More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  1. Real Madrid er fremdeles favoritter
  Den 243. utgaven av El Clásico ble til slutt nokså ensidet. Denne sesongen har La Liga blitt hauset opp som et tohodet tittelrace mellom Barcelona og Real Madrid, men ut i fra søndagens begivenheter på Bernabéu, må Madrid finne seg i å være nokså store favoritter til å forsvare tittelen. Barcelona har definitivt noe på gang, men i El Clásico ble det veldig tydelig at Xavis Barcelona fortsatt er et prosjekt under utvikling. 1-3-tapet ga garantert Barca-treneren noen verdifull leksjoner.

  2. Kan Atlético melde seg på?
  La Liga-helgen dreide seg naturligvis mye om El Clásico, men snaut 24 timer før, vartet Atlético Madrid opp med en råsterk 1-0-seier borte mot Athletic Bilbao, en av sesongens store yndlinger denne høsten. Vertene kom stort sett bare til på dødballer, og mot slutten av oppgjøret, viste Jan Oblak at han har funnet frem gammel storhet og stengte buret for Diego Simeones mannskap. Det var Los Colchoneros’ tredje strake seier, og plutselig er de bare tre poeng bak Barcelona på andre. Håpet er at det tohodete tittelracet skal bli til tre.

  3. Ikke for sent for Sevilla
  Joda, riktignok scoret Sevilla med kun deres eneste avslutning på mål i lørdagens 1-0-seier over Mallorca, men for Jorge Sampaoli var resultatet langt viktigere enn prestasjonen. Det var første gang Sevilla holdt nullen denne sesongen, og endelig har laget fått noe de kan bygge videre på. Det er fortsatt langt fra perfekt, men å klatre ut av nedrykksstreken, er et lite steg i riktig retning. Allerede i kveld får de muligheten til å notere seg for sesongens første hjemmeseier når Valencia kommer på besøk.

  4. Kan Elche tukte mesterne?
  Det korte svaret er, sannsynligvis ikke. Tabelljumboen har fortsatt ikke vunnet én eneste kamp denne høsten, men de siste ukene har vært oppløftende. Strake uavgjort-resultater mot Mallorca og Valencia, har gitt uventet vind i seilene, og spesielt helgens 2-2 på Mestalla var et sterkt resultat. Det er den gode nyheten for Elche. Den dårlige er at allerede onsdag ankommer regjerende mester Real Madrid og fersk Ballon d’Or-vinner Karim Benzema Estádio Manuel Martínez på jakt etter å øke avstanden til Barcelona.

  5. Løvene må brøle igjen
  Athletic Bilbao har vært en stor favoritt blant de nøytrale denne sesongen. Ernesto Valverde har gått inn for å gjeninnføre attraktiv og underholdende fotball tilbake på San Mamés, og anført av Williams-brødrene, har Valverde i stor grad fått godt betalt. I det siste har det imidlertid buttet litt, og med kun ett poeng fra de to siste kampene, har Los Leones press på seg før midtukens vriene borteoppgjør mot Getafe. Williams-brødrene må atter en gang finne frem brølet for løvene.


  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen