More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  1. Kan Villarreal true eliten?
  Forrige sesong var det Sevilla som en stund yppet seg med Real Madrid i kampen om ligatittelen, selv om det ble en parademarsj til slutt. Denne sesongen har Real Madrid fått, som ventet, besøk av Barcelona i tabelltoppen – og Villarreal. Den gule ubåtens flotte sesongstart fortsatte med en overbevisende 4-0-seier over Elche, og dermed er de oppe på ti poeng. Stjernespissen Gerard Moreno er skadefri og i form, og hvis han holder seg slik utover sesongen, bør i alle fall en Champions League-plass være innen rekkevidde. Og, en uventet gullkamp?
  2. Tett i bunnen
  Det var et bikkjeslagsmål om å unngå nedrykk forrige sesong, og det skilte bare ett poeng mellom Getafe på 15. plass og Granada som rykket ned på 18. Denne sesongen tegner det til å bli like jevnt i bunnen. Fire klubber stå rmed enten 0 eller 1 poeng etter fire runder, men at Sevilla forbli i bunnsjiktet kan en ikke forvente. Elche, Getafe og Cádiz skal likevel passe seg før avstanden til de øvrige bunnlagene blir for stor, for tidlig.
  3. Sevillas lykke vil snu
  Sevillas blodfattige poengfangst med ett poeng på de fire første kampene, er deres verste sesongstart på 41 år. Likevel er ikke alt så krise som det kanskje kan se ut. De har hatt 69, 61, 66 og 61 prosent ballbesittelse i de fire kampene sine, og deres 51 avslutninger mot mål har resultert i kun tre scoringer. I lørdagens toppkamp mot Barcelona, burde de ledet med to, tre mål før Raphina og Lewandowski tok over showet. Sevilla har spilt brukbar fotball og mer enn det mot Barca, men ineffektiviteten har kostet dem dyrt innledningsvis. Det føles kun som et spørsmål om tid før det løsner.
  4. Cádiz “glasskjeve” koster dem dyrt
  Null poeng, null scorede mål og ti baklengs. Det er den triste sannheten for Cádiz innledningsvis, og tegnene på at det skal bli bedre er få i omfanget. Etter 0-3 mot Celta Vigo fredag, uttalte Cádiz-sjef Sergio González at “Vi har en kjeve av glass for øyeblikket og går ned for telling for hvert minste lille slag”. Det er den rake motsetningen til holdningen som trengs for å overleve i bunnstriden i La Liga, og piratene er allerede på veldig, veldig dypt vann.
  5. Real Madrid er sårbare
  Real Madrid var overlegne i La Liga forrige sesong, og er den fremste tittelkandidaten også denne sesongen. De har startet med full pott og gikk seirende ut av duellen i toppkampen mot Real Betis lørdag med 2-1. Men, likevel føles det som at dette Madrid-laget er der for å kunne tas. Fire baklengs på like mange kamper er tre flere enn Barcelona og fire flere enn Villarreal, som har vært pottetette bakover. Midtbanen gjennomgår et generasjonsskifte, og til tross for Karim Benzemas vedvarende briljanse på topp, har Carlo Ancelotti uttalt at han før eller siden må begynne å rotere den franske stjernespissen. Benzema kommer neppe til å spille alle minutter utover sesongen slik han har gjort innledningsvis, og da er det opp til de andre å benytte sjansene som kommer til å by seg.
  Resultater 4. runde
  Celta Vigo – Cádiz 3-0
  Mallorca – Girona 1-1
  Real Madrid – Real Betis 2-1
  Real Sociedad – Atlético Madrid 1-1
  Sevilla – Barcelona 0-3
  Osasuna – Rayo Vallecano 2-1
  Athletic Bilbao – Espanyol 0-1
  Villarreal – Elche 4-0
  Valencia – Getafe 5-1
  Real Valladolid – Almería 1-0

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen