More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  1. Tohodet tittelrace setter opp episk Clásico

  Real Madrid og Barcelona var langt unna sitt spektakulære beste i helgen, men begge lag fikk jobben gjort med hver sin 1-0-seier. Dermed står begge gigantene med 22 poeng, og avstanden ned til Athletic Bilbao på 3. plass er nå på fem poeng. Det legger grunnmuren for et fantastisk El Clásico til helgen, i en sesong hvor det ikke virker som noen av de to stormaktene har tenkt til å gi fra seg altfor mye poeng. Derfor vil helgens klassiker få enda større betydning, og vil sannsynligvis direkte påvirke hvem som blir ligamester denne sesongen.

  2. Det blir et rotterace om plassene bak

  Det er ikke lenger vits i å lure på hvilke lag som er kapable til å kjempe om tittelen denne sesongen, men det betyr ikke at det ikke blir spenning i toppen av den grunn. For mellom Athletic Bilbao på 3. og Real Sociedad på 6. skiller det bare ett lite poeng, så det kommer garantert til å dra seg til i jakten på Champions League-plasser utover sesongen. I tillegg kan flere lag melde seg på etter hvert som sesongen skrider frem, og undertegnede er spesielt spent på å se om Athletic klarer å holde dette tempoet oppe.

  3. Målfestene uteblir

  Real Madrid, Barcelona og Athletic Bilbao snitter på over to mål per kamp, men bak tettrioen er det tynt. 5. plasserte Real Betis har for eksempel scoret bare ti mål denne sesongen, og preges stort av at Nabil Fekir ofte glimrer med sitt fravær. Før kveldens kamp mellom Elche og Mallorca, ble det scoret bare ett eller færre mål i fire av helgens ni matcher. I den syvende ligarunden ble det scoret under 2,5 i halvparten av kampene, men det er lov å håpe på at underholdningen til ta seg opp etter hert.

  4. Tungt i bunnen

  Om Elche drar i land sesongens første seier på bekostning av Mallorca i kveld, gjenstår å se, men tabelljumboen er langt fra det eneste laget med en tung høst så langt. Espanyol, Sevilla (!) og Cádiz står alle med bare én seier hittil, og i tillegg er det hele fem klubber med kun to seirer på samvittigheten. Det ligger an til å bli trafikkork i bunnen av tabellen, og dermed ligger det meste til rette for at vi får servert stor spenning også i bunnstriden.

  5. Strand Larsen kan bli en hit

  Jørgen Strand Larsen, eller Jorge Playa, som vi liker å kalle ham, har potensiale til å bli en hit i Celta Vigo. Nordmannen leverte en meget solid kamp på selveste Camp Nou mot Barcelona søndag kveld, og var bare en VAR-offside unna å score sitt første mål for sin nye klubb. Spissen var et aktivum og spilte på seg massevis av oppmerksomhet fra Barcelona-forsvarerne. Og når den første scoringen først kommer, kan det fort komme flere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen