More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Barcelona med Europa-hangover, og Elches forbannelse ser ikke ut til å bli opphevet med det første.

  Nok en La Liga-helg er over, og vi fikk servert flere skreller, ikke minst i Almería. Her er fem ting vi lærte fra helgens runde.

  1. Europa-hangover for Barcelona
  Torsdag ble Barcelona sendt på hodet ut av Europa League – minst fire runder for tidlig for å redde det økonomiske skinnet. Lørdag fikk de en gavepakke av Atlético Madrid, som reiste hjem fra Madrid-derbyet med 1-1 i lomma fra Santiago Bernabéu. Men, ligalederen var ikke i nærheten av sitt beste i søndagens oppgjør mot bunnlaget Almería – laget som tapte 2-6 mot Girona forrige helg. Slet med å skape sjanser på ligaens nest mest porøse forsvar og tapte fortjent 0-1. I stedet for å øke avstanden til ti poeng på Real Madrid, var det i stedet Real som skrumpet inn forspranget til syv.

  2. Fremtiden er lys, også i Madrid
  Real Madrid har i en årrekke blitt kjent for sine aldrende stjerner. Toni Kroos, Luka Modric og Karim Benzema er bare et knippe av Madrids stjernegalleri som har passert 30 med god margin, men nye skudd er i ferd med å vokse. 18 år gamle Álvaro Rodríguez fikk et snaut kvarter i lørdagens Madrid-derby, men det var mer enn nok til å score sitt første mål for klubben og reddet dermed det ene poenget i derbyet som endte 1-1. Den høyreiste spissen er født i Spania, men har valgt å representere Uruguays landslag. Det kommer søramerikanerne til å nyte godt av i fremtiden, men det må også være betryggende for Carlo Ancelotti å se at neste generasjon Madrid-stjerner tar vare på muligheten når de oppstår.

  3. Hviler det en forbannelse over Elche?
  Det kan i hvert fall nesten virke sånn. Forrige helg røk de 0-1 mot Espanyol på overtid, en kamp de fortjente å vinne. Fredag var det duket for revansje mot topplaget Real Betis, og tabelljumboen gikk sensasjonelt opp i 2-0-ledelse før det var spilt ti minutter. Men, etter en snau time ble midtstopper Lisandro Magallan utvist, og deretter raknet det fullstendig for hjemmelaget. Real Betis scoret i tur og orden tre ganger, det siste på et straffespark fem minutter på overtid, og sørget dermed for Los Franjiverdes’ andre strake overtidstap. En kombinasjon av rein uflaks og udyktighet til å avgjøre kamper de leder kommer til å sende Elche ned til Segunda.

  4. Sevilla er fortsatt i trøbbel
  Etter ti poeng på de siste fem kampene, trodde de fleste at Sevilla omsider var i ferd med å komme i gang med sesongen. Storklubben hadde sikret seg etterlengtet luft til nedrykksplassene, og alt så litt lysere ut. Men, søndag kveld sprakk lykkeboblen igjen. Osasuna hadde ikke vunnet på syv kamper, og stilte til start uten Chimy Ávila. Likevel endte baskerne opp som seierherrer med 3-2 mot Andalucía-laget i en kamp de måtte ta ledelsen tre ganger for å vinne til slutt. Dermed skiller det plutselig bare to poeng ned til nedrykksstreken igjen, og Jorge Sampaolis problemer ser ikke ut til å forsvinne med det aller første. Til helgen venter nemlig Atlético Madrid på bortebane.

  5. Ingen målscorere, ingen problem for Valencia
  Nervøsiteten lå tykt utenpå lufta på Mestalla, i det hjemvendte Rúben Baraja gjorde seg klar for sin første hjemmekamp som trener for sitt kjære Valencia. Los Che lå under nedrykksstreken, og måtte ha med seg poeng, helst tre, i lørdagens hjemmemøte med Real Sociedad. Igor Zubeldias selvmål fem minutter før pause var nok til å gi vertene tre høyst etterlengtede poeng, deres første poeng av noen som helst sort etter fem strake kamper. Valencia blir værende under nedrykksstreken, men med triumfen mot La Real, har de i alle fall fått med seg etterlengtet momentum.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen