More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Villarreal hedret nylig avdøde visepresidents José Manuel Llaneza, og fikk med seg to røde kort som følger av hyllesten, og fire andre ting vi lærte fra helgens runde.

  1. En håpløs situasjon for dommer
  Dommeren Ricardo de Burgos Bengoetxea ble satt i en vanskelig, nesten håpløs situasjon søndag. Da Alex Baena utlignet for Villarreal i oppgjøret mot Almería, feiret han ved å dra drakta over hodet og viste frem t-skjorten med teksten “Takk for alt, Llaneza”. T-skjorten var en hyllest til visepresidenten José Manuel Llaneza som døde torsdag. Men, bevæpnet med regelboka, kom dommer Bengoetxea viftende med Baenas andre gule kort for dagen og sendt rett i dusjen. De påfølgende protestene fra Villarreal-benken sørget for nok et rødt kort til Manu Morlanes. Ja, dommeren fulgte reglene ved å vise ut Baena, men hvis det ikke er mulig å vise skjønn i en slik situasjon, kan en begynne å lure på om man noen gang vil gjøre det på en fotballbane.

  2. Festfotball på Camp Nou, men…

  Robert Lewandowski skrudde voldsomt på sjarmen i Barcelonas 3-0-seier over Villarreal forrige uke. Søndag var det Ousmane Dembélé til å innta hovedscenen med ett mål og tre assists. Xavi spilte ut hele sitt offensive register foran 84 000 svært begeistrede hjemmefans i 4-0-seieren over Athletic Bilbao, og Barca så i 90 minutter ut som det beste laget i Spania, og et av de beste i verden. Men, dette Barcelona-laget kommer aldri til å bli noe annet enn en utfordrer før de tar et stikk ut av boka til Real Madrid og får inn litt kynisme og pragmatisme i dette laget. Lenge siden er tiden da det simpelthen holdt å ha Lionel Messi på laget og resten ville gå i orden av seg selv.

  3. Mens vi venter på Jorge Playa
  Jørgen Strand Larsen er i en merkelig situasjon. Han spiller spiss og har sin fremste jobb å score mål. Det har han fortsatt ikke gjort på åtte kamper for sin nye klubb, Celta. Men, 22-åringen spiller godt nok til å få fornyet tillit ved siden av Iago Aspas i kamp etter kamp. I mandagens 1-1-kamp mot Getafe gikk nordmannen nok en gang målløs av banen. “Heldigvis” for Jorge Playa virker Iago Aspas å være den eneste offensive spilleren som er i stand til å score for Celta om dagen. Men, inntil flere plukker opp hansken, blir det vanskelig å vinne fotballkamper.

  4. Tabelljumboen bedre enn sitt rykte
  Undertegnede har sett tabelljumbo Elche i aksjon tre, fire ganger denne sesongen. Kall det selvpining, kall det overdreven entusiasme for spansk fotball, det kan være det samme. En skulle tro at et lag som etter 11 ligarunder fremdeles jakter sesongens første seier, er et godt, gammeldags møkkalag, men nei. Elche spiller tidvis ganske fin fotball, og er i ferd med å få lønn for strevet. Tre av de fire siste har endt uavgjort, og en sitter med følelsen av at sesongens første seier er like rundt hjørnet. Det vil i så fall være vel unt.

  5. Det blåser på toppen
  En av grunnene til at tittelracet i spansk fotball sjeldent består av mer enn to klubber, er øvrige lags utfordringer med å finne stabil form. I helgen klarte hverken lag nummer fire, fem eller seks på tabellen å vinne sine kamper, og dermed er Real Madrid og Barcelona for alvor i ferd med å stikke fra resten av feltet. Atlético Madrid er eneste gjenværende klubb av “resten”, som kan ha en mulighet til å blande seg inn i tittelkampen. Diego Simeones mannskap møter bare lag fra nedre halvdel i tre neste runder, og har dermed en god mulighet til å spille på seg ytterligere momentum.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen