More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  1. Livet seiret i Cádiz
  Da Cádiz-keeper Jeremías Ledesma sprintet til sidelinjen for å hente hjertestarteren og spurtet tilbake til tribuneseksjonen bak målet hans, kom frysningene umiddelbart og minnene fra Fotball-EM ble vekket til live igjen. Vi fikk senere vite at den 68 år gamle Cádiz-supporteren Antonio hadde vært klinisk død i ti minutter, og hastet avgårde til sykehuset Puerta del Mar. Det ble også etter hvert klart at Cádiz-supporteren overlevde, og at han ikke ville gjort det uten den umiddelbare hjelpen han fikk på stadion. Det gikk 55 minutter fra Ledesma ilte etter hjertestarteren til kampen var i gang igjen. I mellomtiden ante ingen av oss hvordan det her kom til å gå. Rystede Cádiz- og Barcelona-spillere så all interesse for den trivielle idretten fotball forsvinnene foran øynene, og heldigvis gikk det bra til slutt. Barca endte opp som seierherrer med overbevisende 4-0. Det var imidlertid langt fra det viktigste som skjedde på Nuevo Mirandilla denne lørdagskvelden. Livet seiret i Cádiz der fotballen nok en gang viste seg fra sin beste side.
  2. 20 år gammel debutant til Lopeteguis unnsetning
  Ikke la det være noen tvil, Julen Lopeteguis jobb som Sevilla-trener stod på spill i lørdagens forestilling mot Espanyol. 20 år gamle José Ángel Carmona fikk sin første La Liga-kamp fra start for klubben han har fulgt hele livet. Hans to scoringer og målgivende assist sørget for Sevillas første seier denne sesongen, og 20-åringen reddet høyst trolig skinnet til sjefen sin. Det var bare såvidt båten bar for Lopetegui, og seieren hang i hengende snøre da fløytesignalet gikk for full tid. 
  3. Atlético kan såre Real
  Neste helg handler utelukkende om El Derbi Madrileño, og selv om det meste av opptakten handler om hvorvidt Karim Benzema blir klar eller ikke, er Atlético uansett i stand til å såre de regjerende mesterne, med eller uten franskmannen på banen. Både Atlético og Real ankommer helgens derby med hver sin 4-1-seier, og Diego Simeones mannskap virker å ha kommet seg over den verste bøygen fra de innledende ukene. Civitas Metropolitano kommer til å være en trykkoker søndag kveld, og et seiersvant Real Madrid-mannskap kan få uventet trøbbel.
  4. Uventet kamp om Europa-plassene
  Det er fremdeles tidlig i sesongen, men den etablerte topp 4-ordenen få uventet konkurranse denne sesongen. Osasuna har åpnet knallsterkt, og overbeviste i mandagens 1-0-seier over Almería. Det tok baskerne opp på 12 poeng etter fem runder, og bare to poeng bak dem, lurer deres baskiske kolleger Athletic Bilbao, som selv imponerte stort i helgen med 4-1 mot Elche. Tar man også med at Real Betis og Villarreal har åpnet meget bra, så kan det se ut til at vi får en høyinteressant utvikling bak ligaens for øyeblikket ubestridt beste lag, Barcelona og Real Madrid.
  5. Det haster for Elche og Cádiz
  For disse klubbene står med til sammen kun ett poeng, og det begynner allerede å utvikle seg en luke til øvrige lag som ønsker å unngå nedrykk. Foran tabelljumboene finner vi ikke mindre enn fem klubber med fire poeng, og atter en gang viser det seg at det er et klart skille mellom de nest beste og de nest dårligste i La Liga. Hvis ikke Elche og Cádiz får fart på poengfangsten snart, kan det fort bare bli én nedrykksplass å unngå for de øvrige dumpekandidatene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen