More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Karim Benzema briljerte, og ny Sevilla-trener kan redde klubben fra katastrofalt nedrykk.

  1. Briljante Benzema
  Karim Benzema er en briljant fotballspiller. Derom har det aldri vært noen tvil. Men, denne sesongen har årets Ballon d’Or-vinner bare tidvis vist hvor god han faktisk er. I søndagens oppgjør mot Real Valladolid var imidlertid veteranen tilbake på sitt beste. Franskmannen brukte bare 6 minutter og 30 sekunder på å score tre ganger i 6-0-seieren over Pucelanos. Det var raskt nok til å være det tredje raskeste hattricket i La Liga-historien, og Benzema virker dermed å ha prikket inn storformen akkurat i tide til onsdagens El Clásicos i Copa del Rey.

  2. Mendilibar kan redde Sevilla fra nedrykk
  Sevilla er en klubb som har vært i dyp krise gjennom hele sesongen. Fra starten av har Los Nervionenses flørtet med nedrykk, og da José Luis Mendilibar tok over som trener etter Jorge Sampaoli i landslagspausen, ble den tidligere Eibar-manageren Sevillas tredje manager denne sesongen. Han fikk en strålende start på karrieren i Ramón Sánchez Pizjuán, og ledet klubben til en svært viktig 2-0-seier i lørdagens bunnoppgjør mot Cádiz. Seieren løftet Sevilla helt opp til 13. plass på tabellen, men de er på ingen måte ute av faresonen ennå, all den tid det skiller kun fire poeng til nedrykksstreken.

  3. Barcelona trenger Lewandowski i toppform
  Ansu Fati fikk mye av oppmerksomheten for å ha scoret sitt første ligamål siden oktober, og 20-åringens svake form denne sesongen har vært mye omtalt. Robert Lewandowskis formdipp etter VM har gått litt under radaren, men Barca har slitt under toppspissens måltørke, selv om de uke etter uke har gravet frem de nødvendige resultatene. Lørdag var polakken tilbake på sitt beste, og da ble også seiersmarginen langt større enn hva tilfellet stort sett har vært i 2023. Lewandowskis to mål og målgivende var med på å gi en enkel 4-0-seier mot tabelljumbo Elche, og nå går det mot ligagull på Camp Nou.

  4. Drømmehelg for Villarreal
  Helgens resultater kunne knapt vært bedre for Villarreal. Først tok den gule ubåten seg forholdsvis greit av Real Betis i toppkampen på La Cerámica søndag kveld. Sam Chukwueze viste igjen frem sitt aller beste, og skaffet straffesparket som Dani Parejo trillet i mål snaue kvarteret før full tid. Han torpederte gjestenes forsvar, og Villarreal vant fullt fortjent 2-0. Og bare noen timer senere slo Atlético Madrid Real Betis 1-0, også det fortjent, selv om seieren satt atskillig lengre inne. Kveldens resultater slo opp en vidåpen dør i kampen om fjerdeplassen, og nå får vi et deilig rotterace foran oss i innspurten om den siste Champions League-billetten.

  5. Athletic Bilbao sliter foran mål
  Særlig på hjemmebane. En vet aldri hva en får av Athletic Bilbao denne sesongen, og hjemme på San Mamés sliter Los Leones tungt med å åpne opp gjestenes forsvar. Lørdagens 0-0-oppgjør hjemme mot Getafe var femte gang på de siste ni hjemmekampene at de gikk målløse av banen foran egne fans, og det bør bekymre trener Erneste Valverde. Athletic Bilbao har igjen bare fem hjemmekamper av 2022/23-sesongen, og Valverde bør skru opp underholdningsverdien et par hakk om han vil være helt sikker på at han er Athletic Bilbao-trener også neste sesong.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen