More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Ny helg, ny hets mot Vinícius Júnior. Nå må det ta slutt – én gang for alle.

  1. Hetsen mot Vinícius Júnior må stoppe.
  Vi har kommet til 2023, og fremdeles blir Vinícius Júnior møtt med rasistisk hets i nesten alle bortekamper Real Madrid spiller – i alle fall føles det slik for tiden. Mishagsytringene øker stadig i omfang, og brasilianeren fikk høre det nok en gang i helgens bortekamp mot Osasuna, som Real Madrid for øvrig vant 2-0. Angrepsspilleren har bedyret han vil fortsette å danse på banen, til tross for all hetsen han får, og holdningen hans er beundringsverdig. Igjen står en fotballverden måpende over hva Vinícius må finne seg i på en fotballbane. Tøvet må ta slutt, én gang for alle.

  2. Målkalas i Girona
  Girona og målfest har sjeldent gått hånd i hånd denne sesongen, men etter at de satte seks baller bak Almerías keeper fredag kveld, er det plutselig bare fem lag i La Liga som har scoret mer enn de nyopprykkede katalanerne denne sesongen. Girona vant den elleville fredagskampen 6-2, som like greit inneholdt åtte forskjellige målscorere. Med andre ord fikk vi en perfekt start på La Liga-helgen, selv om resten av den ikke greide helt å leve opp til den elleville starten.

  3. Barca i midtbanetrøbbel før United-returen
  Barcelona slet med å få kontroll over midtbanen i det første Europa League-oppgjøret mot Man United forrige torsdag, og kan få utfordringer med det samme i torsdagens retur på Old Trafford. Pedri er ute til midten av mars, og Duracell-kaninen Gavi må sone karantene. Det etterlater Sergio Busquets og Frenkie de Jong med en enorm oppgave, og Barcelona slet med å overbevise i søndagens oppgjør, selv om de slo bunnlaget Cádiz relativt komfortabelt 2-0. Robert Lewandowski var tilbake på scoringslista, og kan fort trenge et mål eller to fra polakken for å ta seg forbi de røde djevlene i Europa League.

  4. Elche = uflaks
  Tabelljumbo Elche har faktisk ikke vært så svake som deres ni poeng på 22 runder skulle tilsi. De har vært på høyde og vel så det i mange av kampene sine, og var det førende laget også i hjemmematchen mot Espanyol søndag formiddag. Men, to minutter på overtid, scoret gjestenes Sergio Darder kampens eneste mål, og fjernet trolig all tvil om at Elche kommer til å måtte ta turen til Segunda neste sesong, selv om det fremdeles er 16 runder igjen av sesongen. Tabelljumboen har ikke hatt hellet med seg, og når man ikke klarer å vippe jevne kamper i egen favør, blir det vanskelig.

  5. Målløse norske spisser
  Det var knyttet stor spenning til oppgjøret mellom Real Sociedad og Celta Vigo, i alle fall her hjemme, takket være Alexander Sørloth og Jørgen Strand Larsen som klubbenes spissvalg på topp. Men, nordmennene gikk begge målløse av banen, der Celta reddet det ene poenget dypt inne på overtid, takket være et selvmål av Robin Le Normand. Det endte 1-1 mellom kamphanene, og mens Celta reiste hjem fra Anoeta med ett poeng vunnet, vil La Real anse resultatet som to poeng tapt i kampen om Champions League-billett.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen