudde 0-1 til 2-1 mot nyopprykkede Almería, mens Barcelona skuffet måtte nøye seg med 0-0 i hjemmekampen mot Rayo Vallecano. Her er fem ting vi lærte fra åpningshelgen i Spania.
  Resultater 1. runde:
  * Osasuna 2 – 1 Sevilla
  * Celta Vigo 2 – 2 Espanyol
  * Real Valladolid 0 – 3 Villarreal
  * Barcelona 0 – 0 Rayo Vallecano
  * Cádiz 0 – 1 Real Sociedad
  * Valencia 1 – 0 Girona
  * Almería 1 – 2 Real Madrid
  * Athletic Bilbao 0 – 0 Mallorca
  * Getafe 0 – 3 Atlético Madrid
  * Real Betis 3 – 0 Elche
  1. Real Madrid finner “alltid” en vei
  Almería kontret vakkert inn 1-0 etter bare seks minutter, mens de regjerende mesterne stanget og stanget. Hjemmelagets keeper, Fernando, hadde blitt tvunget til over ti redninger før Lucas Vasquez endelig fikk hull på byllen i andreomgang. Vertene så likevel ut til å få med seg ett heldig poeng, men frisparkmagi fra David Alaba sikret alle tre poengene for tittelforsvarerne. Det var hverken pent eller overbevisende, men Real Madrid fikk jobben gjort til slutt. Det har vi sett før.
  2. Barça er allerede bakpå
  Stanget og stanget gjorde også Barcelona, men i motsetning til erkerival Real Madrid, fant de aldri en vei bak motstanderens keeper. I stedet var det Rayo Vallecano som til slutt kunne føle seg vel så snytt for tre poeng, da gjestene skapte flere store muligheter på Camp Nou. Barça var ivrige etter å komme raskt ut av startblokkene for å holde tidlig følge med Real Madrid, men er allerede bakpå. Robert Lewandowski debuterte, men til ingen nytte. 
  3. João Félix er Atlétis redningsmann
  Det var et energiløst og uinteressert Atlético Madrid som søvngikk seg til en Champions League-plass forrige sesong, og Diego Simeoene har advart at lignende holdning vil ikke bli akseptert denne gangen. Spillerne virker å ha hørt etter. I mandagens 3-0-seier over Getafe, serverte João Félix alle tre målene, og portugiseren er for alvor i ferd med å slå igjennom på den store scenen. Var tidvis glimrende forrige sesong, og hvis han holder seg stabilt i form, kan Atléti utfordre om ligagullet. Utskjelte Álvaro Morata scoret også to mandag kveld. Alt foreløpig fryd og gammen for Simeone.
  4. The Usual Suspects i bunnen
  Nyopprykkede lag klarer seg bare unntaksvis godt etter opprykk. Forrige sesong holdt Espanyol, Mallorca og Rayo Vallecano alle plassen i La Liga etter opprykk, men en gjentakelse av fjoråret forventes ikke denne sesongen. Almería, Real Valladolid og Girona gikk alle på smeller av varierende grad i åpningsrunden, og aller verst var det for Real Valladolid, som gikk på 0-3 hjemme mot Villarreal. Elche, Cádiz og Getafe er også ventet å måtte kjempe om overlevelse, og også de står med 0 poeng etter første runde.
  5. En ny stjerne er født
  La Liga inneholder allerede en rekke superstjerner, men vi tar gjerne imot flere. I helgen ble således en ny stjerne født, i form av 21 år gamle Álex Baena. Lørdag fikk spanjolen sin La Liga-debut for klubben han ankom som 17-åring, da han kom inn fra benken på stillingen 1-0 mot Real Valladolid. Da han gikk av banen igjen en halvtime senere, hadde han scoret to mål og trygget tre viktige poeng for den gule ubåten. Baena var på lån i nyopprykkede Girona forrige sesong, og scoret fem mål i Segunda. Det antallet er han allerede på god vei til å overstige denne sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen