More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Barecelona er oppe i tosifret poengs ledelse.

  1. Ustoppelige Barcelona etterlater resten av ligaen i et vakuum
  Når Barcelona vekselvis spiller festfotball blandet med 100 prosent ærlighet og dedikasjon til arbeidet de legger ned, betyr det ofte trøbbel for resten av La Liga. Søndagens 1-0-seier over Villarreal ble vunnet med noen sekunders strålende angrepsspill og 90 minutter med ærgjerrig forsvarsspill. Ronald Araújo kaster seg inn i blokkeringer og Frenkie de Jong presser som en besatt mann på midtbanen. Når fenomenet Pedri i tillegg leverer målpoeng, begynner det å bli veldig skummelt. Seieren økte forspranget til Real Madrid til 11 poeng, og lykke til med å ta dem igjen.

  2. Skader hindrer Sergio Canales fra å være verdensklasse
  Det er rart at Sergio Canales har rukket å bli 31 år, men så er det tross alt over 14 år siden han debuterte i La Liga. Potensialet og talentet har alltid vært der, men atskillige skader, 16 i tallet, hindret ham i å slå ut i full blomst. Nå er midtbanespilleren inne i sin tredje sesong for Real Betis og har aldri vært bedre. Han scoret et utsøkt mål og fikk attpåtil i en assist i helgens 3-2-seier over Almería. Canales har vært en av Spanias absolutt beste spillere i Betis-drakta, og hadde det ikke vært for alle skadene hans, flere av de alvorlige, ville han trolig tilhørt verdenseliten også.

  3. Valencia er under streken og kommer trolig ikke opp igjen med det første
  Valencias store problem denne sesongen har vært at de ofte kommer under først, uten å makte å slå tilbake. I lørdagens forestilling mot Athletic Bilbao, gikk Los Che opp i ledelsen, og da øynet protesterende fans tre kjærkomne poeng. Men, den gang ei. Los Leones slo tilbake ved Nico Williams og Oihan Sancet, vant 2-1, og sendte samtidig Valencia under streken. Og ting tegner ikke til å bli bedre med det første; Real Sociedad, Barcelona, Osasuna og Atlético Madrid er fire av Los Ches fem neste motstandere. Viktigheten av neste helgs bunnoppgjør mot Getafe kan ikke understrekes nok.

  4. Atlético er Atlético
  0-0 i et oppgjør Atlético Madrid lenge spiller med ryggen mot veggen, Jan Oblak holder laget sitt inne i kampen og Los Colchoneros får så en mann utvist. Bare for å gå hen og vinne kampen 1-0 ved en god gammeldags klabb-og-babb-scoring. Det blir ikke så veldig mye mer Atlético Madrid enn det. Men, Memphis Depays første scoring i en Atléti-trøye, om enn ikke hans vakreste i karrieren, kan til slutt vise seg å bli et av de viktigste. De tre poengene holder Los Colchoneros fire poeng foran Real Betis i kampen om Champions League-plass.

  5. Dramatiske sluttminutter – hver gang
  En vet aldri hvor det smeller, men får, om noen ligaer i verden har en tendens til å levere mer dramatiske slutt- og overtidsminutter enn La Liga. Denne helgen var det Getafe og Rayo Vallecano som sørget for galehus på tampen. Det ble skapt store sjanser begge veier, men ingen større enn da Raúl de Tomás steg frem for å ta straffespark for Rayo og sende alle poengene med hjem til Madrid. Det gikk ikke, og dermed endte det 1-1 i en formidaggsmatiné som aldri ble underholdende før de siste ti minuttene. Da tok det til gjengjeld av.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen