More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Elche har vunnet en fotballkamp! Og Barcelona fosser ifra.

  1. Elche har vunnet en fotballkamp!
  Og nei, dette er ikke en øvelse. Før helgens runde, spekulerte vi om Los Franjiverdes kunne finne på å gå en hel sesong uten en eneste trepoenger. Det virket tabelljumboen å ta seg personlig fornærmet av, så de gikk like greit hen og vant 3-1, og det attpåtil mot Champions League-jagende Villarreal. Pere Milla ble den store helten med sitt hattrick, og to av målene ble scoret fra straffemerket. Etter kampslutt omfavnet trenere og spillere hverandre som om de hadde vunnet VM, og det er ingen tvil om at denne seieren smakte ekstremt godt. Ny giv for Elche?

  2. Ligagullet er Barcelonas å tape
  Barcelona har jobbet og gravet frem knepne seirer siden nyttår, og så ut til å måtte innom kjelleren også mot Sevilla for å få tre poeng søndag kveld. Det stod nemlig 0-0 til pause, og Barca slet med å trenge igjennom gjestenes kompakte forsvar. Men, etter hvilen giret ligalederne om og lekker festfotball ga dem en behagelig 3-0-seier til slutt. Eneste malurten i begeret for vertene var Sergio Busquets kneskade. Seieren betyr åtte poengs luke i toppen for Barcelona, ettersom Real Madrid gikk på et svært overraskende 0-1-tap mot Mallorca tidligere på dagen. Dette ligagullet er allerede halvveis i lomma til Barcelona. Eller?

  3. Strand Larsen finner seg stadig mer til rette
  Presset var på Jørgen Strand Larsen før helgens oppgjør mot Real Betis. Klubben hadde brukt Deadline Day på å hente Haris Seferovic til Vigo, og dermed var det opp til nordmannen å forsvare plassen sin i startelleveren. Det gjorde han til gangs. Jorge Playa dundret inn 1-0 på en spektakulær volley, og serverte også ytterligere en scoring i en ellevill fotballkamp, som Celta til slutt vant 4-3. Seieren var en skikkelig opptur for Celta og ikke minst Strand Larsen, som nok er garantert å ta plass ved siden av Iago Aspas på topp i alle fall noen uker til.

  4. Real Valladolid har funnet sin spissjuvel
  La gå, han er ikke like god som eieren av klubben, Ronaldo, men Cyle Larin virker å være akkurat det Real Valladolid trenger på topp nå. Canadieren ble matchvinner i debuten mot Valencia, og fulgte like greit opp med å bli det samme i helgens 1-0-seier mot Real Sociedad. Valladolids seier var et slag i ansiktet for La Real og Alexander Sørloth, men med to strake trepoengere, har Valladolid bykset oppover tabellen og ut av nedrykksstreken. Real Sociedad har fortsatt kontroll på en Champions League-billett, men minnene fra foregående sesongers kollaps lurer i bakhodene deres.

  5. Et skritt frem og to tilbake for Atlético
  Akkurat i det man tror Atlético Madrid er i ferd med å finne tilbake til seg selv, klarer de bare 1-1 hjemme mot Getafe. Gjestene ankom Civitas Metropolitano på 19. plass og med fire strake tap i bagasjen. Likevel fikk Getafe med seg et kjærkomment poeng, takket være Enes Ünals straffescoring på tampen av kampen. Atlético beholder imidlertid fjerdeplassen og har fire poengs luke ned til Villarreal, siden den gule ubåten havarerte i borteoppgjøret mot tabelljumbo Elche. Men, Diego Simeones mannskap er fremdeles langt fra friskmeldt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen