More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  1. Ny sesong, samme Real
  Debatten om hvorvidt Real Madrid er et strålende fotballag, eller om de er avhengig av individualistenes briljanse pågår fortsatt. Karim Benzema, Vinícius Júnior og tidvis Rodrygo hentet nærmest egenhendig hjem trepoengere i La Liga forrige sesong, mens de i Champions League stod for det ene mer usannsynlige comebacket enn det andre. Helhetsinntrykket av Real Madrid har ikke alltid vært like imponerende etter at Carlo Ancelotti kom tilbake i trenerstolen, men likevel får de jobben gjort. Søndagens oppgjør mot Espanyol var mer av det samme. Det stod 1-1 helt til tampen av kampen, og tror du jammen ikke Karim Benzema reddet dagen for Real atter en gang. Vi har hørt denne historien før.
  2. Xavis revolusjon tar form
  Det tok bare noen uker før Barcelona så milevis bedre ut enn i ligapremieren mot Rayo Vallecano. Da slet man med å omsette dominansen i ballbesittelse til tellende sjanser og mål, men i lørdagens kalasseier mot Valladolid, var det aldri noen tvil. Robert Lewandowski åpnet ballet, mens man blir ennå ikke enige om han blir kreditert Barcas tredje for kvelden. I mellomtiden hadde Camp Nous fremste kjæledegge av dem alle, Pedri, lagt på til 2-0, og på overtid fikk Sergi Roberto æren av å sette glasuren på kaka. Barcelona ser imponerende ut, og Xavis revolusjon tar form.
  3. Julen Lopeteque?
  Det slår sjeldent positivt ut å miste begge sine to beste midtstoppere i ett og samme overgangsvindu, noe Sevilla er i ferd med oppdage til det fulle. Ett fattig poeng etter tre runder, har mer eller mindre eliminert drømmen om å utfordre om ligagullet allerede, og Sevilla ser rett og slett ikke bra ut når de skal forsvare seg. Lørdag ble de løpt i senk av Almerías lynhurtige spissduo, og Julen Lopetegui klarte aldri å komme opp med et svar. Sevilla-treneren ser seg nok stadig mer over skulderen når han passerer styrerommet på Ramón Sánchez Pizjuán.
  4. Lys i tunnelen for Valencia
  Selv om Valencia står med bare tre poeng etter like mange runder, er atmosfæren på Mestalla likevel mer positiv enn på atskillige år. Det skal nyansatte Rino Gattuso ha mye av æren for, som har innstilt en ny glød i dette Valencia-laget, og italieneren har gitt fansen noe annet å tenke på enn bare hvor håpløs eiersituasjonen er. I mandagens 0-1-tap mot Atlético Madrid tok kreftene slutt etter en strålende time, men det er mer i vente; Samme kveld ble nemlig stjernespissen Edinson Cavani klar for Los Che. Det er lenge siden klubben har hentet en spiller av Cavanis kaliber, og det tyder på at Gattuso får det som han vil – også utenfor banen. Det er ikke mange trenere på Mestalla som har kunnet si det samme de siste årene.
  5. Takk for denne gang, Cádiz?
  Det har vært morsomt å følge Cádiz´ comeback de to siste sesongene, og piratene har tatt flere berømte skreller, blant annet mot Real Madrid og Barcelona. Nå virker imidlertid lufta å ha gått ut av ballongen. Null poeng og 0-7 i målforskjell er ikke akkurat statistikk som gir håp for hva som kommer. Cádiz er det eneste laget uten poeng hittil, og også det eneste laget i La Liga som har til gode å score et mål. Da hjelper det lite at Iago Aspas Celta og Barcelona venter de to neste rundene. Vondt ser ut til å bli verre.
  Helgens resultater i La Liga
  Girona – Celta 0-1
  Real Betis – Osasuna 1-0
  Elche – Real Sociedad 0-1
  Rayo Vallecano – Mallorca 0-2
  Almería – Sevilla 2-1
  Getafe – Villarreal 0-0
  Barcelona – Real Valladolid 4-0
  Espanyol – Real Madrid 1-3
  Cádiz – Athletic Bilbao 0-4
  Valencia – Atlético Madrid 0-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen