More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  En stjerne er født i Villarreal.

  Nok en La Liga-helg er over, og mens Real Madrid måtte se avstanden opp til Barcelona øke til 13 poeng, ble det en minneverdig aften på Santiago Bernabéu for Villarreals Sam Chukwueze. Her er fem ting vi lærte fra helgens runde.

  1. En stjerne er født
  Undertegnede har trukket frem Villarreals Sam Chukwueze flere ganger tidligere denne sesongen. Villarreals kantspiller har fått sitt store gjennombrudd i den gule trøya, og lørdag viste han hele verden hva han er god for. Først sendte han hjemmelagets Nacho opp i nachos-kiosken da han utlignet til 1-1, og ti minutter før slutt vridde han ballen i lengste kryss og sørget for 3-2 og en svært minneverdig triumf over de regjerende mesterne. Chukwueze hadde også en sterk finger med i spillet på 2-2-scoringen, og nigerianerens aksjer har skutt i været denne sesongen. Kontrakten hans med Villarreal går ut om et drøyt år, og den gule ubåten bør sporenstreks få på plass en forlengelse for ikke å miste 23-åringen for en slikk og ingenting.

  2. Søvndyssende Barcelona
  Barcelona møtte Girona til Katalonia-derby mandag kveld, vel vitende om at en seier ville øke avstanden opp til Real Madrid til 15 poeng. Men, Blaugrana virket å gå på sparebluss og tomme for krefter etter onsdagens Copa del Rey-fiasko mot Real Madrid, der de tapte 0-4. Vel manglet Xavi flere av sine viktigste spillere, men laget han sendte utpå var likevel mer enn godt nok til å skape mer trøbbel enn de klarte for gjestende Girona. Kampen ebbet ut i 0-0 i et oppgjør ingen av lagene strengt tatt fortjente å vinne. Likevel klarte Barcelona å øke sin ledelse på toppen av tabellen, så til syvende og sist ble det ikke så aller gærent likevel.

  3. Det svinger i bunnen
  Hvem som kommer til å rykke ned synes å bli stadig mer uklart for hver helg som går. Vel er Elche så godt som allerede nede, men fra 19. plass og opp, er det svært jevnt. Espanyol er inne i en forferdelig rekke, og med fem strake tap, har de havnet helt nede på 19. plass. Det skiller uansett ikke mer enn to poeng opp til første lag over streken, og Valencia er også nede på nedrykksplass igjen etter helgens sekspoenger mot Almería. Vertene dro i land en ekstremt viktig seier, og samtidig som de sendte Los Che under streken igjen, tok de seg samtidig over. Med bare ett poeng på de tre siste kampene, bites det atter en gang negler på Mestalla. For ordens skyld er alle Valencias fire neste motstandere reelle nedrykkskandidater.

  4. Real Betis i fritt fall
  Real Betis spiller tidvis imponerende fotball, men med en tynn og aldrende tropp, er det ikke rom for mange forfall. Med både Nabil Fekir og Sergio Canales ute ser det veldig tynt ut for Los Verdiblancos, og det synes også på resultatene. Betis har vunnet bare én av de fem siste, en ikke overbevisende 1-0-seier over Mallorca, og i helgen gikk de på en stygg smell hjemme mot bunnlaget Cádiz. Gjestene vant 2-0, og samtidig som Cádiz tok en svært viktig seier i bunnstriden, spilte Real Betis seg langt på vei ut av sjansen for Champions League-billett til kommende sesong.

  5. Atlético øyner andreplassen
  Ingen lag i La Liga er i bedre form enn Atlético Madrid for øyeblikket, selv ikke ligaleder Barcelona. Los Colchoneros har vunnet alle sine fem siste, og ikke tapt noen av de siste 12 i La Liga. Søndag tok de en ny seier da Rayo Vallecano ble slått 2-1 i en kamp Atléti hadde full kontroll i store deler av oppgjøret. Nahuel Molina og Mario Hermoso er ikke klubbens mest profilerte målscorere, men de sørget for Atléticos femte strake seier. Nå skiller det kun to poeng opp til Real Madrid på andreplass, og Diego Simeones mannskap har tatt innpå hele åtte poeng i de fem siste rundene. Andreplassen er innen rekkevidde.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen