More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  1. Det enkle er ofte det beste
  Barcelona har kastet penger som foreløpig ikke fins både høyre og venstre for å hente den ene superstjernen etter den andre i sommer. Men, det var ikke før egenproduserte Ansu Fati entret banen i søndagens oppgjør mot Real Sociedad at kampen vippet i Barcas favør. Unggutten kom inn på stillingen 1-1, og et drøyt kvarter senere hadde 19-åringen notert seg for mål og to assists. Av og til trenger en ikke se lengre enn blant egne rekker for å innse at det enkle ofte er det beste.
  2. Reals generasjonsskifte er i gang
  Den glitrende midtbanetrioen bestående av Casemiro, Luka Modric og Toni Kroos har tjent Real Madrid på briljant vis i en årrekke. Men, før eller senere måtte midtbanen igjennom et generasjonsskifte, og det er nå godt i gang. Casemiro er allerede solgt til Manchester United, og i helgens 4-1-seier mot Celta, stilte de regjerende ligamesterne med både nyinnkjøpte Aurélien Tchouameni og Eduardo Camavinga fra start. Luka Modric viste at de gamle fortsatt er eldst da han pisket ballen i lengste kryss, men både Tchouameni og Camavinga leverte også strålende forestillinger.
  3. Strafferunde
  Det er ikke mange steder i verden hvor dommerne er mer glad i å høre lyden av sin egen fløyte enn i Spania. Dommerstanden legger som lista nokså lavt både når det kommer til å dele ut kort og peke på straffemerket. I helgens ligarunde ble det delt ut hele seks straffespark, men det ekstra spesielle var at disse straffene ble fordelt på bare tre fotballkamper. For de av dere som er glade i verdispill og tippe på at det skal bli dømt straffespark, er La Liga en fornuftig liga å se til.
  4. Atlético er ikke friskmeldte
  Undertegnede gikk langt i å friskmelde Atlético Madrid etter den første ligarunden. Diego Simeones mannskap åpnet sesongen med en briljant seier, men i helgen var de tilbake i samme sporet fra forrige sesong. Var nest best gjennom samfulle 90 minutter i søndagens match mot Villarreal, og tapte fullt fortjent 0-2. Simeone har mye å rette på denne uken, og til helgen venter Valencia på Mestalla, som har rykte på seg for å gjøre det vanskelig for topplagene på hjemmekampene.
  5. Osasuna kan bli sesongens overraskelse
  De syv øverste plassene virker å være utenfor rekkevidde for alle andre enn de tradisjonelle toppklubbene, Atlético og Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Villarreal, Real Sociedad og Real Betis. Sjeldent er det plass til andre, men det kan Osasuna gjøre noe med denne sesongen. Åpnet med å slå Sevilla 2-1 borte, og i helgen, anført av den strålende Chimy Ávila, innkasserte de sesongens andre seier av to mulige på bekostning av hjelpeløse Cádiz. Kan hende kan Osasuna blande seg inn i kampen om en av plassene i Europa. 
  Gikk du glipp av helgens oppsummering fra øvrige ligaer? Fortvil ikke, og se under.
  EliteserienPremier LeagueChampionshipLeague One og League Two

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen