More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Vi legger sesongens villeste La Liga-runde bak oss, med røde kort en masse, et uforglemmelig derby og skifte på tabelltopp.

  1. Et uforglemmelig Sevilla-derby
  En sjelden gang benker man seg ned foran fjernsynet med enorme forventninger til en fotballkamp, og enda sjeldnere lever kampen opp til forventningene. Søndagens elleville Sevilla-derby var en slik en. I dagene i etterkant, føler jeg meg nesten sikker på jeg aldri kommer til å glemme søndagens begivenheter på Beníto Villamarín. Fire røde kort, enorme sjanser begge veier og sesongens mål levert av Sevillas Nemanja Gudelj. Det er nesten like greit at ingen endte opp med å vinne dette gjøkeredet av en fotballkamp.

  2. Kort-bonanza
  Kortspill på La Liga-kamper er ofte populært, og i helgen fikk vi et veldig godt bevis på hvorfor. Det ble delt ut totalt ni (!) røde kort i helgens ni kamper, og La Liga-runden ble avsluttet med ni gule kort fordelt mellom Rayo Vallecano og Real Madrid. Spanske dommere har lenge vært kjent for å legge lista lavere enn sine europeiske kolleger, men de er heller aldri redd for å la overtidsminuttene hagle når de føler det har vært for mye stopp i spillet – og det skal de også ha mye kreditt for.

  3. Barca på topp
  Gerard Pique legger opp etter kveldens oppgjør mot Ossuna, og midtstopperveteranen vil med seier her, takke av med Barca på topp. Lørdagens 2-0-seier over Almería sendte Barcelona til topps, en tabelledelse som stod seg runden ut da Real Madrid måtte strekke våpen for et sprudlende Rayo Vallecano mandag kveld. Xavis mannskap har fått mye rettmessig kjeft for deres til dels pinlige opptreden i Champions League denne høsten, men i La Liga har de vært bortimot prikkfrie. Gullet er nå i katalanernes hender.

  4. Topp 4-kampen spisser seg til
  Og apropos Rayo Vallecano, hvor gode var ikke de mot Real Madrid i går? Madrids lillebror hadde vunnet bare ett av de siste 20 La Liga-oppgjørene mot de regjerende ligamesterne, men mandag kveld var de best i alt. Anført av en gnistrende Isi Palazón og en iskald Oscar Trejo, var de best i alt de foretok seg. Den strålende 3-2-seieren sørget for Rayo Vallecanos tredje strake seier og en tilspisset kamp om topp 4. Det skiller nå kun tre poeng mellom Atlético Madrid på tredjeplass og Rayo Vallecano på åttendeplass.

  5. VM-faktoren gjør seg gjeldende
  Midtukens ligarunde er den siste i La Liga før VM-pausen, men allerede i helgen så vi flere eksempler på spillere som er livredde for å pådra seg skjebnesvangre skader før VM-uttaket. Vinícius Júnior, Fede Valverde og Luka Modric er bare noen eksempler på stjerner som skygget enhver potensiell truende duell, selv om det hører med til historien at absolutt ingen holdt igjen i Sevilla-derbyet. Hvordan VM-frykten vil slå ut i ukens runde, gjenstår å se, men bli ikke overrasket om flere lag med atskillige potensielle VM-spillere får seg en i fleisen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen