More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Real Sociedad hører hjemme blant de store og debutant kan redde Valladolids sesong.

  1. Real Sociedad i ferd med å bli blant eliten
  Imanol Alguacils Real Sociedad reiste til Santiago Bernabéu som nummer tre på tabellen og uten en håndfull av sine beste spillere tilgjengelig. Dirigentene Mikel Merino og David Silva var blant skadefraværene til La Real, men det var fryktløse baskere som møtte opp mot de regjerende ligamesterne. Det holdt til 0-0 i en kamp som var vesentlig mer underholdende enn resultatet tilsier. Mer enn noe annet var søndagens forestilling et bevis på at Real Sociedad er i ferd med å ta steget opp blant eliten i spansk fotball, og La Real hører hjemme blant de store.

  2. Cyle Larin kan redde Valladolid
  Fotball er ikke alltid enkelt. Men, når du sliter mer enn noe andre lag i divisjonen din med å score lag, er enkleste utvei å hente en spiss i overgangsvinduet, sant? Det var det Real Valladolid gjorde i dette overgangsvinduet ved å bringe Cyle Larin fra belgisk til spansk fotball, og fikk umiddelbart avkastning for investeringen. Den canadiske landslagsspissen kom inn med et snaut kvarter igjen av kampen mot Valencia, og i det 90. minutt stanget han inn matchens eneste scoring. Det holdt til tre poeng, og med det skjøt Larin også Valladolid ut fra nedrykksstreken. Pucelanos har hentet spissen bare på lån, men har opsjon på kjøp. De føler seg nok allerede fristet til å trigge den klausulen.

  3. Barça fortsetter å grave frem resultater
  Barcelona er som regel forbundet med festfotball, men Xavis lag er i ferd med å bli kjent for sin never-say-die-holdning og forsvar som det beste forsvar. I Robert Lewandowskis karantenefravær har Barça gravd frem tre strake 1-0-seirer i La Liga, og det er det pottetette forsvaret deres som er nøkkelen til at trepoengerne kommer som perler på en snor. Lørdag kom det en ny i 1-0-seieren over Girona i Katalonia-derbyet, der ligalederne igjen ikke overbeviste, men gjorde likevel akkurat nok til å reise hjem med tre poeng i bagasjen. Dagen etter klarte Real Madrid bare 0-0 hjemme mot Real Sociedad, og avstanden til erkefienden er nå dermed på fem poeng.

  4. Williams’ rekordrekke er over
  Iñaki Williams har vært kontinuiteten selv for Athletic Bilbao. I nesten syv år har 28-åringen vært med i hver eneste av de 251 siste kampene til Los Leones, men søndag var rekken omsider over. En skade satte ham ut av spill i 0-1-tapet mot Celta Vigo, og baskerne har vært merkbart svake etter VM-pausen. Athletic har tapt tre strake og ikke vunnet noen av sine siste fem. Hvor lenge Williams er ute vites fortsatt ikke, men Los Leones har enda viktigere ting enn lynvingens skade å tenke på for øyeblikket; Athletic er i trøbbel.

  5. Sevilla bykser oppover tabellen
  Sevilla har vært i en dyp krise siden avspark i august, men nå virker det som ting endelig er i ferd med å løsne for Andalucía-klubben. Lørdag vartet de opp med sesongbeste da tabelljumbo Elche ble enkelt slått 3-0, og det var også Sevillas andre strake seier. Det var første gang siden januar i fjor at Sevilla vant to på rad i La Liga, men selv om Jorge Sampaoli omsider er i ferd med å treffe tonene med sin nye klubb, er det på ingen måte grunn til å sette på håndbrekket ennå. Det skiller fremdeles bare to poeng til nedrykksstreken, og neste oppgave er ligaleder Barcelona på Camp Nou – med Robert Lewandowski tilbake fra suspensjon.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen